Az emberek többségének növeli a biztonságérzetét páncélozott jármű jelenléte egy tömegrendezvény közelében – közölte a Terrorelhárítási Központ (TEK) szóvivője egy felmérésre hivatkozva az M1 aktuális csatorna csütörtök délutáni műsorában.

A vizes világbajnokság idején egy felmérés szerint a többség azt mondta, örül, hogy ott van a TEK páncélozott járműve a helyszín közelében, mert biztonságban érzi magát – mondta Jasenszky Nándor.

Ön is annyira örül a páncélozott harcjárművek látványának a karácsonyi vásár közepén?

Jasenszky Nándort arról is kérdezték, hogy a TEK-nek a fővárosi Vörösmarty téren álló páncélos járművét festékkel lefújták. Azt mondta: amikor ez az eset történt, jelzést kaptak, hogy gyanúsan viselkedő ember van a területen, ezért gyakorlatilag az összes helyszínen lévő munkatársuk azzal foglalkozott, hogy azt az embert megtalálja és azonosítsa. Ezért akkor ott a páncélozott járműnél csak a jármű vezetője tartózkodott, akinek nem dolga arra figyelni, hogy a járműnél emberek vannak – fűzte hozzá, jelezve: a közterületi kamerákon jól látható, hogy megjelent ott egy fiatalember, megvárta, amíg egyre kevesebben lesznek körülötte, majd mintegy öt másodperc alatt felfújta a feliratot, és távozott.

Megjegyezte: a páncélozott jármű azért is van körbekordonozva, hogy ne másszanak fel rá.

A szóvivő közölte: a jármű lefújásáról tájékoztatták az illetékes rendőrkapitányságot, ahol majd eldöntik, történt-e "egyéb törvénysértés".

(MTI)

Cikk- és címlapkép: MTI Fotó: Illyés Tibor, archív

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

quadrocopter
"akinek nem dolga arra figyelni, hogy a járműnél emberek vannak" micsoda piti hazugság, csak ennyire fussa, vazze?
Ergo: ha a sofőr a tükörben nézegeti magát, akkor arra sem figyel, ha valaki egy pokolgépet tesz a konzervdobozra, mert nem az a dolga a sofőrnek! Mi?
Muszáj kormányzati nyalogány hülyének lenni? Nem ciki?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Edmond Dantes
A TEK nincs kiképezve a legpusztítóbb fegyver,a festékes flakon elleni harcra.Pár milliárd,aztán ezt is megoldják.
quadrocopter
"akinek nem dolga arra figyelni, hogy a járműnél emberek vannak" micsoda piti hazugság, csak ennyire fussa, vazze?
Ergo: ha a sofőr a tükörben nézegeti magát, akkor arra sem figyel, ha valaki egy pokolgépet tesz a konzervdobozra, mert nem az a dolga a sofőrnek! Mi?
Muszáj kormányzati nyalogány hülyének lenni? Nem ciki?
Equus
harcjármű... ki ellen kell harcolni? A tiszaugi Krisztus Szíve FC-vel? Ezek a kohószökevények már 20 évvel korábban múzeumi darabok voltak. Lehet, h a kézfegyverek ellen valamelyest védi a benne ülőket, de milyen harcértéke van ciivilek között? Vagy már az is megfordult az agyatlanok fejében, h erről fognak civilek közé lövetni?
Ez az ócskavas sok mindenre jó, de nem a terroristák ellen. Ez arra jó, h az egyébként is rettegő állampolgárt riogassa, és felmutassa, h mi jöhet egy vesztes választás esetén a rendkívüli állapot idejében.
Borsodi
A TEK éppen fotózáson volt ne bántsuk őket,mi lenne ha nem lennének, ha szükség lenne rájuk talán előkerülnek.
csipetke
Nekem nem növeli a biztonságérzetemet,viszont egyik szemem sír,a másik üveg,hogy egyrészt jót röhög az ember,hogy marhára meg akarták mutatni,hogy mekkora ászok,kivonultak a böhömnagy járgánnyal,és ennyi eszük van,hogy simán le tudták graffitizni,másrészt szomorú,hogy lehet a seggük alatt akármilyen verda,ha a személyzet egy buszban melegszik a tank mellett,és közben ha a terroristák akarták volna,nyócvannyóc bombát robbanthattak volna tőlük.
Nessy
Ez a tank a sál a kirakatban! Dekoráció!
Talán ha abbahagynák ezt az állandó harc készültséget, ha nem fújnák folyton a harci trombitát, ha Orbán végre kapna valami hatásos nyugtatót a talpnyalóival egyetemben, végre egy kis nyugalom lenne kis hazánkban!
Tollascsőr
Hát így hogy semmi girland meg semmi sárga kis üvegcsibe nincs rajta, így tényleg nem örülök neki. Legalább pár fenyőgally, vagy valami...
Tollascsőr
@quadrocopter: "Muszáj kormányzati nyalogány hülyének lenni? Nem ciki?"
Nem. Ezért fizetik.
Tollascsőr
@Equus: " Lehet, h a kézfegyverek ellen valamelyest védi a benne ülőket, de milyen harcértéke van ciivilek között?"
Hát ha belegondolsz, OTT, kurva nagy harci értéke van. Mivel védekeznének ellene a civilek? Esernyővel? Bevásárló táskával? Majd jövőre, mikoron belehajtanak az orbáncgeci ellen tüntetők közé, még csak lőniük sem kell. Elég egy vastagabb gázfröccs...
nezelodo
Tetszett, hogy állítólag melléállították a kisbuszt, hogy ne lássák a ráfestett feliratot. Erről az jut az eszembe, hogy amikor még tombolt a szocializmus, szakszervezeti székházat készültek átadni a megyeszékhelyen. Reggelre az épület lábazatára valaki felfestette a pletyka szerint, hogy "ajándék Jancsitól Iluskának". Már nem tudták az letakarítani ezért munkásőröket állítottak váll a vállhoz a felirat elé hogy ne lássa az ünneplő tömeg. Ma is van néhány elvtárs a kormányzópártunkban, aki közelebbit tudna a történetről és a következményekről mesélni.
quadrocopter
Emberek! Elmúlt az ősz - "forróság" nélkül! Hiába fosott előre a Rogán-Tróger banda?
nezelodo
@quadrocopter: Kettős személyisége van ott valamelyik exdemokratának, azt hiszi ellenzékben van, és randalírozik. Hiába már a dilibogyók sem a régiek!
ezvan
A hazug embert hamarabb utolérik mint a sánta kutyát !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.