Korózs Lajos, a szocialisták első számú szociálpolitikusa az elmúlt év végén interjút adott a Városi Kurírnak, melynek eddig csak az aktuálpolitikával foglalkozó részét adtuk közre. Alább olvasható a beszélgetés általánosabb szakpolitikai kérdéseket is boncolgató folytatása.

Forrás: varosikurir.hu
Feltöltő: Városi Kurír
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
hogy pont ő az, akinek joga van pampogni, azt nem tudom, de hogy az állítás sajnos korrekt az egyértelmű;
a buta nyugdíjas tömegek rendesen át vannak vágva:
a valósággal köszönő viszonyban sem lévő infláció,
a számításoknál alkalmazott számukra hátrányos módszerek,
az un. nyugdíjas kosár és a svájci indexálás mellőzése
relatív
Az ország ketté (?) szakadása a nyugdíjasok körében IS egyre jobban mélyül a korábbi, és az újabban nyugdíjba kerülők életszínvonalának ellentmondásos kialakulása révén.

Az elfogadott, hogy a nyugdíjas életkörülmények a munkában eltöltött időknek arányos továbbéléseként tükrözze a dolgos (?) időket mindenkinél, de az a társadalmi egyenlőtlenségen alapuló, jelenleg érzékelhető ellentmondása ennek az elfogadott viszonynak már erősen torzítja ezeket az összefüggéseket...

Másrészt ennek tudatában leszögezhetjük, hogy a nyugdíj nem egy ' kegy ', mint azt a mai regnálók olyannyira hangoztatják, hanem éppen az egyes személy korábban a nemzeti GDP - hez adott munkája alapján járó ' állami kötelezettség ' !

Így szemlélve a mai nyugdíjasok helyzetét - melynek problémaköre szerteágazó, mint arra egyik értelemben fentebb céloztam -, az nagyon nehezen rendezhető igazságosan, de a teendőkre sort kell keríteni minél előbb !
nyanya001
Nem csak a nyugdíjasok !
Aki eddig szegény, nyomorult volt, az 2018 évében is az lesz
a tolvajok meg ha győznek, még több nyomorgó lesz garantáltan !
relatív
A nyugdíj körüli anomália - ami kötődik a munkában töltött időben kapható egyenlőtlen, az egyéni teljesítményhez nem egyértelműen kapcsolódó jövedelmekhez - rendezéséhez mind a nyugdíjhoz kötődés viszonyának, mind a nyugdíjplafonnak bevezetésnek, illetve a korábbi keresetekhez kötődő nyugdíj összegének napjainkhoz való realizálása IS hozzá tartozik.

Mindezek a napjainkban ismert problémák - a szerzett jogok megsértése nélküli - nagy részének megoldására megnyugtató válaszokat adna, melyről való intézkedés elengedhetetlen.
cikicakk55
Korózs szerint ez meglepő? 28 éve megy ez így.Minden évben egyre több a szegény és minden évben egyre erősödik is a már így is szegények helyzete.Annyi változás van csak,hogy 1989-ben még kb 500.000 szegény ember élt az országban,most már 4 millió él..Él? Dehogy él! Ez nem élet,ez csak kínlódás és ösztön az életbemaradásra. Amennyiben a Fidesz marad kormányon ez a szám növekedhet,bár a legszegényebbje bele hal a nyomorba,de a helyükbe bele csúsznak azok akik még fél kézzel tudnak kapaszkodni.Nálunk a közelben van egy kis bolt.Nagyon aranyos fiatalasszony a tulajdonos.Mutatta a füzetet amiben írja a tartozásokat. Jelenleg 170.000 ft kinnlévősége van,pedig 12-én volt nyugdíjfizetés.Erre felénk nagyon sok a nyugdíjas,vagy a 2-3 gyermekes család,ahol esetleg csak az apa tud dolgozni. Balog Atya! Csak egy hónapra cseréljen itt bár melyik emberrel helyet.Nem kell gyereket sem nevelnie,mert én a macskámat sem bíznám egy ilyen álpapra.Egy hónapig éljen meg közmunkából és annak béréből.Fizesse a rezsit,egyen és ha van gyógyszere,akkor azt is váltsa ki.Semmi állami támogatás,csak annyit amennyit ezek az emberek is kapnak. Hazug,mocskos gyilkos banda van 8 éve hatalmon.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.