Csökkent az öngyilkosságok száma, de még így is nagyon sokan vetnek véget önkezükkel életüknek. A legfrissebb adatok szerint 2016-ban 1317 férfi és 446 nő halt meg emiatt – tudta meg a Magyar Nemzet.

Érdekes, hogy a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) lapunk által megismert adatai alapján 1997 óta szinte mindig háromszor annyi férfi volt az öngyilkosok között, mint nő. Abban is jelentős eltérések vannak, hogy ki milyen módszert választ.

Tartós tendencia: háromszor annyi magyar férfi lesz öngyilkos, mint nő

A férfiak nagy része, 857 fő felakasztotta magát 2016-ban, míg a nők közül a legtöbben, 174-en mérgezés miatt haltak meg. A módszerek között szerepel még a magas helyről leugrás, a lőfegyver, a vágóeszköz használata és az áramütés is.

Lehóczky Pál pszichiáter, a Magyar Pszichiátriai Társaság korábbi elnöke ezzel kapcsolatban megjegyezte: 1989 óta megfeleződött az öngyilkosságok aránya, de továbbra sincs semmiféle nemzetstratégia a prevencióra, nincs országos mentálhigiénés, a lelki egészség védelmét szolgáló program, bár ennek kialakítását a WHO is szorgalmazta, javaslatcsomagot is összeállítottak a témában.

(mno.hu)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
A hazai szégyenkeresztények - Rétvári, meg a Gazdaállata, a lelkész - nem érnek rá ezzel foglalkozni. Csak az érdekli őket, mikor szabadul fel Orbán segge, hogy gyorsan odaférjenek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.