Egyre több tüntetést szerveznek és egyre erőteljesebben hallatják a hangjukat a devizahitel-károsultak, miután a kabinet az ígéretek ellenére nem tudta megoldani százezrek problémáit. Az utolsó csepp a pohárban Orbán Viktor levele volt, amelyben a miniszterelnök a Soros György elleni harchoz kért anyagi támogatást – írta meg a Magyar Nemzet.

Orbán levele kicsapta a biztosítékot a hitelkárosultaknál

Fotó: Pixabay cco

Tavaly december elején egy nagyon jól ismert közéleti szereplőn keresztül tárgyalásokat kezdeményeztek több devizahiteles érdekvédelmi szervezettel. A közvetítő Trócsányi László igazságügyi miniszternek és Gulyás Gergelynek, a Fidesz frakcióvezetőjének üzenetét hozta, miszerint még karácsony előtt leülnének velük tárgyalni

- írja a Magyar Nemzet.

A lap információi szerint azonban . a többszöri üzenetváltás ellenére – a  kormánypártok által december elején megkeresett szervezetek úgy érzik, a kormány csak húzza az időt a választás előtt.

A bajban lévőknek így időközben elfogyott a türelmük. Az utolsó csepp a pohárban a Fidesz személyre szóló levele volt, amelyben Orbán Viktor miniszterelnök a Soros György elleni harchoz kért anyagi támogatást. Erre válaszul fogalmaztak meg egy levelet a hitelkárosultak, amelyben a devizahitelek 2001. évi engedélyezését követően hatalmon lévő kormányok, illetve egyéb állami szervezetek felelősségét feszegetik – közölte a lap.

Önök nem talpra állították az országot, hanem nyomorba döntötték a lakosság legnagyobb részét

– fogalmaznak a levélben.

Hozzáteszik: A jelenlegi Magyar Állam (kormány) alatt soha nem látott kilakoltatások voltak, vannak. Még a gázspray használatától sem riadt vissza a karhatalom, csak azért, hogy a családot az utcára tegye. Mi nem adományt kérünk, hanem követelünk! Igazságtételt követelünk! (...)

A levél kemény szavakkal zárul:

Önöket támogatni? Elképesztő arcátlanság önök részéről ez a felhívás

Forrás: mno.hu

105 hozzászólásarrow_drop_down_circle

anka
Már jóval előbb kellett volna lépniük a devizásoknak, míg nem fajul idáig az ügyük!
- kuszaszem' meg vígan költi el a pénzüket a csútfaxal együtt!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
olivér
@wpym: Úgy van ,úgy van jól megasszontátok.Igaz,hogy a kockázat akkora volt és a kisemberek költségérzékenysége is a csóróság miatt,hogy bűn volt egyáltalán ekkora kísértéssel belehajtani őket ebbe.Tanúja voltam ennek,hiába tudta a polgár a veszélyét,a forinthitel akkor és ott annyival drágább volt,hogy nem tudott mellette dönteni és belebukott.A bankszektor tudatos játéka volt az egész ,a mindenkori kormányok asszisztenciája mellett a honfitársaink kifosztására.A kormány és a felügyeleti szervek kötelessége lenne a polgárok védelme ilyen helyzetekben is,ha kell megelőzve azt!!!Dehát tényleg naivitás ezt elvárnom ,igaz?Hiszen a dögevőkről szól minden!!!
verőce21
Mindenki megérdemelte a sorsát, aki belebukott a CHF hitelébe!
wpym
@olivér: Amikor ennek belehajtasnak tanuja tetszett lenni, akkor pisztolyt tartottak a fejehez a joembernek, hogy irja ala?

A polgaroknak onmagukat kellene megvedeni, ugy, hogy gondolkodnak. Aki nem gondolkodott rosszul jart. Ennyi.
olivér
@wpym: Többször és világosan elmagyaráztam az illetőnek a CHF hitel veszélyét.A lakhatását akarta megoldani válás után,és plusz pénzre volt szüksége.A fizetéséből ki tudta gazdálkodni a CHF akkori törlesztőösszegét ,a forintosét nem.De mindegy is ,aki nem volt ebben a helyzetben úgysem akarja megérteni és csak cinikusan,kárörvendően ítélkezik.A dögevők(bank,állam) jól jártak hiszen a beözönlő extra pénztömegen-ne felejtsd,a bankok nem adósodtak el CHF-ben,csak így számolták el a hitelt-megosztoztak,hiszen az állam a bankadóval rákényszerítette a bankokat a pénz gazdaságba helyezésére,de a pénzből később a bank profitált.Holott egyetlen tollvonással helyreállíthatta volna a felvételkori állapotokat is és átválthatták volna forinthitellé.Ez is nehéz lett volna sokaknak,de közel sem olyan durva,mint ami a CHF-ekből lett.De-mint írtam-kinek lett volna ez a dögevők közül érdeke.
wpym
@olivér: A lakhatasat berelt ingatlannal is megoldhatta volna. En voltam ilyen helyzetben...
advocat
No. Azért buktak be sokan a hitelbe, mert jó ideig olcsóbb volt mint a forinthitel. Akinek milliói vannak otthon az most hallgasson. Az átlagember csak hitelből tud pl:lakást venni, ha nem örökölt. Ne feledjük, 2008. júliusában 140,. volt a CHF. Nemsokára 200 fölött, és megállt 260 körül. Ez sajnos nem volt bekalkulálva. Az más kérdés, hogy az állam esetleg átváltathatta volna (vagy a kár a bank is), forinthitelre. Mert kb. 190.-től már a forint is jó lett volna. De erre akkor senki nem számított. Ez a kapitalizmus. Sajnos! De mi akartuk.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.