A kormány az adófizetők pénzének egy részét lelkészek ösztöndíjára fordítja. Az indoklás szerint nagy az igény a külhoni magyar történelmi egyházi közösségekben rájuk és különben is a nemzeti identitás és az anyanyelv megőrzéséhez az egyházi közösségek megerősítése hozzátartozik.

Forrás: varosikurir.hu
Feltöltő: Városi Kurír
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Azért az Orbán hívő lelkészeknek, ha van rá mód, ne a szűkített Tizparancsolatot oktassák!
Nem lehetne megoldani, hogy az egyházakat, a pártokat tartsák el a híveik? A jelenlegi klérus a politika szolgálólánya lett! Nem Isten, hanem Orbán gyarló szolgái!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
relatív
A történelem elég bizonyítékkal szolgál, hogy a vallás mindig IS a hatalom kiszolgálója volt, van lesz... ezért minden hatalom - kivéve egyet - erősen támogatta IS a vezető vallást.

Manapság hazánkban IS többszörös támogatást kap a klérus, még a nemzeti oktatás során IS !!!
olivér
Ez mindig is így volt,a politika belenyúlt a vallásba,az meg a hatalomhoz törleszkedett és korrumpálódott.Kell a zópium a népnek,hogy ezt a sok szart valahogy kibírja! Meghát biztos ,ami biztos az isten-től eredő hatalom megkérdőjelezhetetlen. Hogy ez aztán melyik isten,én nem tudom,de biztos nem az Újszövetség ISTENE,mert én ilyenről ott nem olvasok!!Ő azt mondja"Aki nagy akar lenni köztetek,legyen mindenki szolgája,aki a legnagyobb akar lenni,az legyen mindenki rabszolgája".Ez az ISTEN szava ,akarata,aki nem így cselekszik,de vallásosságot színlel,az nem ISTEN-től van.Pont.
quadrocopter
A blahás sor hangosan zokog ekkora jóság láttán...mert inkább az egyházi, népbutító sunyi csicskák éljenek jól, mint hogy a kórházakban minden rendben működjön!
Elvégre Gecisztán, az nem véletlenül Gecisztán!
kokopelli
@Nessy: ...és a "hiszek egy..."-t is átírják csak egy szó bővítéssel?
(nem ) Hiszek egy Istenben...
(nem) Hiszek egy Úrban... stb???

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.