Klórtartalmú tisztítószer maradvány jelenléte miatt visszahívta „Babylove bio eper-málna-alma” gyümölcsös sajátmárkás bébiételét a dm üzletlánc. A termékkivonás a 05.07.2019. lejárati idejű, 190 g-os kiszerelésű termékeket érinti – írja közleményében a Nébih.

Ezt a bébiételt kerülje el – klór került bele

A fotó illusztráció. Fotó: Pixabay cco

Kivonja piacáról a DM a babylove bio gyümölcs 4 hó 190g eper-málna-alma 2019. 07. 05. lejáratú bébiételeit. A termék ellenőrzése során az egyik üvegben klórtartalmú tisztítószer maradványait mutatták ki. Ezért elővigyázatosságból a vállalat az összeset visszahívja üzleteiből.

A klór az élelmiszerekben az előállítás során felhasznált klóros víz következményeként fordulhat elő. Az élelmiszer-feldolgozásban a fertőtlenítéshez ezt is használják, ám a magasabb klórtartalomnak az emberi szervezetre hosszú távon káros hatásai lehetnek.

A DM vásárlóitól elnézést kér a kellemetlenség miatt.

A korábban megvásárolt termékeket a dm üzletei visszaveszik.

A termék egyéb lejáratú darabjai nem érintettek.

Az érintett termék azonosító adatai:

A termék megnevezése:

„Babylove bio gy. 4 hó 190g eper-málna-alma üveges bébiétel” („Erdbeere & Himbeere in Apfel”, 4 hónapos kortól)

Kiszerelés: 190 g

Minőségmegőrzési idő: 05.07.2019

Tételszám: LB 186

RASFF referenciaszám: 2018.0066

Az esetről az áruházlánctól és a RASFF rendszeren keresztül szinte egy időben érkezett tájékoztatás a Nébih-hez. A kifogásolt termékből Magyarországon kívül Ausztriába, Csehországba, Horvátországba, Németországba és Szlovákiába szállítottak.

Forrás: Blikk

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Peller Anikó
Klórtartalmú konyhasóval szennyezett Vegetát találtam az egyik magyar élelmiszerlánc boltjában és hiába szóltam nekik csak röhögtek. Ugyanitt az ásványvíz hidrogénoxiddal volt szennyezve ami nagyobb mennyiségben szintén mérgező hatású.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.