Budapest XIII. kerületében élve felgyújtottak egy sünt 2016. júliusában, az elkövetőre a lehető legnagyobb büntetést szabták ki első fokon. Az elkövető fellebbezett, az ügy másodfokon folytatódik.

Évekre börtönbe kerülhet a sünt felgyújtó fiatal
Fotó: Pixabay

A Noé Állatotthon Alapítvány Facebook oldalán osztotta meg a hírt. Csütörtökön tartották ugyanis a „sünégető” tárgyalását.

Amint az emlékezetes, az összeégett tüskéjű, de még élő sünt állatszerető emberek találták meg és vitték orvoshoz, azonban minden igyekezet ellenére az állat életét nem sikerült megmenteni.

Állatmentő Sereg feljelentése alapján azonban ma megszületett az elsőfokú ítélet, amely szerint a bíró különös szenvedést okozó állatkínzás bűntette miatt a ma Magyarországon hatályos törvények szerinti kiszabható legsúlyosabb, három év letöltendő szabadságvesztésre ítélte az elkövetőt.

A sün kínzója a tárgyalás végén fellebbezett, így az ügy másodfokon folytatódik. Az ítélet nem jogerős.

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

wagabund
"A sün kínzója a tárgyalás végén fellebbezett"

felmentést, és nagyösszegű kártérítést követel a meghurcolásáért...nem is érti, mi a baj, amikor naponta agyonütött néhány sünt, és soha nem szólt senki. a nagymutterját is felgyújtotta, de az időben észrevette.

hogy szarna sünt.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
csipetke
@Peller Anikó: Végülis,a menhelyi munka a sitt helyett,nem rossz ötlet...
Peller Anikó
@Veleda: Talán a Hajdú. Könnyebb lenne megoldani, mint etetni 3 évig koszt kvártély, és a számlákat te fizeted. A börtönök így is túlzsúfoltak pont ezért. Mert pitiáner semmiségekért ültetik az embereket.
wagabund
@Shikari: " ómigráns" ezt a kifejezést még nem hallottam...nem lehet belekötni.
Veleda
@Peller Anikó: A börtönök is túlzsúfoltak, ebben igazad van, de a pénzbüntetést meg nem lehet behajtani rajtuk. Azóta megoldódott az ügy : másodfokon 3 évre csak bevágták a börtönbe. De nem is emiatt aggódom, hanem azon, hogy egyre több az ilyen bűncselekmény, és általában gyerekek, fiatalkoruak az elkövetők.
Peller Anikó
@Veleda: Ok, akkor előszöris be kell tiltani az autóközlekedést.

Aki elüt egy sínkutyát annak 3 év letöltendő.
Aki elüt egy madárkát (van egy kifejezetten butácska fajta aki nem képes elröppenni a gyorsan közeledő autók elől) annak 3 év letöltendő.
Aki elüt egy szúnyogot annak 3 év letöltendő. Szúnyogonként. És akkor jönnek a muslicák.

Aki agyonüt egy legyet annak 3 év letöltendő. Legyenként, szenvedés okozása miatt.

Aki leöl egy csirkét (amit ráadásul rabságban, zsebkendőnyi területen neveltek) annak 3 év letöltendő. Csirkénként.

Aki lelő (gonoszságból, az erőfölényével visszélve) egy őzet, vaddisznót, fácánt annak 3 év letöltendő.

Aki megöli a levéltetveket, lóbogarat, hernyókat, nekik elviselhetetlen szenvedést okozva annak 3 év letöltendő, folytassam?

Szemforgató gazemberség az ítélet. Megyek és megölöm a sűnt akinek a családja évekóta itt eszik a macskatányérból. És a gerléket is megmérgezem fagyállóval. Patkányméreggel.

Na jó nem, de mérges vagyok.
Veleda
@Peller Anikó: Nyugi, higgadj már le, ha lehetne, most küldenék egy olyan gülüszemű állat képét, hogy "mindenki nyugodjon le a pba:))))))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

Ingyenes hírlevél