A Jobbik felkészült az ország kormányzására, és arra, hogy tisztességes, biztonságos, élhetőbb Magyarországot teremtsen – jelentette ki Vona Gábor, az ellenzéki párt elnöke szombati budapesti jelöltbemutató sajtótájékoztatóján.

Vona: siker a néppártosodás, a Jobbik egyedül készül kormányt váltani
Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI

A politikus azt mondta: míg a baloldali pártok lényegében egymást akarják leváltani, addig a Jobbik a kormányt, és vállalják politikai képviseletét mindenkinek, aki ezt akarja ma.

Értékelése szerint a társadalom többségének egybehangzó véleménye szerint az ország rossz irányba halad, az emberek többet érdemelnének, ezért nem lehet 2022-ig vagy tovább várni az elszámoltatással, a demokrácia helyreállításával és a gazdaság fejlődő pályára állításával.

A pártelnök jelezte azt is, hogy

a Jobbik az elmúlt 5 évben végigment – a párt testületeiben ellenszavazat nélkül elfogadott – néppártosodási folyamaton, mint fogalmazott, ennek gyümölcseit most elkezdték leszedni.

Vona Gábor testi-lelki-szellemi megújulást tart szükségesnek, jelezve: ehhez egy pedagógusvezetőt, egy orvos-vezetőt és egy sportvezetőt indítanak egyéni jelöltként a fővárosban: Bardócz-Tódor András fizikatanárt a 2., Gyenes Gézát, a párt egészségpolitikusát a 12., és Kovács Tamás volt kardvívót és szövetségi kapitányt a 4. választókerületben.

Bardócz-Tódor András arról beszélt: szerinte az iskolák ma látszólag működnek, de sem a tanítás, sem a nevelés nem hatékony, egyre nehezebb a tanárok dolga, a gyerekek pedig túlterheltek. Céljaként jelölte meg, hogy ezek ellen tegyen.

Gyenes Géza – aki 2010-től egy cikluson át már volt a párt országgyűlési képviselője – az egészségügy egész szerkezetének megváltoztatását, benne a társadalombiztosítási rendszer helyreállítását és az ellátó apparátus problémáinak megoldását sürgette.

Kovács Tamás úgy értékelt: a Fidesz letért a keresztény útról. Céljai között a János kórház fejlesztését, a zöldterületek megőrzését nevezte meg, és azt is jelezte: vissza kell hozni a szakmaiságot a sportba, nem lehet tűrni, hogy "dilettáns politikusok" vezessenek szakágakat.

Egyedül indulnak, de két párttal együttműködhetnek

Vona Gábor kérdésre válaszolva megerősítette: a Jobbik egyedül szeretne választást nyerni, és ha a parlamenti matematika megkívánja az együttműködést, akkor mozgástere az új pártokig – az LMP-ig és a Momentumig – terjed ki.

Egy másik kérdésre azt is elmondta: elenyésző számban voltak csak olyanok, akik a néppártosodás miatt hagyták el a pártot, ezért sikerként értékeli a folyamatot.

A Jobbik elnöke az 1300 menekült befogadására vonatkozó kérdésre azt közölte: az ügyben a parlament rendkívüli ülésének összehívását javasolják.

Azt kérik, hogy a kormányfő napirend előtt számoljon be erről az ügyről – tette hozzá.

Faggatták az Állami Számvevőszék által kiszabott bírságról is. Azt válaszolta: az esetleges halasztásról egyelőre nem kaptak hivatalos értesítést, de önként nem fognak fizetni, mert törvénytelennek tartják az egész folyamatot.

A gyűjtésből eddig befolyt pénz sorsát kedden vitatja meg a párt országos elnöksége – ismertette a pártelnök.

40 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kereső
@Eladott Ország: mielőtt ezen el kezdenék gondolkodni,megvárnám,hogy Vona,Volner,Toroczkay,Dúró...és az egész jobbikos alakulat, együtt és nagy hangerővel el kezdjék követelni Kövér László házelnök úrtól az EU-s zászló visszahelyezését a parlament épületére.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
F_Viktor
@kereső: Írod:
"Micsoda felháborodás volt vállakozói-éés kormányzati körökben,amikor az új fiú/Macron/ beterjesztette javaslatát,hogy az úniós álllampolgárok,akik kiküldetésben dolgoznak az eu.más tagországaiban azonos bért kapjanak az adott ország állampolgáraival,akik ugyanolyan munkát végeznek."

Bocsi, de pontosítanálak.
Ez nem Marcon ötlete (Merkel volt az első), s nem is javaslat, ez már több országban törvény:
Pl:
http://fuvarlevel.hu/ausztriaban-is-kotelezo-...

"Január elsejétől az összes, Ausztriába belépő, ott árut vagy utast felvevő és letevő jármű sofőrjét előre be kell jelenteni az osztrák hatóságoknak. A sofőrnek meg kell fizetni az osztrák minimálbért. A mulasztás ára több tízezer eurós büntetés lehet.

Németország, Franciaország, Olaszország után Ausztria is belépett azon országok közé, ahol a helyi minimálbér kifizetésére kényszerítik a külföldi fuvarozó vállalkozásokat. Január elsejétől az Ausztriába belépő gépkocsivezetőknek kategóriától függően 1500 euró körüli munkabért kell igazolniuk."

Jól írod, az EU ténylegesen törekszik arra, hogy azonos munkáért azonos bér járjon az EU-n belül.
kereső
@F_Viktor: erre gondoltam,ez kimondottan a v4 -ek munkavállalóira vonatkozik:

A találkozó fő témája az EU keleti tagállamaiból nyugatra kiközvetített dolgozók problémája volt, melyről Macron a következőket mondta:

- Az, hogy a cégek nem a célország fizetési szabályait alkalmazzák a kiküldött dolgozók esetén, elárulja az EU alapelveit, negatív bérversenyt és szociális válságot okoz (keleten és nyugaton is).
- A jelenlegi helyzet az oka annak, hogy Európa-szerte erősödik a populista politika és gyengül az emberek bizalma az EU-ban.
- Reformot sürget: a kiküldött dolgozók esetén a célország fizetési szabályait kellene alkalmazni.

Na ezen volt nagy felháborodás nemzeti vállalkozóink körében.
F_Viktor
@kereső: Igazad van, csak annyit tettem hozzá, hogy ez egyes országokban már működik, sőt azokat a (keleti) munkáltatókat akik nem tartják be, keményen bírságolják.
peterkelemen
1. Dúró Dóra akinek a (férje Novák Előd) mit keres még a Jobbikban hisz a férje puccsot hirdetett Vona ellen.

2. Mit keres az oldalukon még a mai napig, hogy cigányokat és zsidókat akarnak elkülöníteni? Például szavazati jog elvétele és stb.

3. Anno Vona fideszes volt és találkozgatott Orbánnal is a polgári körökben. Ki tudja miben egyezkedtek és egyeztek meg anno.

4. Miért is szerepel Vona hivatalos facebook oldalán a Kedvencei között az ellene puccsot hirdető Novák Előd?

5. Vona soha nem ítélte el és nem határolódott el se az abszolút szélsőséges Zagyva Györgytől (már nem jobbikos, de akkor is), az agyhalott Orosz Mihálytól (ő sem tag már sőt új szélsőséges pártot csinált), se Torockaitól, aki rengeteg alkalommal szinte a fidesszel együttműködik.

Ez így nagyon nem kóser és főleg se nem 21. századi, se nem néppárti felállás sokkal inkább hazudozás, képmutatás, ami ott is folyik akárcsak a fideszben.
Eladott Ország
@Pálinkás Pál: tegnap, 16:19; Ha a hátáron túliakhoz nem áramlanak majd a milliárdok az itthoniak rovására, "elfelejtenek" úgy is Orbánra, vagy másra szavazni. A nagyobb baj inkább az, hogy a mi seggünk is kilóg a lukas gatyából és hozzá ér a hideg falhoz. Nem vagyunk mi gazdag rokon. Azt mindenki tudja, hogy a fidesz itthoni szavazóbázisa befagyott.
Pálinkás Pál
@Eladott Ország: Pontosan,de a honi választókat erősen irritálja hogy olyanok ugatnak bele a dolgokba,akiknek semmi következménye nem lesz belőle,éppen ezért helytelen a Jobbik álláspontja!Amíg ők is ajnározzák a határon túliakat,esélytelenek...Most kéne beállni a szavazati jog megvonása mögé...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

Ingyenes hírlevél