Németh László hódmezővásárhelyi esperes a vasárnapi misén igazította el a híveket, hogy kinek is köszönhetőek a fejlesztések, és kire is kellene akkor voksolni az időközi választáson.

Nyíltan kiállt a kormány mellett Németh László hódmezővásárhelyi esperes-plébános. A pap két napja jelentette be, hogy a vasárnapi istentisztelet után el fogja mondani a gondolatait az időközi választás lázában nem annyira égő híveknek.

Németh az Index cikke szerint meg is tartotta fogadalmát, a bő órás mise után – amit nem ő tartott – mikrofont ragadott, és felvezette, hogy a mostani Orbán-kormány előtt sosem volt olyan jó kormánya az országnak, amely ilyen jól és bőkezűen állt volna hozzá az egyházakhoz. 

Ilyen nyíltan már rég kampányoltak templomban a kormány mellett – videó

Fotó: hodmezovasarhely.hu

Beszélt a vásárhelyi fejlesztésekről, majd arra kérte a híveket, hogy ne az ellenzéki jelöltre (Márki-Zay Péter egyébként ott volt a misén maga is).

A cikk szerint a jó tíz perces politikai fejtágítót a hívek döbbenten hallgatták, voltak, akik ki is mentek közben. A plébános a beszéd után a búcsúének közepette lépett le az oldalajtón, így azt nem láthatta, ahogy a hívek gratuláltak Márki-Zaynak a mise után a templom előtt.

Márki-Zay szerint elszomorító volt Németh László beszéde, főleg úgy, hogy pár hete még almási István hódmezővásárhelyi polgármester temetésekor a menetből kinyújtva fogott vele kezet a pap.

Az ellenzéki jelölt egyébként szombat hajnalban tette közzé a felhívást a Facebook-oldalán, hogy az egyház tisztasága mellett kiállók menjenek a vasárnap délelőtti misére, ahol a beszámolók szerint már-már a karácsonyi mise létszámát közelítették meg a hívek.

A beszédből 4 és fél percet itt lehet meghallgatni:

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
@csipetke: Az erkölcsi üzenet, hogy minden bűn megbocsátható ha megfizetik.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Desischado
A papok szégyenei ez a csuhás, és például erdős. Arról miért nem beszélt ez az alak, hogy milyen tetemes kárt okozott a fidesz eddig?!
bencemacska
A katolikus egyház nem most kezdi az árulást, csak folytatja!
A protestantizmus is ennek az eredménye.
Egyedül OV az, aki a két csoportot a seggnyalásban egyesíti!
nezelodo
Nem kell csodálkozni a Kicsi Rigó (Orbán hites barátja) hitbizományában ez nem ritka, gyakran túllépik az egyházi hatáskörüket, nem egy esetben lábbal tiporják az egyházi törvényeket is. Ez a politikai buzgalom már megvolt bennük a Kádár rendszerben, békepapként, beszervezettként, amit aztán elsikáltak, elbagatellizáltak, az egyház túlélési eszközének tekintettek. Akkor most is a túlélési technikát láttak hallottak a hívek?
Aztán majd csodálkoznak, miért fogy a templomba járó hívek száma.
herczeg0210
Ez nem Istenhívő, hanem fideszhívő! Szívlapáttal tudnám segíteni a helyes útra...
kukac50
Papok eladják a lelküket de még a hívekét is pénzért akarják tenni! Ezek után érdemes még templomba járni? Semmi helye a templomokban arról beszélni,hogy kire szavazzanak a hívek,mindenkinek szuverén joga arra szavazni aki Neki szimpatikus vagy az Ő életének életszínvonalának javulását ígéri.A Fidesznek halvány elképzelése nincs nemhogy programja

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

Ingyenes hírlevél