2012 elejétől 2013 nyaráig lényegében a nagyvállalkozó tulajdonában álló Közgép akarata érvényesült a társaságban.

A Magyar Idők szerint Simicska Lajos zászlóshajója, a Közgép Zrt. egy vállalkozáson keresztül többségi tulajdonnal rendelkezett az Elios Innovatív Zrt.-ben abban az időszakban, amelyet az Európai Csalás Elleni Hivatal, az OLAF vizsgált. 

Másfél évig Simicskáék cége volt az Elios tulajdonosa

Fotó: OLAF

A lap szerint eddig csak részinformációk jelentek meg a közvilágítási projektben részt vevő Elios tulajdonosi hátteréről.

"Egyik sajtóorgánum sem felejtett el említést tenni (...) arról, hogy Orbán Viktor miniszterelnök veje, Tiborcz István éveken keresztül – 2015-ig – érdekelt volt a társaságban. Azt a tényt azonban, hogy 2012 elejétől 2013 nyaráig lényegében a Simicska Lajos tulajdonában álló Közgép akarata érvényesült a társaságban, nem verték nagy dobra."

- írta a lap.

A cégbírósági adatok alapján 2012. február 3-án az Elios Zrt.-ben tulajdonosként bukkant fel az E-OS Zrt., és 2013. június 3-ig birtokolta a részvények többségét. Az E-OS tulajdonosa pedig 2010 óta nem más, mint a Közgép, ráadásul az E-OS egy speciális jogosítvánnyal rendelkező tagot delegált az Elios igazgatóságába, akinek a lap szerint "beszámolási kötelezettsége volt a Közgép, vagyis Simicska felé".

Emlékeztetnek: az OLAF a 2014-es országgyűlési választások előtt is vizsgálta a közvilágítási projektet, majd a Nemzeti Nyomozó Iroda eljárást indított, amelyet bűncselekmény hiányában szüntetett meg. A közvilágítási pályáztatás kereteit még a Gyurcsány-, majd a Bajnai-kormány idején dolgozták ki, és az OLAF ezeket a tendereket "szedte ízekre", immár másodszor – írta a Magyar Idők.

(Magyar Idők)

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
A 13 milliárd forint OLAF büntetést a végén még Simicskával fizettetik meg, ő lesz a hibás!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Aki Én
Nem mindegy? Ezzel a ,,mentéssel" csak azt igazolják, hogy így vagy úgy, de a fidesz a hunyó. Az említett időszakban kinek az embere volt Simicska?
kukac50
Simicska akkor már nem volt érdekelt az elios ügyben, egy kicsit az is érdekes ha a miniszterelnök családja nyer a pályázaton és ott csalások vannak akkor a miniszter elnöknek illő lenne lemondani! politikusok családtagjai ha nyernek pályázatokon ami ki sem volt írva az már csalás a vezetőink csalásai!
Akik elbírálják,hogy kinek adják a munkát mennyi pénztért azok nagy felelősséggel vonhatók bírálat alá. A bizottsági tagoktól is meg kell kérdezni miért kiért mennyiért és kinek a parancsára! Feleljen mindenki a döntéseiért!
Eladott Ország
A 13 milliárd forint OLAF büntetést a végén még Simicskával fizettetik meg, ő lesz a hibás!
human
@kukac50: A haldokló nyugaton valóban lennének következmények és magától mondana le a miniszterelnök. Biztos ezért haldoklik a nyugat.
human
@Eladott Ország: Miért? Nem az? Ne tegyünk már úgy mintha nem Simicska tolta volna a fidesz szekerét 2015-ig! Simicska esetében egyetlen dologról kellene beszélnünk. Arról, hogy börtönbe megy vagy hogy vállalja a vádalkut.
Eladott Ország
@human: Valóban a munkát Simicska cége adta át a nemzet vejkójának. Én csak arra fel említettem még, hogy "törvényesen" a volt strómant fogják megszopatni.
Eladott Ország
Tiborcz István felbukkant a sűrű homályból. Érthető, hiszen egyre közelebb a választás, kell az emberarcú politikus portréja. Nem lennék megdöbbenve, ha hamarosan olvashatnánk Lévai Anikóról is egy nagyobb terjedelmű alkotást és megtudhatnánk belőle, hogy hogyan készíti a buggyantott tojást, mi a kedvenc mosogatószere és akár néhány spontán fotó is születne arról, ahogy a zura zokniját stoppolja gyertyafény mellett.El tudok még képzelni egy gazdagon illusztrált kétoldalast Ráhelről, ahogy a miniszterelnöki unoka fenekét kenegeti Orbán Viktor édesanyjától kapott (természetesen saját készítésű) körömvirág kenőccsel. Tudatosítani kell a választópolgárokkal, hogy a hatalom csúcsán lévők sem mások, mint Mari néni Lucfalván. Orbán Viktor egyszerű ember, egy közülünk. A családja is olyan, mint bárki más családja, legfeljebb picit ügyesebbek, de az csak a tehetségtől van, szó sincs korrupcióról.Milyen kár, hogy egy betűt sem tudok elhinni Tiborcz szavaiból. Kár, hogy tudom – ahogy mindenki más is tudja – az eredeti történetet az Eliosról, a túlárazott, pocsékul kivitelezett beruházásokat. Bárcsak ne emlékeznék arra, hogy a miniszterelnök veje akkor lépett ki a cégből – jogilag és névleg legalábbis kilépett -, amikor az uniós szervek vizsgálódni kezdtek körülötte. Milyen kár, hogy az egykori kollégista fiúk minden rokona és ismerőse ott nyüzsög az uniós milliárdok körül és viszik, mintha nem lenne holnap. Minimális szégyenérzet és félelem nélkül dobják szét maguk között a jövőnket.
quadrocopter
Igen és ki fog derülni, hogy a kesegyerek többször is figyelmeztette Simicskát, törvénytelen amit tesz az uniós lével, sőt feljelentéssel is megfenyegette - nem?
Végül miért a kesegyerek játszott a LED-világítással, sáros ügyekben egy hajléktalan nevén szokott az ügy futni, továbbá miért taposott le olyan gyorsan a cégtől a kesegyerek, miután kivette a milliárdokat? Mert akkor már nem Simicska uralkodott a lámpagyárban.
Csak kérdezem...
Eladott Ország
Jött ez az Olaf nevű és aljas módon vizsgálódott. Ez még nem volt elég neki, hanem direkt a miniszterek elnökének családját támadta meg, konkrétan Tiborcz István, Orbán Ráhel férjét. Ezt a kedves, szerény, hihetetlenül tehetséges fiatalembert, aki éjt nappallá téve dolgozott azon, hogy Magyarország fénybe boruljon. Ezt – mármint a fénybe borulást – az Elios Innovatív Zrt. tulajdonosaként kivitelezte. Szerelte a lámpákat szorgosan a magyar településeken. Szakértelemmel, szeretettel, szinte ingyen. Arról már igazán nem ez a tehetséges fiatalember tehet, hogy egy kicsit sötétebb lett ott, ahol lecserélték a közvilágítást eliosék. Jó az, majd megszokják az ott élők. Arról sem tehet Tiborcz, hogy a közbeszerzéseket, melyeket megnyert az ő cége, eleve úgy írták ki, hogy másnak esélye sem volt. Az csak a véletlen műve. Az pedig a hihetetlen érzékének köszönhető, hogy sokszor – immár bizonyítottan – már akkor megkezdte a cég az önkormányzatokkal a kivitelezésről, amikor még ki sem írták a pályázatot. Na és akkor mi van? Lehet, hogy Tiborcz megérezte, hogy azon a településen is cserélni kell a világítást és csurran oda is egy kis uniós pénz? Vagy esetleg megálmodta. Van olyan.
Hellcat
Akkor ezért vizsgálnak más időszakot mint amit az OLAF jelentés ír...hogy rá tudják húzni a Simicskára az egészet...remélem akkor legalább kitereget ő is.
Eladott Ország
@Hellcat: Simicska és Orbán már csak egymásra tudják a szart kenegetni.
Az a baj, hogy valahányszor meglátlak, az jut eszembe, hogy ugyanolyan gyáva szar vagy, mint azok, akikkel egy alomból származol. Aki nem gecizett akkor, amikor óránként annyit keresett a közösből, mint most a félanalfabéta disznószerelő. Aki most sem gecizne, ha minden közbeszerzést, amit most a félanalfabéta disznószerelő nyer el, az ő ölébe hullana. Az a baj, Lajos, hogy minden alkalommal beletolod a pofánkba, hogy milyen magasról szarsz te erkölcsre, jóérzésre, korrektségre, demokráciára. Miközben nem tudok szabadulni a gondolattól, hogy ezt a taknyába fulladó ország állapotot többek között neked köszönhetjük, mert te voltál a legtöbb, jelenleg is futó gazemberség kútfeje. És miután negyed évszázadig közösen fosztogattad az országot a gecivel, most havonta összefújkálsz néhány plakátot, hirdetőoszlopot, mintegy röhögve, hogy a G-nap után sem görbül a hajad szála sem, csak a szekér nem fut már oly sebesen, tehát evidens, hogy Orbán egy geci.
Hellcat
@Eladott Ország: a "meglátlak" nál egy kicsit azt hittem először rólam beszélsz :D Egyébként igazad van...Simicska sem lett hirtelen szent attól, hogy legecizte a qrbánt. Kiszolgálta a rednsezrt évekig nem is akárhogy szóval mehet a sittre ő is csak előtte teregessen ki rendesen ahd bukjon vele az összes többi.
tudode
Aha!
Akkor még, amikor orbánnal egy hajóban evezett Simicska, és FEKETEŐVESNEK minősítette azok után, hogy 2002-ben akkorát bukott, mint egy döglött dakotaló, és 2010-ban ismét MEGLOVAGOLTA,
.
Közzététel: 2018. jan. 21.
----- Orbán Viktor és a 2002 évi választások. TELJES RIPORT
www.youtube.com/watch?v=lkO9exLktJE
.
----- A remény hal meg utoljára (A 2002-es bukta, ill. a második forduló előtt)
www.youtube.com/watch?v=NRChkVLOxBQ

.Bemutat a haver, a havernak a FEKETEÖVES:
.
uploads.disquscdn.com/images/f95612f4cbc3230b59ff9d4d2f557381cafc371c74693513f1df4241e86475ff.gif
.
Egyszer fent, egyszer lent, aztán csak, csak eltűnnek ODA AHOVA VALÓAK!
VIRTUÁLIS H A D S Z Í N T E R N E K használja az országot ez a minősíthetetlen tsság!
Vót, vót, öregapja is vót, csak meghót!!!
Csizmás Kond
..most akkor hogy Simicska is érdekelt a csalásban már nem is olyan nagy bűn...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.