Már januárban megemelhetik az ápolók bérét.

A Népszava információi szerint a kormány előrehozza az egészségügyi szakdolgozók novemberre ígért nyolc százalékos béremelését januárra. Kalkulációjuk szerint ez annyit ér, mintha 2018-ban egy havi többlet bért kapnának az érintettek.

Előrehozzák az ápolók béremelését

Legutóbb novemberben kaptak 12 százalékos emelést a szakdolgozók, de ez a nemzetgazdaságban amúgy is kötelező minimálbér emelés miatt az ágazat bérpozícióját kevéssé javította, összecsúsztak a fizetési kategóriák, írja a lap.

A Független Egészségügyi Szakszervezet és a Magyarországi Mentődolgozók Szövetsége tizenöt pontos követelést is megfogalmaztak, és jelezték azt is, ha nem kapnak 30 napon belül érdemi választ akkor sztrájkot hirdetnek.

A lap úgy tudja, az érdekvédők jelzései után Orbán Viktor miniszterelnök lépett, és így megszülethetett az a kormánydöntés, amely szerint a szakdolgozók novemberi béremelését előrehozták januárra.

Cikk- és címlapkép: Pixabay/rawpixel

(Népszava)

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Ugyan mit hoznak elorebb? 2018-ra igertek a valtozasokat - lassan 10 eves igergetes utan vegre - es lassan mar januar vegen jarunk, tehat rajta, ne csak igergessenek, hanem fizessenek is. Ez ilyen egyszeru.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
csipetke
@karma1: Nyilván a választás miatt hozták előbbre az emel(get)ést,így szokták.Hátha plusz voksokat kapnak.Az emelés pedig túl kevés,túl későn.Évekkel ezelőtt kellett volna emelni,és annyit,hogy itthontartsa az orvosokat ápolókat.Már csak a tényleg elhivatottak maradtak az egészségügyben.Egy nővérre éjszakára 30-40 beteg jut a legtöbb kórházban.
csipetke
@Nessy: A híradóban is mutatták a bérpapírokat,régit és újat,mindkettőn 161ezer ft volt.Asszem Rétvári magyarázta meg,hogy azért,mert a fizetés,és a bér az nem ugyanaz.Már nem is tudom,ki a hülye?Ez pont olyan,mint a migráns,és az oltalmazott közti különbség...Ezen már csak röhögni lehet.Aljas banda
Nessy
@csipetke: Valamikor sok évtizede ez nem volt szokatlan. Egy síma belgyógyászaton akkor volt gond a 40 beteg, ha 10 - 15 beteget mosdatni kellett. Bár nem volt "nővérszoba", és óránként végig kellett menni az osztályon. Volt, akit betakartuk, volt, akit megvigasztaltunk, volt akinek egy enyhe nyugtatót adtunk, amit előzetesen az orvos engedélyezett szükség esetére. Amikor gyakorlaton voltunk, a másik osztályon szolgálatba lévő "idős nővértől" kértünk segítséget. Két hónap múlva, már ritkán futottunk segítségért. Egy hónapig voltunk felügyelet alatt. Aztán fokozatosan először ketten, majd egyedűl.
Persze intenzív osztályon más volt a helyzet.
Fradigege
Jönnek a választások. 4 évig a következő választásokra gyűjtöttek. Ez akkor már meg lett mondva. Addig eu-s lóvékkal manőverezték a költségvetést.
peterkelemen
Tömegével hagyják el az országot az épolók is. Ez nem béremelés: hanem egy nagy lófasz.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.