A Vatikán története során először májusban hozott nyilvánosságra adatokat. Ezek szerint a gyermekeket szexuálisan molesztáló papok ügyében 3420 eljárás indult az elmúlt tíz évben. 848 papot kizártak, 2572 esetben enyhébb büntetést alkalmazott a Szentszék. A statisztikából az is kiviláglik, hogy Ferenc elődje, XVI. Benedek csak 2011 és 2012 között négyszáz egyháztagot zárt ki. Lemondásakor háromszáz oldalnyi terhelő dokumentumot adott át utódának. A vizsgálatok indítására kizárólag az Apostoli Szentszék jogosult. Ez már eleve megbotránkoztató! De mi a helyzet Magyarországon? Hazánkban mintegy 2200 felszentelt papja van a katolikus egyháznak. Ha a pápa kimutatásait vesszük alapul, statisztikailag 44 esetről kellene már tudnia a közvéleménynek. De ennek csak töredéke szivárgott ki. Ez lenne a valóság? Az elmúlt héten szóban és írásban is kerestük a Magyar Katolikus Püspöki Kon­ferencia Titkárságát, sikertelenül. Nem kaptunk választ.

Forrás: justpaste.it
Feltöltő: peterkelemen
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

maszk
Sok(k).
Ki megy manapság papnak?
Akinek büdös a munka, plusz pedofil.
Ennyi.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
X-ray
@maszk: hülye vagy bazzeg és nem kicsit, de nagyon!
csipetke
Ha az eddigi pápák közül akadt volna csak egy is,aki hajlandó lett volna felrúgni a tradíciókat,és engedi,hogy a katolikus papok is alapíthassanak családot,jóval kevesebb eset történt volna...Talán majd most Ferenc pápa,ő elég lazának tűnik,bár lehet,hogy nem mer szembemenni a több évszázados renddel.
csipetke
A XIV.században valamelyik Borgia volt a pápa,úgy emlékszem,több mint tíz gyereke volt,akiket a nevére is vehetett.Most is vannak "házvezetőnők",akik teljes mértékben kiszolgálják a padrét,és ez még mindig jobb,mintha gyerekeket molesztálnának.
peterkelemen
@csipetke: Ferenc pápa sem megy szembe ezzel hiába tesz úgy mintha. Ez a katolikus egyház egyik alapja pedofilia és akkor még erre rájönnek az olyan bűnözések, mint lopás, csalás, gyermekkereskedelem.
peterkelemen
A ferences Böjte Csabáról, aki egyébként oly bőszen nyalogatja Orbán hátsóját sem csodálkoznék ha egyszer kiderülne, hogy pedofil és eleve gyermekekkel kereskedik a háttérben.
Equus
szép kis ingyenélő bagázst tartanak el közpénzből... miért az állam ad fizetést ezeknek a csalóknak?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.