Az egészségügyben és szociális terület szakdolgozói november helyett már a januári fizetéssel megkapják a szakszervezetekkel korábban kialkudott béremelést – mondta Varga Mihály, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) vezetője a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában.

A szaktárca vezetője azt mondta, ez az intézkedés mintegy 80 ezer embert érint, az előrehozás mellett pedig azért döntöttek, mert ezt a szakszervezetek kérték.

Ez 20 milliárd forint kiadást jelent, amelyet a 2018-as költségvetésben elfogadott 200 milliárd forint fölötti tartalékból finanszíroznak – ismertette VargaVarga Mihály megerősítette: az egészségügyi dolgozók már a januári fizetéssel megkapják a novemberre ígért emelést

Emlékeztetett, hogy 2018-ban is emelkedik a minimálbér és a garantált bérminimum: előbbi 8 százalékkal 138 ezer forintra, utóbbi 12 százalékkal 180 500 forintra módosul.

Varga Mihály elmondta azt is, hogy 2017-ben 12 százalékos bruttó bérnövekedés volt, az állami szférában a pedagógusoknál, rendvédelmi dolgozóknál, az Országgyűlés, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal dolgozóinál, a vízügyi ágazatban, a mentőszolgálatnál, a bírói és ügyészi területen, a postánál, illetve az állami közlekedési vállalatoknál is jelentős bérnövekedések voltak.

A nemzetgazdasági miniszter emellett örömét fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy a versenyszféra is hasonló mértékű bérnövekedést produkált tavaly.

(MTI)

Cikk-és címlapkép: MTI Fotó: Mohai Balázs

31 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Rumcájsz 2
Varga Úr örül ennek a produktumnak, az átlag ember pedig nem!

Miért van az hogy nyugaton is annyi a buszjegy mint itthon,
miért nem keresnek annyit a busz sofőrök mint ott?

Ez a bagázs lezüllesztette szép országunkat egy összeszerelő üzemmé, mely teljesen ki van szolgáltatva a multiknak és a nyugati más cégeknek.

Szégyen amit művelnek, legyen átkozott aki rájuk szavaz áprilisban!
Már Kádár elvtársnak is útjában volt Soros, aki támogatja a szólásszabadságot és előnyben részesíti a demokráciát.
Példának egy videó: www.youtube.com/watch?v=4xGrl-JJpi8

Ugyan mit szeretne a Fidesz? Kilépni az unióból és kontroll nélküli elnyomást gyakorolni akár karhatalommal?
Újra felhúzni a vasfüggönyt?

Szép országunk téves úton halad, közeledve a szakadékhoz, melybe bele fogunk zuhanni hamarosan.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
maszk
Varga Mihály arca is csak egy élettelen zombiarc.
Hogy lehet olyan buta valaki, aki annyit tanult, mint ez a halotti maszk Vargas?

Tényleg nem érted, hogy ha sokat tanul is valaki, attól még csak egy mocskos gazember marad?
NE TISZTELD A DIPLOMÁT !!!
IGAZÁBÓL A TUDÓSOK TUDÁSÁT SE TISZTELD, AKIK AZT HISZIK, HOGY NINCS ISTEN...
"Csak a bolond mondja a szívében, hogy nincs Isten"

Az egész világ széthullóban van, és erre még rájátszik a kiterjesztett valóság...
Mi a jövő kiterjesztett valósága?
Emberek éhen halnak az élelmiszeres pultok mellet, mert csak a látvány van meg nekik (virtuálisan, kiterjesztett valóságként) , miközben nem tudnak vásárolni.

A Q anyád !!! !!! !!!

Egy geci bármennyit is tanul, bármennyi pénzt is szerez, csak egy geci marad !!!

Azt hiszem anarchista leszek, mert ezt követeli meg a világ, a haza, az egyéntől!
cikicakk55
@Rumcájsz 2: A szakképzett ápolók sem lettek elégedettek,mert a béremelés előtt volt nekik szakosítási pótlékuk,havonta 38.000 ft Mikor felemelték a fizetést,novemberben akkor kaptak 20.000 ft béremelést. Ezzel dicsekszik Balog,de azzal már nem,hogy azt a 38.000 ft-ot lecsökkentették 16.000 ft ra,így a szakápolók,szakorvosok bére sem lett több. A műtősök ráadásul szakosító járulékot is ugyan úgy kapnak,mint a szakápolók,elvégre a műtősök sem eshetnek be a 8 általános után az utcáról a műtőbe.Nekik is kötelező elvégezni az egészségügyi iskolát.Segédápolók nem nagyon vannak,legfeljebb beteg hordók lehetnek,de a kórházak ahol csak tehetik nem vesznek fel végzettség nélküli embereket. Minimum az általános ápolói az alap elvárás.Legalább is Csongrád megyében,ezen belül is Szegeden és Hódmezővásárhelyen.Az biztos,hogy azt a bért,amit bár melyik másik országban megkapnának,azt itt soha nem fogják megkapni. Ha jól tudom,Ausztria fizet a legkevesebbet a szakápolóknak,ami így is 3x több mint az itthoni fizetésük. Úz-Zélandon, Svédországban meg kifejezetten sokkal magasabbak a bérek. Magyar pénzre átszámítva, a havi 1 millió körül kapnak.
cikicakk55
@papa.49: ma 9.03 nekem van jó pár még ma is dolgozó volt munkatársam,akik azt mondják,hogy semmivel nem nőtt a bérük a tavaly novemberi fizetés emelésnél. Sőt az utóbbi 8 évben szinte alig nőttek a bérek,viszont a létszámuk és a munkához nélkülözhetetlen dolgok erősen apadnak lefelé,még a betegek száma nő. Sajnos az utóbbi 1 évben sokat jártam kórházban( a párom agyműtétje) és saját szememmel is látom milyen leterheltek a nővérek,milyen sok a beteg,mennyire kevés az orvos. Pedig Szeged orvos Egyetemi város. A klinikákon állandóan ott vannak a gyakorló orvosok, és az ápolóképzősök.Ők is sokat jelentenek,mint munka erő,de például a fiamnak,aki 3 éve heti 3 napot dolgozik 8 órát a gyakorlati napokon,havi 13.500 ft-ot fizetnek bért,miközben ugyan azt csinálják,mint a többi ápoló.A gyakorló orvosoknak nem tudom mennyit fizetnek,de gondolom nekik sem sokkal többet,bár Ők kapnak ösztöndíjat. Már az iskola idő alatt elveszik a gyerekek kedvét a leendő szakmájuktól.Szegeden az összes kórházat ,klinikát bejárták,de volt ahol egy párna huzat miatt az egész klinikát be kellett járnia.
Sámannus
Az én hátamon attól áll fel a szőr, amikor ezek azzal dicsekednek, hogy nem hagytak le a románok.
Hát csak a földnek kellene megnyílni alattuk. Ez e tuskó nemzet pedig megérdemli a rohasztást, mert holnap már Ukrajnával fognak dicsekedni, holnap után pedig Bangladessel.
Rumcájsz 2
@cikicakk55: Mint írtam, volt emelés! kb nettó 70-85.000 Ft a végzett szakápolóknak, legalábbis a Pesten.
Zeta
A választási pénzre gondolt?
Az kevés lesz!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.