Tapogatózni kezdett az LMP a Momentumnál.

A Magyar Nemzet információ szerint a zöldpárt elnöksége nemrég arról döntött, hogy hivatalosan is tájékozódniuk kellene Fekete-Győr Andrásék választási terveiről, ezért Szél Bernadett, az LMP miniszterelnök-jelöltje még múlt csütörtökön levelet küldött a Momentum elnökének, hogy pártjaik hivatalos delegációi kezdjenek egyeztetni a 2018-as választások kapcsán folytatandó szövetségi politikáról.

Az LMP már számtalan esetben deklarálta, hogy korszakváltást akar, és a jelenlegi parlamenti pártokkal nem tart elképzelhetőnek választási együttműködést. 

Az ATV-nek az LMP országos elnökségének egyik tagja megerősítette, hogy megkeresték hivatalosan is a Momentumot, hogy tájékozódjanak egy esetleges választási együttműködésről.

Azért őket, mert nem vettek részt az „elmúlt 27 év kudarcos politikájában”.

Ferenczi István az atv.hu-nak úgy nyilatkozott, hogy ez egyfajta „tapogatózás” a részükről, azt szeretnék, hogy a két párt egy-egy tárgyalódelegációja „leüljön és beszéljen, melyikünk hogy látja a helyzetet és milyen együttműködésre lenne lehetőség”.

Az LMP elnökségi hozzátette:

Szél Bernadett, az LMP társelnöke hivatalos levelet küldött Fekete-Győr Andrásnak, a Momentum elnökének, mostanáig azonban választ még nem kaptak.

Ferenczi hangsúlyozta:

egyetlen ilyen pártnak küldtünk megkeresést, egy másik párttal, ami szintén nem vett részt az elmúlt 27 év politikájában, pedig már szövetséget kötöttünk, ez az Új Kezdet.

Forrás: Magyar Nemzet, 24.hu, ATV

29 hozzászólásarrow_drop_down_circle

bencemacska
@CsipkeRózsa: ma, 16:04
Szerintem, ha 27 évvel számolunk, akkor az LMP szövetségese bőven benne van!
Semmi kifogásom Gémesi ellen, de csak ő volt az MDF alelnöke és ügyvezető elnöke.
Természetesen MDF színekben lett Gödöllőn polgármester, majd többször is Fidesz támogatással választották újjá. Igaz, hogy 2014-ben a támogatási ígéret ellenére indult vele szemben egy fideszes csaj. Erről Ángyán József tudna részleteket mondani!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kereső
@Shikari: ezt 10:25 irtad:"A politikában ne kellene részt vennetek Bernike!"
" Mikor is határoztam meg, hogy ki vehet részt a politikai életben? Aki akar, de minden adata legyen nyilvános! Ez a nyilvánosság fáj huhogóéknak!"-ezt meg 10:54-kor.
A nyilvánosság meg hogy jön ide?
advocat
Egyébként minek is ez a választás? Ha ez így megy a Fidesz győz 99,9 %-al. Ez még Észak-Koreában is csoda lenne! Mert ott azért a 99,8 %-al lehet nyerni.
kereső
@Shikari: Tudomásom szerint, de azért javits ki,ha tévednék "Bernike",jelenleg az LMP nevű parlamenti politikai párt társelnöke, és nem egy civil szervezeté- bár ,ha jól meggondoljuk, akkor a pártokat is "civilek" hozzák létre, csak rájuk más törvények vonatkoznak.Egyebekben tényleg nem értem,hogy is került a csizma az asztalra.
Madácsi Pali
@Béla333: ha az eggyütt lopkodásról beszél, és egy kalap alatt mindenki bűnös aki valaha valamelyik párt tagja volt, akkor megkérdezem honnan jött Gémesi(MDF alelnök), Hadházi (FIDESZ Szekszárd), Demeter ( MSZP frakcció)? A válaszok ismeretében egyre inkább fényezi a fidesz báb kitűzőt! Akinek az ország és a többség akarata az első az nem viselkedhet így.
Béla333
@Madácsi Pali: 13.39
Ne forgasd ki a szavaimat. Nem azt mondtam, hogy mindenki bűnös, aki valaha valamelyik párt tagja volt.
Mivel a saját pártjuk nem zárta ki maguk közül azokat, akik hozzányúltak a közöshöz, nem tettek feljelentést és semmiféle érdemi vizsgálat sem volt, sőt! még össze is zártak a megtévedt mögött, ezzel magukra húzták a többiek disznóságát is.
Talán el kellene a társadalom felé számolni az elmúlt évtizedekben elkövetett bűnökkel, bűncselekményekkel, akkor lehetne majd újra bizalmat kérni a választóktól.
Madácsi Pali
A kiforgatást megteszi ön! Számomra a felsorltak ugyan úgy hitelesek mint Gyurcsány. Az öszidi beszéd a pártkamu leleplezése volt. A létrehozott DK az MSZP tisztábbik lelkiismerete, elkötelezett európai szociáldemokraták, sőt az MSZP-ből minden tiszatkezü ember segitségére is szükség van az orbáni mocsok eltakarításához. Mint ahogy Karácsony Gergely (volt LMP- s képviselő) már belátta, és most mötte áll az ellenzék többsége.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.