Tapogatózni kezdett az LMP a Momentumnál.

A Magyar Nemzet információ szerint a zöldpárt elnöksége nemrég arról döntött, hogy hivatalosan is tájékozódniuk kellene Fekete-Győr Andrásék választási terveiről, ezért Szél Bernadett, az LMP miniszterelnök-jelöltje még múlt csütörtökön levelet küldött a Momentum elnökének, hogy pártjaik hivatalos delegációi kezdjenek egyeztetni a 2018-as választások kapcsán folytatandó szövetségi politikáról.

Az LMP már számtalan esetben deklarálta, hogy korszakváltást akar, és a jelenlegi parlamenti pártokkal nem tart elképzelhetőnek választási együttműködést. 

Az ATV-nek az LMP országos elnökségének egyik tagja megerősítette, hogy megkeresték hivatalosan is a Momentumot, hogy tájékozódjanak egy esetleges választási együttműködésről.

Azért őket, mert nem vettek részt az „elmúlt 27 év kudarcos politikájában”.

Ferenczi István az atv.hu-nak úgy nyilatkozott, hogy ez egyfajta „tapogatózás” a részükről, azt szeretnék, hogy a két párt egy-egy tárgyalódelegációja „leüljön és beszéljen, melyikünk hogy látja a helyzetet és milyen együttműködésre lenne lehetőség”.

Az LMP elnökségi hozzátette:

Szél Bernadett, az LMP társelnöke hivatalos levelet küldött Fekete-Győr Andrásnak, a Momentum elnökének, mostanáig azonban választ még nem kaptak.

Ferenczi hangsúlyozta:

egyetlen ilyen pártnak küldtünk megkeresést, egy másik párttal, ami szintén nem vett részt az elmúlt 27 év politikájában, pedig már szövetséget kötöttünk, ez az Új Kezdet.

Forrás: Magyar Nemzet, 24.hu, ATV

29 hozzászólásarrow_drop_down_circle

bencemacska
@CsipkeRózsa: ma, 16:04
Szerintem, ha 27 évvel számolunk, akkor az LMP szövetségese bőven benne van!
Semmi kifogásom Gémesi ellen, de csak ő volt az MDF alelnöke és ügyvezető elnöke.
Természetesen MDF színekben lett Gödöllőn polgármester, majd többször is Fidesz támogatással választották újjá. Igaz, hogy 2014-ben a támogatási ígéret ellenére indult vele szemben egy fideszes csaj. Erről Ángyán József tudna részleteket mondani!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Clavigo
Két csicskapárt,,,,,,,akik senkivel sem szövetkeznek... Akik idáig minden lehetséges összefogásnak keresztbe tettek. !!! Menjetek az anyátokba,,,,de előtte szívjátok le Orbánt.
Béla333
@Clavigo: 15.42
Mi van? Csillapodj! Nem úgy alakulnak a dolgok, ahogy a DK szeretné?
Clavigo
@Béla333: ??? Beeéjlám,,,,vajon lesz még idő egy tusványosi egyeztetésre ??
Béla333
@Clavigo: 15.54
Arra nem hiszem, de egy jó kis szekszárdi borocska mellett egy titkos DK-Fidesz találkozóra még van idő!
CsipkeRózsa
Már nem csak elmúlt 8 évek vannak, hanem elmúlt 27 év is van.

Az LMP-ben nincsenek az elmúlt 27 évben résztvevők?

Az LMP egy célratörő párt, ők a két párt leváltják az Orbán kormányt.
bencemacska
A Momentum most indul először, náluk érthető, hogy önállóan akarják megméretni magukat.
Lévén fiatalok náluk ez még érthető is.
dr. prédikátor
Nocak ! de kiizmosodott a szeles bercike!!!A kormányváltó párt, hahaha!!!
bencemacska
@CsipkeRózsa: ma, 16:04
Szerintem, ha 27 évvel számolunk, akkor az LMP szövetségese bőven benne van!
Semmi kifogásom Gémesi ellen, de csak ő volt az MDF alelnöke és ügyvezető elnöke.
Természetesen MDF színekben lett Gödöllőn polgármester, majd többször is Fidesz támogatással választották újjá. Igaz, hogy 2014-ben a támogatási ígéret ellenére indult vele szemben egy fideszes csaj. Erről Ángyán József tudna részleteket mondani!
Nessy
Mondja ezt egy olyan párt politikusa amely párt már évek óta a parlamentben úlve, saját frakcióval rendelkezik.
Kedveskéim! A hülyék a másik oldalon vannak!
Madácsi Pali
Ajánlom nekik a közös listát, a biztos kiesésért!
Pálinkás Pál
Szél nem hülye nő...tudja hogy egyedül be sem jutnak...de ez csak porhintés...várom mikor borul össze a duceval alamizsnáért!?
quadrocopter
Közben a Genyó nem tudja abbahagyni a röhögést...bő másfél hónappal a választés előtt!
kereső
Kedves Beri!
Abból a huszonhétévből az lmp. frakcióval rendelkező pártként ott volt az országgyűlésben.Van- e ennek valami hozadéka az ország számára, azon kivül,hogy 2014-ben Ti is letettétek az esküt a NER egypárti alaptörvényére.Arra az alaptörvényre,amely a "sztálinista"'89-es alkotmánnyal szemben nem tartalmazza az emberi alapjogokat-alapjogként, csak ezen alapjogok lehetőségként! való elismerését.
Itt kezdődnek a bajaim, veled és pártoddal szemben.
Az lmp. 2008-ban alakult, Magyarország -ma már nyugodtan kimondhatjuk-utolsó demokratikus kormánya ellenzékeként, kvázi!!az akkori ellenzék a fidesz szövetségeseként.
Ezt a mai napig képtelenek vagytok meghaladni.Összemostok-és relativizáltok mindent, mert nem tudtok túllépni azon,hogy utáljátok-és megvetitek annak a kormánynak a volt tagjait,a volt miniszterelnökét,akire, utánozva orbnánt nem ellenfélként-hanem gyűlölt ellenségként tekintetek.Ugye mostmár világosan látszik orbán célja,a hatalom megszerzése -és megtartása, és egy retrográd társadalmi berndezkedés megvalósitása-és diktátorként annak fenntartása.Vagy Neked,és az lmp.-nek nem tűnt fel,hogy a "nemzeti tőkésosztály" létrehozása mellet-ami,amúgíy egyre inkább kezd hasonlitani egy félfeduális gazdasági berendezkedésre-mondjuk egy magasabb szinten,mint a horthy rendszer-addig a "felépitmény" oldalán ennek azért egyre inkább látható jelei vannak.Ez egyenes következménye szerintem az allaptörvénynek,és főleg annak bevezetőjében foglaltaknak.Visszatérés a multba.
Mit akartok Berni? Mit tartalmaz az "Új korszak" poltikátok?,a társadalom számára? Visszatérést-e a 2010 előtti "plurális demokráciához"-.mert az azért ,akármilyen gyenge lábakon is állt,azért az volt-most ne is beszéljünk ezzel a gyengeséggel kapcsolatban az irástudók,és az értelmiség -és igy a Te felelősségedről sem-,vagy marad a társadalom számára a horthy korszak imitációja,társadalmi berendezkedése ,természetesen megtisztitva az állami szintre emelt,törvényesitett rablással./ folyt.köv.
kereső
folyt.: és már megint itt vagyunk az elmult 27 évet ebben is összemosó-és azonos szintre emelő véleményeteknél.Az egyes politikusok!-és közalkalmazottak,-közszereplők által elkövetett korrupció ,nálatok egyenlő a 2014-től bevezetett államilag/kormány által elkövetett törvényesitett rablással ,kifosztással.
Mit akarokt Berni? Mi az a tényleges társadalmi berendezkedés-és kép amit ajánlotok számunkra? Mit gondoltok, milyen társadalmat lehet épiteni ott,ahol minden egyes magát messiásnak képzelő politikus 4-8 évenként megtagadja -és lebontja mindazt amit az elődei csináltak? Milyen társadalom lesz az, ahol a társadalom szolgálatára vállakozó "politikusok" nem hajlandók szóba állni egymással-az ország érdekében?Miért kellene nekem, a "kis embernek",mindig mindenkor "minden zászlót"vinni?-és elhinni,hogy csak az a jó-és üdvözitő számomra ,amit Te megálmodtál.Engedd,meg,hogy én döntsem ezt el.Vagy,szerinted az ,ha én másképp látok valamit,és másképp értékelek valamit a Te világképedtől eltérően, az nem számit? Mit akarsz Berni? Kiket akarsz képveselni Berni? Mindnyájunkat-világnézetre,vallási ,ideológiai nézetkülönbségekre tekintet nélkül, vagy marad az orbáni országkép.
Mit akarsz Berni? Az,hogy "egyedül" nem megy Te éppoly jól tudod,mint én,-és nagyon sokan a választók közül.Ennek ellenére-Te hajlithatatlan vagy.Nem kötsz komprommiszumot,pedig a politika "kompromisszumok művészete" is. Nem hallod,vagy nem akarod hallani a választók,a társadalom többségének hangját. Mit akarsz Berni? Mi lesz, ha már most sem vagy hajlandó figyelni ezekre a óhajtásokra?Sajnálatos módon, az lmp-nek ,és Neked nem sikerül 10 év alatt akkora társadalmi beágyazódást elérni, ami lehetővé tenné,hogy egyedül győzzetek.Az ország érdeke,hogy orbán-és NER,je véglegesen eltünjön a magyar poltikai életből.Tudom,hogy Ti ezt más politukosokról is igy gondoljátok.De Nem Ti vagytok ennek megmondói-hanem a társadalom-és azt alkotó állampolgárok.Mit akkarsz Berni???
Béla333
Mit akar az LMP?
Akit valóban érdekel annak legyen szeme a látásra, legyen füle és hallja meg mit mond az LMP és legyen esze: nézzen szét ebben az országban, hogy az elmúlt 28 év politikusai mit tettek az országgal!
Akit meg érdekel, az szánjon rá egy kis időt:

lehetmas.hu/lmp-uj-kezdet-valasztasi-program-2018/
Béla333
@Shikari: 10.25
Miért? Zavarja a Fideszes köröket?
A mai napi hírek fényében nem csodálom, hogy a Fidesz nem kér pl. Hadházy a korrupciót feltáró munkájából!
A Fidesznek az lenne jó, ha nem lenne LMP!
Nem vagy te véletlenül Fideszes? =)))))
kereső
@Shikari: 10:25, Te meg nem vagy abban a helyzetben,hogy megmond ki vehet részt ma,vagy bármikor Magyarország politkiai életében,és ki nem.Ez nem csak orbán viktor kiváltsága.
Béla333
@Shikari: 10.55
Hogy ki mennyit ér, azt nem a rájuk szavazók száma határozza meg! Lásd a Hitleri párt elsöprő választási győzelmét a '30-as években!
Madácsi Pali
@Béla333: sikerült elárulnia végre, hogy az újfasiszta fideSS-nek dolgozik!
Béla333
@Madácsi Pali: 11.40
Ne menj el nyomozónak ennyi ésszel!
Jozefina
Gittegylet, de sok pénzt kapnak feltehetőleg a fidesz-kdnp-től...??!!
Béla333
@Shikari: 12.19
Nem, a demokratikus választások végeredményét tiszteletben kell tartani. Csak azt kellene tisztázni, hogy ami itt készül áprilisban, az egy tiszta, demokratikus választás lesz-e?
Lásd még a házmester elkottyintott vallomását!
Béla333
@Jozefina: 12.23
Feltehetőleg a Fidesszel együtt lopkodó MSZP és DK volt az, aki súlyos milliárdokat lopott el a közösből, gondolom rájuk céloztál!
kereső
@Shikari: ezt 10:25 irtad:"A politikában ne kellene részt vennetek Bernike!"
" Mikor is határoztam meg, hogy ki vehet részt a politikai életben? Aki akar, de minden adata legyen nyilvános! Ez a nyilvánosság fáj huhogóéknak!"-ezt meg 10:54-kor.
A nyilvánosság meg hogy jön ide?
advocat
Egyébként minek is ez a választás? Ha ez így megy a Fidesz győz 99,9 %-al. Ez még Észak-Koreában is csoda lenne! Mert ott azért a 99,8 %-al lehet nyerni.
kereső
@Shikari: Tudomásom szerint, de azért javits ki,ha tévednék "Bernike",jelenleg az LMP nevű parlamenti politikai párt társelnöke, és nem egy civil szervezeté- bár ,ha jól meggondoljuk, akkor a pártokat is "civilek" hozzák létre, csak rájuk más törvények vonatkoznak.Egyebekben tényleg nem értem,hogy is került a csizma az asztalra.
Madácsi Pali
@Béla333: ha az eggyütt lopkodásról beszél, és egy kalap alatt mindenki bűnös aki valaha valamelyik párt tagja volt, akkor megkérdezem honnan jött Gémesi(MDF alelnök), Hadházi (FIDESZ Szekszárd), Demeter ( MSZP frakcció)? A válaszok ismeretében egyre inkább fényezi a fidesz báb kitűzőt! Akinek az ország és a többség akarata az első az nem viselkedhet így.
Béla333
@Madácsi Pali: 13.39
Ne forgasd ki a szavaimat. Nem azt mondtam, hogy mindenki bűnös, aki valaha valamelyik párt tagja volt.
Mivel a saját pártjuk nem zárta ki maguk közül azokat, akik hozzányúltak a közöshöz, nem tettek feljelentést és semmiféle érdemi vizsgálat sem volt, sőt! még össze is zártak a megtévedt mögött, ezzel magukra húzták a többiek disznóságát is.
Talán el kellene a társadalom felé számolni az elmúlt évtizedekben elkövetett bűnökkel, bűncselekményekkel, akkor lehetne majd újra bizalmat kérni a választóktól.
Madácsi Pali
A kiforgatást megteszi ön! Számomra a felsorltak ugyan úgy hitelesek mint Gyurcsány. Az öszidi beszéd a pártkamu leleplezése volt. A létrehozott DK az MSZP tisztábbik lelkiismerete, elkötelezett európai szociáldemokraták, sőt az MSZP-ből minden tiszatkezü ember segitségére is szükség van az orbáni mocsok eltakarításához. Mint ahogy Karácsony Gergely (volt LMP- s képviselő) már belátta, és most mötte áll az ellenzék többsége.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.