A Magyar Liberális Párt küldöttgyűlése hétfőn elfogadta az MSZP-Párbeszéd országos választási listáját, amelynek 15. helyén Bősz Anett, a Liberálisok ügyvivője szerepel. Fodor Gábor a párt elnöke nem került a listára, és várhatóan egyéniben sem indul, de Bősz Anett közlése szerint erről még nincs végleges döntés.

A képviselőjelölt keddi budapesti sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, hogy 2018-tól is lesz liberális képviselet a magyar parlamentben.

Az ellenzék pártjainak kompromisszumokat kell kötniük annak érdekében, hogy minél nagyobb csapattal vágjanak neki a kampánynak, és leválthassák a kormányt

- mondta.

Bősz Anett hangsúlyozta:

a Liberálisok komoly kompromisszumkészségről tettek bizonyságot, amikor lemondtak arról, hogy a szavazólapokon szerepeljen a logójuk.

Megjegyezte, hogy a választási plakátokon viszont meg fognak jelenni, és közösen tartanak majd sajtótájékoztatókat is partnereikkel.

Kérdésre válaszolva azt mondta, hogy habár elfogadták a listát, de szeretnének további, szimbolikus, vagyis nem befutó helyeket kapni.

Emellett arról is tárgyalnak, hogy a fővárosi 1. számú választókörzetben a Magyar Liberális Párt indíthasson egyéni jelöltet.

Bősz Anett hangsúlyozta:

nehéz volt elfogadniuk, hogy a párt elnöke nem kerül fel a listára, számos helyen kritizálták is a döntést, de egyúttal megpróbálták világossá tenni, az összefogás számukra nem személyi kérdésekről szól.

Az ügyvivő egyúttal cáfolta azokat a híreket, amelyek szerint Fodor Gábor lemondana a pártelnöki posztról.

Fodor: "Ez nyilván mindenféle belső politikai harc eredménye a szocialista párton belül, nekem nem illik ezt kommentálni"

Fodor Gábor korábban a Magyar Nemzetnek azt nyilatkozta, hogy belső harcokat lát annak hátterében, hogy az MSZP és a Párbeszéd őt nem „viszi be” a parlamentbe, de egyik párttársát igen.

A lapnak adott interjúban azt mondta:

Létrejött a változás szövetsége, benne a Magyar Liberális Párttal (Liberálisok), és ennek örülök. Ha úgy tetszik, nekem személyes siker az, hogy egy olyan kitűnő ember, mint Bősz Anett, a pártunk jelöltje előkelő helyet kapott a listán. Róla pár évvel ezelőtt senki sem tudta, hogy a politika közelében van, az ismertsége nekünk köszönhető. Ő az egyik fiatal tehetség, aki a liberális pártnál nevelkedett.

Hozzátette:

Ez nyilván mindenféle belső politikai harc eredménye a szocialista párton belül, nekem nem illik ezt kommentálni. A személyes ambíciókon, a személyes rokonszenven vagy antipátián túl a legfontosabb mégis az, hogy a liberális értékrend jelen legyen Magyarországon.

Arra a kérdésre, hogy mi lesz vele, Fodor azt felelte, az egy külön történet, majd megoldja.

Ha a tagság bízik bennem, akkor kész vagyok továbbra is a liberális pártot vezetni, elkötelezett vagyok az ügy mellett.

Ugyanis sok minden a személyére épült a Liberálisok esetében, ez a jövőben sem fog változni.

A lap feltette neki a kérdést, miből fog élni, erre azt mondta, bízik benne, hogy „a liberális párt rendelkezni fog olyan forrásokkal, amelyekből a működése és a szervezet fenntartható lesz”.

Forrás: MTI, Magyar Nemzet

Címlapi fotó: MTI/Marjai János

42 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Horizont
@verőce21: Bárhogy fáj neked lehet komolyan venni. Na nem ilyen Fodor féléket. Tudod az ellenzéki oldalon nincs kézivezérlés, nincs egy a tábor egy a zászló (erőszakosan) nincs diktátor. orbánt rejtegetik, ki sem mer állni a népe elé, semmire nem válaszol, külföldre megy inkább nehogy kérdezzék. Hát nekünk meg ez nem jó képzeld...Megkapargatnánk a narancsos tábor felszínét ott is úszna fel sz@r, vagy csak az :)
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Eladott Ország
A válasz költői. Kettőnél több párt által létrehozott közös listának pedig legalább 15 százalékot kell megszereznie. Az MSZP nem kockázat, fontosabb a képviselői szék, - a DK-nak is - mint Orbán bűnöző , kleptokrata bandájának legyőzése.
Horizont
Tessék Fodor is ékes példája hogy könyörgöm hogyan ne. Évek óta a hangjukat se hallani sehol most meg itt örvendezik hogy milyen jó hogy a Liberális párt bejut a parlamentbe. Minek??? Meg ők megismertetése a Bősz Anettet. Kikkel? Igencsak követem a politika mindennapjait de soha nem hallottam róla. Belső harc eredménye, hogy őt nem " viszik" be??? Ez is hol a francba él??? Tele az ember hócipője is a politikusokkal mindegy is melyik oldalon élősködők.
papa.49
@Horizont: A ,,percemberék,, a ,,megélhetési politikusok,, ismérve az hogy csak a ,,hodályba,, bekerüljenek ott a langymeleg posványban elücsörögnek jó pénzért 4 évet, oszt. jónapot !!!
Csak mink a nép ezekkel a szemetekkel NEM VAGYUNK KISEGÍTVE !!!
verőce21
Az "ellenzéki" pártok már az indulás feltételein is össze tudnak veszni!
Hogyan vennék őket komolyan a szavazópolgárok?
Horizont
@verőce21: Bárhogy fáj neked lehet komolyan venni. Na nem ilyen Fodor féléket. Tudod az ellenzéki oldalon nincs kézivezérlés, nincs egy a tábor egy a zászló (erőszakosan) nincs diktátor. orbánt rejtegetik, ki sem mer állni a népe elé, semmire nem válaszol, külföldre megy inkább nehogy kérdezzék. Hát nekünk meg ez nem jó képzeld...Megkapargatnánk a narancsos tábor felszínét ott is úszna fel sz@r, vagy csak az :)
papa.49
@Horizont: A szar már így is felúszott, csak nézd szörösszar, bolondbalog, rizsaszarágyú, meg a többiek, csrpákjankó !!!
Horizont
@papa.49: De ő nem látja, hogy szar? Minek látja vajon? Rózsaszirmoknak? :)
papa.49
@Horizont: Ha a csutigörényre gondoltál akkor ki kell hogy ábrándítsalak, őt nem érdekli a köznép véleménye magasról tesz arra amit mi gondolunk, őt csak és kizárólag az ellopható suska mennyisége érdekli !!!
Az pedig hogy a táborából a fekália kerül a felszínre neki nem újság, hiszen ő is abból való !!!
Horizont
@papa.49: Nem én verőczére meg a többi fidesz fanra gondoltam, a puhost tudom nem érdekli.
papa.49
@Horizont: Aki helyesel nekik, az szerintem semmivel nem különb tőlük, mert két eset van 1 azért helyesel mert úgy gondolja így helyes na ez a menthetetlen, a második eset azért helyesel mert hasznot hz belőle az meg egy velejéig romlott aljas gazember, még rosszabb az elsőtől is !!!
Persze ez csak az én véleményem ...
verőce21
@Horizont: (16:29) Neked is csak azt tudom írni, hallgasd péntek reggelenként a Kossuth-on, fél nyolckor Orbánt, ha annyira hiányolod, hiszen neked (is) beszél. :)
És hozzáteszem, sokkal többször kiállt nyílt színen a nép elé, mint bármelyik más politikus, akármeddig visszanézhetsz, még a szoci időkre is!
durbincs
Hát ez bukta ? de abból is a hámozott lekvárú ?
Horizont
@verőce21: jajj ne má...előre le vannak írva a kérdések. Aztán miután nem igazán jól kérdezett a műsorvezető Kovács Éva azt hiszem, hát seggbe rúgták. Nekem nem beszél mert én leszarom:) Kiállt a nyílt színen??? Mikor utoljára??? Ja tömeggyűlésen felolvasott. Már ilyen is régen volt. Sajtótájékoztatót mikor tartott ahol szabadon kérdezhettek az újságírók ahol nem feküdt keresztbe havasi a testével védve főnökét. Ne vicceskedj már, na de tényleg!
verőce21
@Horizont: A többi - no comment - mert ostobaság. :)
Gondolkodjál Lujza!
Horizont
@verőce21: na majdnem eltaláltam :)
De nem ez volt a lényeg!!!
Mikor adott nyílt sajtótájékoztatót???
Horizont
@verőce21: Neked ostobaság. Máshogy nem tudsz kibújni mi? Csak ilyen baromsággal???
Shikari
Ha a liberális párt vezetője nincs olyan jó, hogy a pártot a választáson képviselje, akkor miért ő vezeti, illetve minek a párt?
Horizont
@Shikari: Még 77 párt van rajtuk kívül. Őket be is jegyezték a választásra. Szerinted??
Horizont
@verőce21: Tehát!!! Újból megkérdezlek téged!!
orbán mikor adott nyílt sajtótájékoztatót???
Shikari
@Horizont: Megy a rettegés az egypárti diktatúrától! Tessék, van itt választék! 77 párt!
Horizont
@Shikari: Te tényleg hülye vagy...kár rád fecsérelni az időt csak normálisakkal tudok beszélgetni. Csókolgassátok egymást durbinccsal, csizmással, verőczével...bravó. Közben nyaldossátok orbán seggét. Ez fontos el ne felejtkezzetek róla.
Eladott Ország
@Horizont: ma, 06:13; https://infostart.hu/belfold/2017/11/16/megva...
Az Országos Bírósági Hivatal az ATV Híradójának megküldött adatai szerint jelenleg országosan 231 bejegyzett párt van, és 183 párt áll bejegyzés alatt. Összesen tehát 414 párt indulhat a jövő évi választásokon.
Shikari
@Horizont: Te pedig lefetyeld a libsi butaságokat!
Horizont
@Shikari: a te nyelved lóg a térdedig a sok seggnyalástól ezért lefetyelni is te tudsz. Milyen libsi te szerencsétlen? Ez a nyomoronc Fodor hirdeti magát liberálisnak akiről most szedtük le a keresztvizet is. Gondolkodj már... ha tudsz. Látom nem.
Shikari
@Horizont: Ne felejtsetek el a törvényes államrend ellen lázadni!
Horizont
@Shikari: Szavazáson lázadunk. Majd figyelj csak...törvényes államrend??? Majdnem elhánytam magam...hol élsz ember???
Shikari
@Horizont: Tudod, szavazás, törvények, rendőrség, bíróság, jogállam! Úgy,ahogy az jogállamban szokás! Itt jogállam van, az EU is megmondta, már pedig az mindent tud! :-)
bencemacska
@Eladott Ország: tegnap, 13:33
Nem értelek, miért jó az a DK-nak, vagy az MSZp-nek, hogy listájukon ott van F.G., ha nem jutnak be a parlamentbe.
Akkor mindenki mehet legelni! Így meg csak Fodor Gábor!
Eladott Ország
@bencemacska: Semennyire nem jó. Ezért nem vállalták be Fodort , hogy ne 15 % legyen a parlamenti küszöb.
bencemacska
@Shikari: ma, 07:56
Orbán nem hülye, hanem gazember! Méghozzá okos gazember.
Lehet, hogy van M.o-n valaki, aki nem tudja, miért finanszírozza a kamupártokat? Kell "őfelsége ellenzéke", a látszat fenntartásához!
bencemacska
@verőce21: tegnap, 14:55
Tudod miért?
Jól működik OV választási törvénye! Semmit nem bíz a véletlenre!
Fodor Gábor meg Fidesz alapító tag volt! Azért lépett ki, mert OV legyőzte az elnökválasztáson!
Az LMP-s Ungár Péter nagynénje mondta akkor /szintén alapító tag!/, csak az a párt létezik, amelyt F.G. vezet!
bencemacska
@verőce21: regnap, 18:04
Miért nem teszed hozzá, hogy ellenzékben!?
bencemacska
@Eladott Ország: ma, 16:35
Nem mindenki felejtette még el 2014-et!
bencemacska
@Shikari: ma, 18:09
Igen és az én igazságom!
Shikari
@bencemacska: Mivel se te se én nem tudjuk, Orbánt mi vezérelte, hogy a sok pártot engedi indulni, így mindketten feltételezünk. Egyébként, ha akadályt gördítene eléjük, már itt visítozna az ellenzék, hogy diktatúra van. A fene se tud a kedvükre tenni!
bencemacska
@Shikari: ma, 18:23
Pl . kellene egy ideje működniük, bizonyítani kellene legalább pár száz tagot, a 10 fő, kabaré, stb.
Így kilóg a lóláb: Egyébként OV a Divide et impera mesteri alkalmazója. Ezt meg kell neki adni!
Mondj egy társadalmi csoportot, amelyikbe még nem vert éket?!
Shikari
@bencemacska: Aki hagyja, hogy éket verjenek közéjük, az meg is érdemli!
Itt is ha megnézed, akik nem kedvelik Orbánt és itt többségben vannak, vagy elbeszélgetnek, mint mi, vagy az első megjegyzésre anyáznak!
Olyan tahó parasztot, aki nem tudja a másik véleményét elviselni és személyeskedik miatta, nem Orbán és nem Gyurcsány tanította meg gyűlölködni! Az bizony gyárilag ilyen!
Attól, hogy nem csíped Orbánt, de normálisan szólsz, a normálisoktól ilyen választ is kapsz! Politikusokra fogni a gyűlöletkeltést picit túldimenzionáltnak tartom! Azt lehet uszítani, aki uszul!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.