A Demokratikus Koalíció (DK) alelnöke arra szólította fel a magyar államot, hogy azonnal emelje fel annak a mintegy negyvenezer embernek a nyugdíját, akik a 2016-ban végzett munkájukkal erre jogosultságot szereztek.

Varju László pénteki, budapesti sajtótájékoztatóján azokra a sajtóhírekre hivatkozott, amelyek szerint fejenként akár 8-10 ezer forinttal tartozhat az állam negyvenezer nyugdíjasnak. Az érintettek 2016-ban dolgoztak a nyugdíj mellett, de még a törvényes határidő lejárta után sem számolták ki, hogy mekkora nyugdíjemelésre jogosultak.

A DK felszólította az államot, hogy emelje negyvenezer ember nyugdíját

Pásztor Erzsébet, az Oktatói Hálózat (OHA), Niedermüller Péter, a DK alelnöke, Juhász Péter, az Együtt elnöke, Hadházy Ákos, az LMP társelnöke, Bősz Anett, a Liberálisok ügyvivője, Molnár Gyula, az MSZP elnöke, Turi Zoltán, a Modern Magyarországért Mozgalom Párt képviselője, Dukán András Ferenc, a Momentum mozgalom elnökségi tagja, Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnöke, Ambrus Gyöngyi, az Új Kezdet Párt alelnöke (b-j), valamint Pilz Olivér, a Tanítanék mozgalom képviselője (a képen nem látható) az az oktatási minimumról szóló megállapodás aláírásán Budapesten a Mozsár Kávézóban 2018. február 5-én. MTI Fotó: Bruzák Noémi

A független országgyűlési képviselő azt is hangsúlyozta, hogy 2016-ban körülbelül 86 ezer nyugdíjas vállalt munkát Magyarországon és a hazai munkaerőhiány miatt ez a szám várhatóan jelentősen növekedni fog.

(MTI)

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

wagabund
..."A DK felszólította az államot, hogy emelje negyvenezer ember nyugdíját"...

akkor lesz szar a palacsintában, ha bukik a kormány, és az újnak teljesítene kell az összes ígéretet, követelést, felszólítást...az lesz az igazán kemény feladat..
Csizmás Kond
Károg a varjú a jegenyén...elfelejtették, hogy ők akarták kiterelni az embereket az állami nyugdíjrendszerből...
kereső
Csak a tisztánlátás végett: nyugdijas munkavállalók dolgoztak 2016-ban.Munkabérükből levonták a 10%-os nyugdij járulékot.A TBJ.Tv.szerint ezen összeg után jár a 0,5%-os nyugdijemelés automatikusan,külön kérelem nélkül.Ezt az emelést az érintett nyugdijasok a mai napig nem kapták meg.
Lehet mutogatni,meg emmuttnyocévezni,meg gyurcsányozni.
Egyet nem lehet.A jogszabályi ismeret nélkül belevauzni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.