Rekordalacsony volt a részvétel a szórakozóhelyek éjszakai bezárásával kapcsolatos népszavazáson vasárnap, amely emiatt érvénytelen lett. A szavazás a Károly körút – Király utca – Erzsébet körút – Rákóczi út által határolt területre, tehát a bulinegyedre vonatkozott, amivel kapcsolatban arról kérdezték meg a szavazásra jogosultakat, hogy szeretnék-e, ha az érintett területen található szórakozóhelyek éjfél és reggel 6 óra között zárva tartanának.

Elbukott a bulinegyed-népszavazás  – rekordalacsony volt a részvétel

2018. február 18. Egy nő leadja szavazatát az erzsébetvárosi bulinegyedben található vendéglátóhelyek éjfél és reggel 6 óra közötti nyitvatartásáról szóló helyi népszavazáson a Madách Imre Gimnáziumban 2018. február 18-án. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

A bulinegyed nyitvatartásának korlátozása érdekében tartott népszavazás eredménytelenül zárult

– írja közleményében a Élő Erzsébetvárosért Egyesület, amely ellenezte, hogy bezárassák a szórakozóhelyeket.

A szavazásra jogosultak kevesebb, mint ötöde járult az urnákhoz. Még az érintett belső-erzsébetvárosi lakók többsége sem vett részt a népszavazáson. Az alacsony részvétel üzenete egyértelmű: a lakók döntő többsége nem ért egyet a korlátozást kezdeményező egyesülettel

– olvasható a közleményben.

Elbukott a bulinegyed-népszavazás  – rekordalacsony volt a részvétel

MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Az Erzsébetváros önkormányzati képviselői által kezdeményezett népszavazás kérdése így szólt:

Egyetért-e Ön azzal, hogy Budapest Főváros VII. kerület Erzsébetvárosi Önkormányzat képviselő-testülete Budapest VII. kerület Károly körút- Király utca- Erzsébet körút- Rákóczi út által határolt területén úgy szabályozza az üzletek nyitvatartási rendjét, hogy a vendéglátást folytató üzletek 24.00 óra és 6.00 óra között nem tarthatnak nyitva?

Az Index információi szerint 17:15-ig 6300 ember, a szavazásra jogosultak 14 százaléka ment el a bulinegyeddel kapcsolatos erzsébetvárosi népszavazásra.

Forrás: nlcafe, Index

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nemkati
Sokan szenvednek attól, ami éjszakánként a bulinegyedben zajlik. Ezek 14%-a elment szavazni. A többiek fásultak, nem igazán hisznek a változásban. Így nem is lesz.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
papa.49
@karma1: Emlékszem volt egy krimó a Klauzál tér sarkán oda mindig beszédültünk suli után egy, több sörre, ránézésre a kutya se mondta volna meg hány évesek vagyunk, akkor birkóztam a Szpariban, az egyik haver a Postásban tekézett, a másik focizott a Kartalban, és rengeteget csavarogtunk délután, és mindig mindenhová gyalog mentünk, tujára csak akkor szálltunk ha nagyon muszáj volt, én a nagyanyáméknál laktam a Molnár utcában, az átjáróházakon keresztül nem volt semmi messze ...
karma1
@papa.49: Kellemes seta volt hazaig a Molnar utcaig a sorozobol...:o))))))
karma1
@vladimir putin: Aranyom, a facan az nem falun van, ... Az a kakas, amirol Te beszelsz...:o))
Egyebkent az eletem legszurrealisabb latvany-elmenyet is a Lovolde ter sarkan tapasztaltam: reggel vittem a gyerekemet az oviba - Rottenbiller utca - es mig vartunk a megalloban a trolira, egy lazan, kisse hippisen oltozott fiatal par egy elo , kifejlett kecsket setaltatott porazon...A kecske teljesen haziallatnak nezett ki, ok csak az atkelesre vartak, mentek a Hunyadi ter fele... El nem tudom kepzelni, hogy a legmasszivabb belvarosba hogy kerult egy ekkora allat, es fokepp, hogy mit csinaltak vele...:o))))
papa.49
@karma1: Nehogy azt hidd akkoriban akár a Városligetbe is kislattyogtam gyalog, volt ott akkoriban amerikai autó kiállítás például azt megnézni ...
papa.49
@karma1: Végül is ha jól meggondolom a suli az kb. 2 km. lehetett a tér meg még + 1 ...
vladimir putin
@karma1: a fácánok a susnyásban tanyáznak, óvatos egy népség, csak nagy ritkán sikerül elkapni egyet-egyet. Levesbe kiváló.
De igazad van, csak a fácánkakas hangja a borzasztó idegesítő.
Kábé olyan, mint a Donald Trump, amikor azt magyarázza, hogy még senkit se dugott meg egész életében. (természetesen az aktuális feleségén kívül)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.