Közel hatvanmilliárd forintból fejlesztik a Sopron-Fertő kiemelt turisztikai térséget 2020-ig, a befektetéstől a turizmus jelentős növekedését várják. Barcza Attila, a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselőjelöltje, Sopron fejlesztési tanácsnoka szerdán sajtótájékoztatón elmondta, a Modern városok program részeként 23 milliárd forint értékben fejlesztik a Fertő-tavi vízitelepet, ahol egyebek mellett új standrészt, külső medencét, vitorlás központot és kikötőt, sportpályákat, sétaútvonalat és egy száz szobás szállodát építenek

Forrás: epulettar.hu
Feltöltő: épülettár.hu
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
nevemnick
A turisztikai fejlesztéseket nem ártana olyan vidékekre is ,,átvinni" amelyek megérdemelnék, mert azért az országnak vannak olyan területei is, amelyek rendelkeznek máshol nem lévő, de ugyanannyit, esetleg többet érő látványosságokkal, ritkaságokkal.
Esetleg ajánlanám a turisztikai fővezéreknek, hogy egyszer üljenek be egy pár autóbuszba, és vegyenek részt az ,,Ismerd meg hazádat" című mozgalomban. (szerintem azt sem tudják, hogy van ilyen...)
Sámannus
És Kelet Magyarországgal mi a jó francot akarnak kezdeni? Lehet fejleszteni ezerszeresét is amit már eddig is elloptak. Még csak suttogás sem hallatszik ezekről, csak a pót-pót szavazó polgárok turizmus fejlődik kib@szottul.
nevemnick
@Sámannus: ugyanez van Baranya és Somogy déli határvidékein is. Igaz, hogy a felügyelő kormánypárti gazdát már kivágták. De, van máásik...
Sámannus
@nevemnick: Ezek a románoktól átvették a falurombolást és mindent leamortizálnak, de reményünk sincs, hogy ezt be akarják fejezni.
Sámannus
@nevemnick: Figyeld meg az önkormányzatok átszervezésével, milyen rombolást fognak véghezvinni.
nevemnick
@Sámannus: remélem, most már felemeli a seggét a hazai magyar és elküldi hidegebb éghajlatra ezt a nemzetiszocialista, haza- és népáruló sárga bandát.
Eladott Ország
www.facebook.com/kormanyzat/videos/1388390557900327/
Miután letöröltük a meghatottság könnyeit, számoljunk egy picit. A pályázat 10 milliárd forintot biztosít erre a nemes feladatra. Ez településenként nagyjából 3,2-3,5 millió forintot jelenthet, amennyiben feltételezzük, hogy majdnem minden magyar település megragadja az alkalmat és pályázik. Pályázik, nyer és mit kezd ezzel a horribilis összeggel? Jön Mészáros Lölö és épít belőle 30 méter járdát? Attól majd vonzóbb lesz a fiataloknak vidékre költözni? Élhetőbbek lesznek a falvak idősnek, középkorúnak, fiatalnak? De összességében elmondható, hogy a vidék már régen leszakadt és nem csak Budapesthez képest, hanem Európához képest is. A falvak elöregszenek, ki- és lepusztulnak, mert pénz, infrastruktúra, szándék és koncepció hiányában ez marad nekik. 3,5 millió településenként harangszóval és melldöngetéssel meghirdetve (és most visszafogtam magam, nem beszéltem a közel 80 milliárd forintról, amit külhoni magyar vállalkozóknak tol át a kormány a határon és nem beszéltem a 180 milliárd körüli összegbe kerülő Puskás stadionról és nem hasonlítottam a teljes magyar vidéknek szánt 10 milliárd forinthoz ezeket, vagy a kisvasutat, a felcsúti stadiont és semmit), ami nagyjából semmire nem elég. A vidék haldoklik, az állam nem teljesíti a feladatait, munkahelyek pedig csak ott jönnek létre, ahol van infrastruktúra. A falvak egy része élhetetlen, gyermekvállalásra alkalmatlan, reménytelen hely lett. És nem azért, mert a vidéki emberek így érzik jól magukat. Ezen csak egy nagyon árfogó állami stratégia és az erre a célra fordítható sok pénz tudna segíteni. Nem pedig Novák Katalin kedves mosolya és az odavetett alamizsna.
Sámannus
@nevemnick: Az ország fele még most is sötétségben van, nem csak a vő miatt, hanem pontosan azért, a sötétség kettős fátyolban van.
volvós
Még 40 nap, és elfogy az ellopható lé gecik !!!
Sámannus
@volvós: Már még ez is sok. El kell kezdeni szoktatni őket :"Ne lopjatok erre a kis időre! nem érdemes."

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.