Az elmúlt évben 14 389 új lakás épült, 4395-tel, 44 százalékkal több, mint egy évvel korábban. A kiadott építési engedélyek és egyszerű bejelentések alapján az építendő lakások száma 37 997 volt, 20,4 százalékkal több az előző évinél - jelentette pénteken a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Forrás: epulettar.hu
Feltöltő: épülettár.hu
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Azonban örömben az üröm, hogy az áfacsökkentés 2019 végéig tart csupán, ami azért jelent problémát, mert a legtöbb lakóingatlan beruházás legalább 1,5-2,5 évet igényel a befejezéshez. Márpedig ez azt jelenti, hogy az építkezéseknek mindenképpen be kell fejeződnie 2019-ig, így jó esély van rá, hogy addig a legtöbb szereplő elindítja a projektjeit. Viszont félő, hogy jövőre már egyre kevesebb projekt indul, és akár nagyot is koppanhat a piac. Nyilvánvaló, hogy ezen a ponton minden a kormány döntésén múlik, ráadásul több választási lehetőség is adódik számára. Az első lehetőség szerint maradhatnak a jelenlegi feltételek, így a lakásáfa kedvezményes 5 százalékos szintje 2019-ben a tervek szerint megszűnik és ezzel párhuzamosan a lakáspiac is kifullad.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.