Egyetlen nap alatt összeszedték a fideszes jelöltek az április 8-i választáson való induláshoz szükséges számú ajánlást. De talán elsiették, mert a hivatalos íveken a jelöltek nyilvántartásba vétele után már nem gyűjtetnek további aláírásokat, bár még mindig több mint egy hét lenne arra. Ennek…

Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Corpus delicti

ha jól tudom épp hogy elévülés határán van

A címmel kapcsolatban meg kell jegyezzem, hogy – szerény meglátásom szerint – ez a kifejezés a mai magyar jogban nem releváns, mert az értelmező szótárak szerint (pl. Encyclopædia Britannica) a a nyugati jogrend római jogból származó kifejezése, ami mindkettő nekünk konvencionális és tankönyvszerű.
A derék index.hu közli amagyarugyved.blog „A Fidesz elsiette az ajánlásgyűjtést – hogy lesz ebből új Kubatov-lista?” című írását. Hic & nunc nem sokadoznék magával az írással, csak megjegyzem a szokásos tudatlan és tájékozatlan már-mér unortodox jogászkodás.
Azonban a cikk idézi a fidesz.hu portál majd 4éves cikkét „2010.03.04 - A FIDESZ NAGYGYŰLÉST TART MÁRCIUS 15-ÉN - ÚJ HELYSZÍN”, mely beszámol a választási előkészületek állásáról, külön kiemelten azt, hogy célként fogalmazódott meg 2millió ajánlás begyűjtése. Meg kell jegyezzem, hogy nem találom ennek az ígéretnek az eredeti forrását, így nem tudom annak megfogalmazását felidézni. Azonban a cikkből Nyitrai Zsolt, kampányigazgató szavai egyértelműek voltak. Ahogy a párt honlapja rögzítette: „A Fidesz operatív igazgatója az ajánlószelvények gyűjtéséről szólva arra hívta fel a figyelmet, hogy a 2 milliós vállalás elsődleges célja az állampolgárokkal való találkozás, mellyel mindenképpen élni kívánnak. A Fidesz-KDNP birtokában jelenleg 1,7 millió kopogtatócédula van.”!
Nos a helyzet az, hogy 2010-ben a jelölésekhez szükséges aláírásokat, már nem ajánló-szelvényeken gyűjtötték, így szó sem lehet arról, hogy a derék csinovnyik ai ismert firkászi-ihletésű közkeletű baromsággal élt. Egyértelmű, hogy a kifejezés valódi értelmében nyilatkozott. Töredelmesen bevallotta, hogy pártja 1,4 millió rendbeli személyes-adatokkal való vissazélést követett el azzal, hogy elbitorolta ennyi állampolgár (személyes adatait is tartalmazó) választási-értesítőjét! =))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.