Orbán 2010-ben a “fülkeforradalomra” való hivatkozással, mert alkományos alapja a Nemzeti Együttműködés Rendszerének nem volt. A NENYI ezt deklarálta, majd az alaptörvény szentesítette az államellenes bűncselekményt. Az érvényes Alkotmány tiltotta a hatalom kizárólagos birtoklására való törekvést, az pedig meg is valósult. Ez törvénytelen. Ha ezért nem vonják felelősségre Orbánt és bandáját, az törvénysértő lesz. Nem beszélve arról, hogy a rendszer megváltoztatásának nincs törvényes lehetősége akkor, ha az Orbán-rendszert utólag törvényesnek fogadják el. Ha az, akkor miért kell megdönteni? Ha nem az, akkor nem lehet e tény fölött szemet hunyni. Az ellenzék pedig a kampánypénz s az állami pártfinanszírozás évi számillióiért legitimálja a választáson való részvételével a rendszert.

Forrás: nepszava.us
Feltöltő: peterkelemen
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Szegyellje magat bartus, de nagyon! Egy cikken belul probalja megmagyarani, miert NEM kellene elmenni szavazni, de aztan megis csak el kene, ha bekesen akarunk valasztani!
Ket olyan dologrol beszel, ami bar homlokegyenest masrol szol (elmenni vagy NEM elmenni szavazni), de ahol ezert a partoknak UGYANAZT kellene megtennie! Vagyis MEG KELLENE EGYHANGUAN EGYEZNIUK VALAMIBEN!

bartus nalam mar regen elrugta a pottyost, de most meg jobban,. Az utolso mondataval viszont be is zarta a visszaut kapujat: ha valaha meggondolnam magam, es megis ujra megkedvelnem ot, akkor ez a mondat mindig eszembe fog jutni:
" én pl. egy percet sem szeretnék élni olyan országban sem, amit sok kis Márky-Zay Péter vezet."
Eloszor is: te nem elsz Magyarorszagon a fidesz alatt sem, meg utana sem fogsz ott elni,!
Masodszor: mi a bajod Marki-Zay szemelyevel? Hogy konzervativ? Vallasos? nagytudasu? Csaladcentrikus?
Elfelejtetted, hogy Amerikaban elt sokaig? Szoval neked mar Amerika sem tetszik, de azert inkabb ott elsz, mint Magyarorszagon?!

A bojkotthoz ugyanolyan szervezes, osszparti MEGEGYEZES szukseges, mint a koordinalt indulasra! Ha le tudnanak mindannyian ulni egy asztalhoz, akkor miert ne inkabb abban egyeznenek meg,. hogy egy szavazassal POZITIV eredmenyt erjenek el, es mindenhol egy ratermett, lehetoleg partsemleges, fuggetlen kepviselo nyerjen?
Akarmit is mond bartus, ha 8 evig jo volt 10 millio magyarnak ez az illegitim rendszer, akkor miert pont az utolso, demokratikusnak LATSZO, - esetleg illegitim - valasztasra NE menjenek el?
O is kihagyja a legfontosabb dolgot: bartus is leszarja a 42 % hezitalo valasztot, holott ez az egesz ceco pont miattuk tortenik, es egyes partok pont miattuk kereshetnek annyi penzt, mint amennyit keresnek.
Azt pedig tartsa csak nyugodtan eszben nartus, hogy MINDEN demokraciaban az ellenzeki partokat a koltsegvetesbol is tamogatjak, mert ha csak a sajat tagdijukra lennenek bizva, ehenhalnanak...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
maszk
Bartusnak igaza van, amivel a fideszt illeti.
De!
Úgy fest, hogy bartusnak az összes ellenzéki párttal baja van.
Neki valamiért senki nem jó - sem mszp, sem dk, sem lmp, sem jobbik... sem senki.
Akkor mégis kivel, és hogy a fityfaszos jó életben lehet leváltani és elzavarni ezt a népirtó oroszbarát antidemokratikus tolvaj kormányt?
Kibicnek, kuss!

Abból kell főznünk, amink van.
Ha olyan kurva okos vagy, gyere ide, alapíts pártot, és csináld!
De te ugyanolyan primitív geci magyar vagy, mint akik ellen ágálsz.
Azt hiszed, hogy mindent értesz, de közben semmit nem értesz!

Legyél pl adakozó.
Hozz létre alapítványt, vegyél pl tűzifát a magyar testvéreidnek, akik éppen halálra fagynak.
De te ezt SOHA nem teszed meg - csak pofázol, meg osztod azt észt orrvérzésig kívülállóként.
Eleinte én is bedőltem neked, de már nem.
Csak egy kutya vagy, aki ugat!
Yoda69
Ellenzek nelkul nem lehet megdonteni orbant, mivel a jelenlegi politikai rendszerben csak partok alakithatnak kormanyt. Ergo ha az ellenzek "felreall" akkor orban siman behuzza ezt a valasztast is. Ha most orban ujra nyer olya diktaturat fog kiepiteni hogy arrol kodolunk. Akkor jobb ha mindenki csomagol es menekul amerre lat.
Nos, ezert kell elmenni szavazni Aprilis 8-an, es oda kuldeni orbant ahova valo: BORTONBE.

MEG 35 NAP
Desischado
@karma1: Pontosan, jól mondod! Nem a Parlamentbe, hanem a BÖRTÖNBE MENNEK, és ez a nagy különbség! Meg kell őket semmisíteni, ezt a fidesz nevezetű rákfenét végre ki kell metszeni az ország testéből! Ezért fontos, hogy mindenki szavazzon!
justhpeter
Kiben fogtok megbízni április 8. után ?
karma1
@justhpeter: Van olyan, hogy nem lesznek kepesek megegyezni egy szemelyben - volt ilyen Amerikaban is, honapokig nem tudtak eldonteni, hogy ki nyert, ill, ki legyen a diri?
Egy szakertokbol alakitott, FOLEG szakemberekbol allo kepviseloknek kell osszeulniuk, es nem a vezetosdi-valasztassal foglalkozniuk egy darabig, hanem azzal, hogy a minden szinten hozzaertok a sajat szakteruletuket eloszor merjek fol, es utana tegyenek javaslatot a hogyan tovabbra. Ne legyen egy ember megegyszer olyan helyzetben Magyarorszagon, hogu ekkora egyszemelyi hatalmat legyen kepes kiepiteni, egyszemelyi dontessel. Minden partbol uljon be a part altal kijelolt ember, es mindig legyen egy konszenzusos megegyezes, hogy mi lesz a kovetkezo lepes.
En meg mindig el tudom kepzelni, hogy egy csomo olyan lelkes, becsuletes fiatal el a haza'ban, akik hajlandoak szakmailag a sajat teruletukon maximalisat alkotni.
Ha a mai magyar kozeletben lemorzsolnank, megtisztitanank a fidesz-szlogenektol, hirdetesektol es "programoktol" (amik sosem voltak IGAZI programok,c sak azert irtak barmilyen cimen programot, hogy azzal Brusszelt tudjak levenni penzileg), akkor kiderul , hogy a fidesznek az "emuttnyocevben" EGYETLEN, - ezt nyomatekosan irom le - EGYETLEN szakmai lepese nem volt, semmi massal nem voltak elfoglalva, kizarolag a szlogenek gyartasaval, kamuprogram irasaval, stadionepitessel, es olyan sportesemenyek kigrundolasaval, amivel jo sok penzt lehet BARHONNAN lenyulni. (Gondolok itt hazai TAO-ra, vagy Unios vissza nem teritendore).
De hogy mi van az egeszsegugyben, mi van az oktatasban, szocialis haloval, nyugdijasokkal, roma felzarkoztatassal, arra meg egyikuknek sem volt egyetlen epkezlab otlete.
Mindennapi enekles, mindennapi torna, loveszterek epitese, kotelezo lovaglas oktatas bevezetese az altalanos iskolakban (2010-es program), es mind 1-1 reggeli szara's kozben tamadt otlet volt a fideszesektol.
justhpeter
@karma1: Ez is elképzelhető lenne, ha az ellenzéki káderanyag nem a régi, "leharcolt" elvtársakból állna, ami nem véletlen, hiszen a normális - terveiért, munkájáért felelősséget is vállalni tudó - értelmiség már régen kivonult az összes párt holdudvarából. Maradtak a "megélhetésiek" és az ostoba pártkatonák.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.