A választás tétje az, hogy az emberek jövőjét szem előtt tartó vagy bevándorláspárti kormánya lesz-e Magyarországnak – jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter szerdai, tapolcai lakossági fórumán.

Szijjártó: a tét az, bevándorláspárti vagy azt ellenző kormány lesz-e
Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI

Szijjártó Péter kijelentette:

egységes, rendezett keresztény társadalmunk érték, a migráció pedig veszélyes, de megállítható a jelenlegi kormány felfogása szerint.

A migráció megfékezése szavatolhatja csak az itt élők biztonságát és az, ha a magyarok dönthetik el, hogy kit engednek be az országba – hangsúlyozta a fideszes politikus.

Arról beszélt, hogy európai és globális vita zajlik a migrációról, és így a nemzeti politikai kampányok központi témájává is válik a kérdés. Az ENSZ-ben zajló vitáról szólva Szijjártó Péter azt mondta, hogy a globális migrációs csomag alapállítása szerint a migráció jó és megállíthatatlan. Ez azonban – mondta – könnyen cáfolható, hiszen nem nevezhető jó dolognak, hogy a migráció során sok ember "vállal életveszélyt", két és fél év alatt 27 terrortámadás történt Európában, amelyekben 330 ember meghalt, 1300 megsérült.

A migrációs hullám lehetőséget biztosít a terrorszervezeteknek, hogy a terroristákat Európába küldjék. 2015 őszén Magyarország megállított 400 ezer bevándorlót, bizonyítva, hogy gátat lehet vetni a tömegeknek – folyatta.

Arról is beszélt, hogy nem kérünk a "kulturális hagyományainkat semmibe vevő viselkedésből", ezért fordított a kormány egymilliárd eurót a határvédelemre, bizonyítva ezzel a nyugat-európai országokhoz való szolidaritást is.

Míg az unió és az ENSZ úgy gondolja, hogy a migráció megszervezésére kell fordítani a nemzetközi erőfeszítéseket, addig a magyar kormány szerint a megfékezésére kell törekedni

- hangsúlyozta.

Szijjártó Péter kifejtette: ha bevándorláspárti kormánya lenne az országnak, akkor a dublini rendelet módosításával megvalósulna a kötelező betelepítési kvóta és az ENSZ-ben is bevándorláspárti irányban dőlne el a vita.

A lakossági fórumot követő sajtótájékoztatón a miniszter azt hangsúlyozta, hogy a következő uniós ciklus forrásainak elosztása körül várható ugyan vita, de nem kell ezek csökkenésétől tartani csupán azért, mert a kormány "az emberek biztonságát képviseli különböző nemzetközi fórumokon.

A választók józan, higgadt és racionális döntésére lesz szükség április 8-án – emelte ki Szijjártó Péter.

Fenyvesi Zoltán országgyűlési képviselőjelölt (Fidesz-KDNP) sorsdöntőnek nevezte a választást, amely során gyermekeink és unokáink jövőjéről döntünk. Hozzátette: a növekvő GDP, a csökkenő munkanélküliség, a bérek emelkedése, valamint a nyugdíjasok juttatásai azt bizonyítják, hogy a kormány jó úton jár. Ezt akarja folytatni megválasztása esetén, a helyi emberek érdekeit szem előtt tartva – tette hozzá.

28 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Gyíkfejű majom Magyarország, és lakosság párti kormány kell!!!
Mert ti a saját zsebetek pártján vagytok erősen, de jön még kutyára úthenger !!!
A ,,Józsi már robog,, ))))))))))))))
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kokopelli
@papa.49: (21:40)...nem úgy néz ki mint az újszülött kis teve a Zoo-ban? Természe-
tesen elnézést kérek a kis teve szüleitől,mert én állatszerető vagyok,de az "állati marha
embereknél" nem érzem ezt a szimpátiát!
papa.49
@kokopelli: Az állatokat szeretem mert őszinték, ami a fütyiszekre nem mondható el !!!
kokopelli
@papa.49: na,na! Az én Mackó kutyám az első falatot amit adtam,azt eldugta,és
kisvártatva jött az megint az "elsőért" ! ;-)
papa.49
@kokopelli: Okos kutyus, és előrelátó a lehetséges szűkös időkre )))))))))))
kokopelli
@papa.49: Olyan tulajdonságokat fedeztem fel nála,amikre nem volt magyarázat!
Először is repült a gyümölcsre és a zöldségre!Csak úgy volt hajlandó "székletelni",
ha be tudott farolni egy bokorba! A hátán szetett aludni a lábaival felfelé kitámaszt-
va,Horkolt mint a nagyapám öt fröccs után! Lehúzott ablaknál 80-al az az anyós ülésen kipányvázva lebegtette a füleit és fölfuvatta a pofáját,km-eken keresztül!...stb..stb!
Minden keverék tele van ilyen mániával??.
papa.49
@kokopelli: Igen ha jól meggondolom sokszor ,,emberi tulajdonságokat,, lehet felfedezni a kutyákon, pl. a palotapincsi ha hazaérünk a kocsival fel kell venni a nejemnek karba, és nyöszög, bújik mintha mondaná ,,soká jöttetek,, ...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

Ingyenes hírlevél