Magyarország helye Európában van, egy megújuló és szociális Európai Unióban, amely minden magyar állampolgár számára a felemelkedés lehetőségét jelenti – hangsúlyozta Karácsony Gergely, az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje hétfőn Brüsszelben.

Karácsony Gergely: Magyarország helye egy megújuló EU-ban van

Karácsony Gergely az Európai Parlament brüsszeli székházában tartott sajtóértekezletén elmondta, kétnapos látogatásának egyik célja, hogy "megvédje a magyar társadalmat attól a károkozástól, amit a saját kormánya okozott neki Európában, hogy elmondja, április 8-án a magyar választópolgárok olyan kormányt juttathatnak hatalomra, amely nem ellopni, hanem felhasználni akarja az uniós pénzeket, és amely nem állítja azon hamis dilemma elé Magyarországot, hogy Brüsszel vagy Budapest".

"Pontosan tudjuk, hogy mind a kettő mi vagyunk" – fogalmazott.

(MTI)

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Commenter
Igen, yes, oui, sí stb ...szóval egyetértek. Ott a helyünk hiszen magunk döntöttünk az EU tagságról népszavazással. Senki sem tukmálta ránk az EU-t, mi választottuk.Ott a helyünk, és nem a pusztában, az orbáni nagy magyar ugaron a nagy büdös semmiben, csúszva a 3. világ felé.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Pegero
Karácsony megfelel az EU elvárásainak, a magyarok viszont nem!
Most is támadnak bennünket, de már kezdjük megszokni!
Gergő fiam (az lehetnél), lesz még aki téged is leköp és törölgetheted majd a turhát a fejedről, ahogy Gyurcsány is tette!
Commenter
"Azért jöttem Brüsszelbe, hogy megerősítsem a tárgyalópartnereimnek: a magyar választók április 8-ikán egy olyan kormányt juttathatnak hatalomra, amely nem ellopni, hanem felhasználni akarja az európai uniós pénzeket” — mondta Karácsony magyar újságíróknak. Hozzátette, hogy az általa vezetett kormány hathatós korrupcióellenes intézkedésekre készül, és csatlakozni fog az Európai Főügyészi Hivatalhoz, amely nyomozati és vádhatósági eljárásokat folytathat az Unió pénzügyi érdekeit sértő bűncselekmények ügyében. (Eddig 21 tagállam jelentette be, hogy a várhatóan jövőre felálló uniós intézmény tagja kíván lenni.)

A miniszterelnök-jelölt szerint a közösségi forrásokat az emberek jólétének javítására és szociális biztonságának az erősítésére fogják fordítani. "Azt szeretnénk, ha a magyar kormányt büntetnék meg a magyar választópolgárok, és nem a magyar választópolgárokat az Európai Unió” — mondta Karácsony Gergely arra a kérdésünkre, hogy támogatná-e a súlyos szankcionálási lehetőséget is tartalmazó 7. cikkelyes eljárás megindítását Magyarországgal szemben.

Az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje — akit elkísért Brüsszelbe Tóth Bertalan szocialista frakcióvezető — hétfőn tárgyalt Vytenis Andriukaitis egészségügyért és élelmiszerbiztonságért felelős bizottsági taggal, Navracsics Tibor oktatási és kulturális biztossal, valamint Corina Cretu regionális politikáért felelős bizottsági taggal kedden találkozik. Andriukaitis és Cretu a szocialisták pártcsaládjához tartozó politikusok."
Forrás: Népszava
1bitang
@Commenter: Mikor is szavaztunk az EU-belépésről? Lehet, hogy azt is Soros manipulálta? Persze, Gyurcsánnyal együtt (együtt, nem Együtt!)
Shikari: Nem a Vezérre gondoltál? Előfordul, hogy mást mond valaki, mint amire gondol. Ezt az emútnyócévbe már megszoktuk.
1magyar
@1bitang: Lehet, hogy soros manipulálta, 2004-ben.
Commenter
@1bitang: az évet én nem tudom, de úgy emlékszem a Medgyessy-kormány alatt. Persze mindent Soros manipulált, Orbánt is,ezért adott neki ösztöndíjat. De Orbán rájött hogy Soros mekkora manipulátor... jé szerintem itt Orbán a nagymanipulátor...Soros most Karácsonyt manipulálja az EU-val együtt...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

Ingyenes hírlevél