Matolcsy György jegybankelnök idősebb fia is vásárolt egy ingatlant a II. kerületben, így durván 200 méteres körzetben már csaknem 600 millió forintos vagyon koncentrálódik a Matolcsy-család kezében.

A 24.hu szerint Matolcsy Máté és a felesége tavaly november óta lakik a Kondor úton, és azóta itt székel az idősebb Matolcsy-fiú egyik cége az Amur Online Kft. Az ingatlant Matolcsy Máté másik cége, a Mém Műhely Kft. vette meg tavaly júliusban. Alig két héttel később, minthogy Matolcsy Ádámé lett a 430 milliós luxusvilla.

A Kondor utcai ingatlant a portál szerint 150 millió forintért hirdették. A 179 négyzetméteres lakórészt az alsó szinten 393 négyzetméternyi, a tulajdoni lap szerint mellékhelyiség toldja meg, amelyben, a hirdetés szerint helyet kapott egy biliárdterem, gardróbszoba, konyha, 3 állásos garázs, valamint a wellness helyiség.

A portál korábban megírta, hogy a jegybankelnök kisebbik fia, Ádám egy II. kerületi, Páfrányliget utcai villában lakik, amit a jegybankelnök egyik fiának cége, a Magyar Stratégiai Zrt. vett meg, a 280 millió forintos jelzáloghitelt pedig Matolcsy György unokatestvérének bankjától, a Növekedési Hitel Banktól (NHB) vették fel. A 24.hu úgy látta, hogy a jegybankelnök is itt lakik, innen jár dolgozni. Fia közlése szerint Matolcsy György bérleti díjat fizet neki.

Matolcsy György idősebb fia is vett egy luxusvillát?

Ahogyan Matolcsy Ádám villájánál, az idősebb fiú Kondor utcai ingatlanának megvételénél is Matolcsy György unokatestvérének, Szemerey Tamásnak a bankja, az NHB segített: 90 millió forintos jelzáloghitelt adott.

A 24.hu szerint az ingatlan hivatalos tulajdonosánál, a Mém Műhely Kft.-nél is megjelenik jelzálogbejegyzés. Nagy kérdés azonban, milyen alapon kapott ekkora hitelt az ingatlant megvásároló Mém Műhely Kft., amelynek bevétele az utóbbi években 7 millió forint körül ingadozott, az eredménye a nulla körül, de inkább veszteséget termelt.

Matolcsy Máté a 24.hu-nak azt írta: csak a tulajdonos cég (Mém Műhely) irodája van az ingatlanban, emellett ő, a felesége és a fia használják. Az ikerházfelet több éven át sikertelenül árulták, felújítandó állapotban van, és ehhez képest is alacsonynak mondható áron sikerült megvenni. Matolcsy Máté szerint azért kaptak hitelt ehhez az NHB-től, mert „kis bankként az NHB Bank a kisebb vállalatokat is fontos, komoly ügyfélként kezeli”.

Cikk- és címlapkép: MTI Fotó/Koszticsák Szilárd

(24.hu)

33 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Clavigo
Egyszerűen zseniális,,,,,ez a család is.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nihil
A sátánista muszlim előretörése a freak kereszténység miatt történhetett meg.
Igen, nyomulnak a muszlimok, a freak keresztény bullshit miatt.
Kit vádolsz, te nyomorult?
Csak magadat vádolhatod !!!
nihil
Fegyver vagyok - mindig is az voltam.
Armegeddon , bébi!
Sajnálom !!!
nihil
Minden a jövőről szól!
Hiába hárítasz.
A múlttal kitörölheted a segged!
Ami elmúlt az elmúlt.
kokopelli
@Cicamama55: ..sulis korunkban az volt az öregektől hallott kívánság:
"legyen száz szobájuk,és a görcs rángassa őket min. háromszor naponta
át az összes szobáikon! Prost!
Cicamama55
@kokopelli: Kinek kívánták ezt az öregek? Én soha nem hallottam...
kokopelli
@Cicamama55: azoknak,akik már akkor tele voltak "lével" és mint a pávák
mutaták is,hogy mijük is van!! Akik a kül pol. váltásokra gyorsan tudtak rea-
gálni! Az öregjeink alatt a szüleimet ,rokonokat,szomszédokat értem, akik a
"jobb házakból" származó kollégákra,a felvágós újgazdagokra céloztak,"en bloc" !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.