Matolcsy György jegybankelnök idősebb fia is vásárolt egy ingatlant a II. kerületben, így durván 200 méteres körzetben már csaknem 600 millió forintos vagyon koncentrálódik a Matolcsy-család kezében.

A 24.hu szerint Matolcsy Máté és a felesége tavaly november óta lakik a Kondor úton, és azóta itt székel az idősebb Matolcsy-fiú egyik cége az Amur Online Kft. Az ingatlant Matolcsy Máté másik cége, a Mém Műhely Kft. vette meg tavaly júliusban. Alig két héttel később, minthogy Matolcsy Ádámé lett a 430 milliós luxusvilla.

A Kondor utcai ingatlant a portál szerint 150 millió forintért hirdették. A 179 négyzetméteres lakórészt az alsó szinten 393 négyzetméternyi, a tulajdoni lap szerint mellékhelyiség toldja meg, amelyben, a hirdetés szerint helyet kapott egy biliárdterem, gardróbszoba, konyha, 3 állásos garázs, valamint a wellness helyiség.

A portál korábban megírta, hogy a jegybankelnök kisebbik fia, Ádám egy II. kerületi, Páfrányliget utcai villában lakik, amit a jegybankelnök egyik fiának cége, a Magyar Stratégiai Zrt. vett meg, a 280 millió forintos jelzáloghitelt pedig Matolcsy György unokatestvérének bankjától, a Növekedési Hitel Banktól (NHB) vették fel. A 24.hu úgy látta, hogy a jegybankelnök is itt lakik, innen jár dolgozni. Fia közlése szerint Matolcsy György bérleti díjat fizet neki.

Matolcsy György idősebb fia is vett egy luxusvillát?

Ahogyan Matolcsy Ádám villájánál, az idősebb fiú Kondor utcai ingatlanának megvételénél is Matolcsy György unokatestvérének, Szemerey Tamásnak a bankja, az NHB segített: 90 millió forintos jelzáloghitelt adott.

A 24.hu szerint az ingatlan hivatalos tulajdonosánál, a Mém Műhely Kft.-nél is megjelenik jelzálogbejegyzés. Nagy kérdés azonban, milyen alapon kapott ekkora hitelt az ingatlant megvásároló Mém Műhely Kft., amelynek bevétele az utóbbi években 7 millió forint körül ingadozott, az eredménye a nulla körül, de inkább veszteséget termelt.

Matolcsy Máté a 24.hu-nak azt írta: csak a tulajdonos cég (Mém Műhely) irodája van az ingatlanban, emellett ő, a felesége és a fia használják. Az ikerházfelet több éven át sikertelenül árulták, felújítandó állapotban van, és ehhez képest is alacsonynak mondható áron sikerült megvenni. Matolcsy Máté szerint azért kaptak hitelt ehhez az NHB-től, mert „kis bankként az NHB Bank a kisebb vállalatokat is fontos, komoly ügyfélként kezeli”.

Cikk- és címlapkép: MTI Fotó/Koszticsák Szilárd

(24.hu)

33 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Clavigo
Egyszerűen zseniális,,,,,ez a család is.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
lampa laz
Tágulnak ezek is mint a látókör, a mi pénzünkből.
Clavigo
Egyszerűen zseniális,,,,,ez a család is.
dr. prédikátor
@dr frédikántor: meg a retkes szőröstalpú román kurva anyád te geci!!!
1magyar
Ti itt fentebb mind odaadnátok inkább a külföldi gazdagoknak mindent kis pénzért, csak ne magyar emberé legyen - ugye?
cikicakk55
@Levendula: Több gyereke lehet hogy nincs,de Ő maga állította,hogy neki minden ember a rokona. Na nem az olyan csórók mint mi vagyunk.
kokopelli
@Clavigo: ...hogy nem a saját pénzükből vásárolnak! jó lenne tudni hogy a
A "Kuszaszeműné" B.akarattyán mit vásárolt őssze a szegényes fizujából!?
A külföldiek legalább fizetnének érte,holott az is fütyisz-zsebbe vándorolna! ;-((
verőce21
Nem is tudom, miért kell ezen megbortánkozni? Jobb helyen van ingatlanban a pénz, mint az államkincstárban. Én is vettem a múlt héten két családi házat. Kell az mindig a családban.
Az ingatlanokat fenn kell tartani, karbantartani, inkább azok kezében legyen akik tudják finanszírozni, mint akik hagyják tönkremenni. Csak jót tesznek vele a társadalomnak, munkát biztosítanak, nem kell lepusztult épületek látványát nézni.
Csupa haszon mindenkinek. Örülni kellene az ilyen híreknek!
Eladott Ország
youtu.be/NIvHjpLT5t0
Nem vagyok orvos, de állítom, hogy komoly problémák vannak ezzel az alakkal és egyáltalán nem elfogadható magyarázat, hogy a tudata nem fogja át, amit beszél. El nem tudom képzelni, hány ember dolgozott azon az MNB-ben és másutt, hogy kinyomozza Matolcsy pirospöttyös seggű 18. századi rokonait, vagy azon, hogy a kilencvennyolcadik unokatestvérig visszavezesse a családfáját, de félelmetes ez a dzsentritempó, ez a kimosakodott, felsőbbrendű pojácaság, ez a primitív, sznob faszparasztság. Mert nyilván el kell tartani őket, piaci viszonyok között felkopna az álluk és persze mindenki a rokonait nyomatja, mert ebben a lepusztult putriban ez a mentalitás honosodott meg évezredek óta és ezt még el is viselné az ember, ha nem azt látná, hogy párhuzamosan ennél nagyságrendekkel többet lopnak el a legmagasabb szinteken. Ha nem az lenne a vezérmotívuma a kormányzásnak, mintegy kormányzást helyettesítő fő foglalatosság, hogy zsarolnak, kézben tartanak, mindenre ráteszik a patájukat és mindig a sajátjaik zsebét tömködik degeszre. Plebejus kormányzás, mi, gecik?
szep napot
Gyuri sokat keres. Remelem nem arulok el titkot, hogy a svabhegyi, rozsadombi villakban nem kisnyugdijasok elnek hanem ilyen Gyuri felek akik havi 6-7 misiket keresnek.
Eladott Ország
@szep napot: De még ahhoz is kell banki/állami hitel.
szep napot
@Eladott Ország: igy van 4-500 eves futamidore. Szoval majd 500 ev mulva tessenek vadaskodni, ha addig Gyuri nem fizeti vissza.
Hellcat
LUXUSBALOLDAL...anno még talán drágább karórákért mondogatta ezt a fidesz...
Cicamama55
Az egész család villákban, palotákban él, csak szegény apucinak kell lakást bérelnie...:(((((
namihami
És a jövedelmét érdemes összevetni azzal, hogy csak hitelként kapott 90 milliót. A bevallása szerint az évek alatti jövedelmei, ha éppen nem veszteséges volt, kevesebb, mint egy alkalmazott fizetése. Melyik az a dolgozó, aki ennyi fizetésre kap 90 millió hitelt? És főleg, HOL AZ A BANK, amelyik ilyen feltételek mellett ennyit ad?
Jaj, majd elfeledtem a vezetéknevét. Ez azért sok mindent megvilágosít...
kokopelli
@szep napot: önkiszolgáló boltok,ahol a pénz hátul belapátolják,elől meg
a csókosok kiszolgálják családjaikat! "..ki van ez találva kérem..!"
CsipkeRózsa
"Matolcsy György idősebb fia is vett egy luxusvillát?"

Nem ő vette, mi adtuk neki.
CsipkeRózsa
@1magyar: Ne a mi általunk "nyert" pénzből vásároljanak az újgazdagok, vegye meg az, aki tisztességes keresetéből gazdagodott. Itt nem az a kérdés, hogy magyar vagy külföldi, nem muszáj azt a kastélyt sem eladni.
Borsodi
Így is kell hagy költse megteheti a devizásokat még átverik és vehetnek még!A fidesz szavazók mindig azt mondják had lopjanak,eddig mind lopott.Igen mondják azok akik velük lopnak és így érvényesülve úgymond le patkányoznak, faszoznak ibsiznek Sorosoznak minket!
amaramaistanna
Az NHB-t Matolcsy rokona vezeti, és az MNB tőkésítette fel, melyet Matolcsy vezet, és az NHB adott ismét kölcsönt, most a kisebbik Matolcsy-nak , hogy megvásároljon egy ingatlant... Várom az újabb "hírt", hogy az ifjabb Matolcsytól kibérelje az NHB a vásárolt ingatlant, pont a törlesztőrészlettel megegyező összegért... Nem először fordulna elő magyar ingatlanbérlési és vagyonszerzési szagában, igaz, az valamikor a 1990-es évek környékén történt...
terlasz
Jól élnek ezek az alávalók a pénzünkön! Ezt mi szeretjük és ragaszkodunk hozzájuk!
Lepényleső
61%-os elvonás a bérekből és fizetésekből. Vígan kiadja,s ki sem kell fogyniuk az ilyen ötletekből.
nihil
Csak egy luxus ingatlant vett közpénzből, ez a fidesznyikes kezdő náci kommunista?
Vegyél mindjárt ötöt közpénzből, te csaló gazember!
Az űr a legvégső határ!
nihil
Vegyél a Holdon, meg a Marson is ingatlant - mert megérdemled!
nihil
A szemed előtt hullik darabokra a világod, de te mégsem érted...
Freak kereszténység.
Mentek a picsába mind, malomkő a nyakatokba.

Te azt hiszed, hogy hülye vagyok, pedig nem.

Mindent tudok a jövőről, de téged ezek a bornírtságok nem érdekelnek.
nihil
A sátánista muszlim előretörése a freak kereszténység miatt történhetett meg.
Igen, nyomulnak a muszlimok, a freak keresztény bullshit miatt.
Kit vádolsz, te nyomorult?
Csak magadat vádolhatod !!!
nihil
Fegyver vagyok - mindig is az voltam.
Armegeddon , bébi!
Sajnálom !!!
nihil
Minden a jövőről szól!
Hiába hárítasz.
A múlttal kitörölheted a segged!
Ami elmúlt az elmúlt.
kokopelli
@Cicamama55: ..sulis korunkban az volt az öregektől hallott kívánság:
"legyen száz szobájuk,és a görcs rángassa őket min. háromszor naponta
át az összes szobáikon! Prost!
Cicamama55
@kokopelli: Kinek kívánták ezt az öregek? Én soha nem hallottam...
kokopelli
@Cicamama55: azoknak,akik már akkor tele voltak "lével" és mint a pávák
mutaták is,hogy mijük is van!! Akik a kül pol. váltásokra gyorsan tudtak rea-
gálni! Az öregjeink alatt a szüleimet ,rokonokat,szomszédokat értem, akik a
"jobb házakból" származó kollégákra,a felvágós újgazdagokra céloztak,"en bloc" !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.