Eddig 30 909 voksot dolgoztak fel. Harmincegyezer levélszavazat azonosító nyilatkozatát dolgozta fel csütörtök reggelig a Nemzeti Választási Iroda (NVI), a szavazási iratok közel 16 százaléka érvénytelen volt – közölte az NVI csütörtökön az MTI-vel. A magyarországi lakóhellyel nem rendelkező választópolgárok levélben szavazhatnak az áprilisi országgyűlési választáson, és az NVI-hez már másfél hete folyamatosan érkeznek a levélszavazatok. Az NVI a levélszavazatok azonosító nyilatkozatainak ellenőrzését kedden kezdte meg. Az NVI azt vizsgálja, hogy le van-e ragasztva a válaszboríték, a boríték tartalmaz-e azonosító nyilatkozatot és szavazatot rejtő kisebb borítékot, utóbbi le van-e ragasztva, az azonosító nyilatkozatban rögzített adatok pedig megfelelnek-e azoknak, amelyeket a választópolgár a regisztrációkor megadott. Az NVI azt is ellenőrzi, hogy az azonosító nyilatkozatot kitöltő szerepel-e a névjegyzékben, valamint, hogy nem küldött-e vissza több szavazási iratot. Az...

Forrás: 24.hu
Feltöltő: karma1
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Ez a szam azert figyelemremelto - a 30 909 -, mert allitolag Romaniaban tobb mint 360 ezer, levelben is szavazni kepes polgar varja tukon ulve, hogy szavazhasson...
E het keddjetol lehetett leadni a szavazatokat, akinek tehat rettenetesen fontos volt, az mar elkuldte a szavazatat.
Ezek a szavazatok egeszen biztosan nem nyugatrol erkeztek, mert ott nem lehet levelben szavazni...

Mi van, hat a jobberzesuek megiscsak elszegyelltek magukat?
RonaGyuri
süket, buta duma! Csak arról van szó, hogy ennyi az ÉRTÉKELHETETLEN! =))
karma1
@RonaGyuri: Vagy a halottak nem akartak az Istennek meg orbannak sem feltamadni... Mert ezt csak igy tudom elkepzelni. Ha Csepelen kepesek voltak 10 ezer halott ember neveben alairast leadni, akkor mit varjunk el "onnan"?
RonaGyuri
@karma1: nem itt csak egy szakmai tévedésről van szó; ebben a fázisban nem lehet tudni, hogy melyik érvényes, csak azt, hogy formailag az első rostán nem estek ki! =))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.