Magától értetődő a világ összes demokráciájában, hogy ha egy párt elveszíti a választást, akkor az azért történik, mert támogatottságban gyengébbnek bizonyult ellenfelénél — avagy ellenfele erősebb volt. Általában egy óvodásnak sem nehéz elmagyarázni a választások értelmét: az nyer, akinek több szavazója van. (Nem sok érv szólna egy olyan rendszer mellett, ahol a kisebb támogatottság jelentene győzelmet.) Ezzel le is lehetne tudni a kérdés megválaszolását: miért nem történt 2018-ban Magyarországon kormányváltás?

Forrás: index.hu
Feltöltő: Béla333
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

59 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nemfideszes
@Béla333: Műszaki ember lévén engem csak a tények, és a számok érdekelnek, nem hinném hogy ez alapján bárki is meg tudna vezetni. Neked is ezt ajánlanám személyeskedés helyett. Hidd el te is hitelesebb lennél ha tényekkel, számokkal alátámasztva tudnád cáfolni mondjuk minden egyes állításomat, de mivel ez nem megy marad a személyeskedés.
Ha "nem" akkor miért volt a szavazás?! Ugye ismered azt a kifejezést, hogy paradoxon?!
Béla333
@nemfideszes: 09.19
Én nem akarok neked, vagy bárkinek itt hiteles lenni! Nincs szükségem semmiféle elismerésetekre!
Bármelyik párt a képviselőjelöltek visszalépése/visszaléptetése esetén az állami támogatás bizonyos részét vissza kell hogy fizesse a választásokat követően. Ezen kívül van olyan (tudomásom szerint), hogy egy bizonyos szám alá csökkenve egyszeri, nagyösszegű pénzt is vissza kell fizetni.
Tudomásom szerint Sallaiék azt szerették volna, hogy ezt az egyéni visszalépések esetén a pártnak visszafizetendő összeget hajtsák be a jelöltektől akkor, ha a visszalépésről egyénileg, pártjukkal meg nem beszélve, önhatalmúlag döntenek.
A vezetőség azt szavazta le, hogy ilyen pereket, a pártot ért kár továbbhárítását a képviselőkre, az egyéni döntésük után, ne indítsanak.
nemfideszes
@Béla333: Az embernek nem mások "elismeréséért" hanem saját magáért kell hitelesnek lennie. Már a kiindulási alapod is rossz...
Béla333
@nemfideszes: 12.30
Már megint csak a szarrágás!

"nemfideszes 09.19" "Hidd el te is hitelesebb lennél ..."
"Béla333 09.37" "Én nem akarok neked, vagy bárkinek itt hiteles lenni! Nincs szükségem
semmiféle elismerésetekre!"
"nemfideszes 12.30" " Az embernek nem mások "elismeréséért" hanem saját magáért kell
hitelesnek lennie."

Pontosan ugyanazt mondtad, mint én, legalábbis a lényeget tekintve"
Persze szokás szerint érdemi hozzászólásod nincs. Csak a kötözködés!
Ha nem muszáj, ne válaszolj!
bencemacska
@papa.49: ma, 8:48
Ezért vagyok megdöbbenve!
Biztos többet tud, mint mi!
papa.49
@bencemacska: Az biztos csak nem hülye hogy ő is ott üljön egyszer a csutigeci mellett a kóterban, mert ő se ,,ma született bárány,, erősen sáros ő is a fütyisz kb. 10 évében !!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.