Új választás kiírását akarják a Budapesten a Parlament előtt tüntetés felszólalói, ugyanis úgy látják, csalás történhetett a választáson. Jövő héten újabb demonstráció jöhet.

Szombat kora estére szerveztek tüntetést a Kossuth térre a Fidesszel, a választási eredményekkel és a kormány uszító politikájával szemben.

Új választást akarnak a tüntetők, jövő héten újabb demonstráció jöhet

Fotó: MTI/Mónus Márton

A tömeg a kezdés előtt akkora volt, hogy amikor az eleje az Operától a Kossuth térre ért, akkor a vége még az Operánál volt – a táv mintegy 1,3 kilométer. 

Az Index élő tudósítása szerint Lányi Örs, a tüntetés szervezője arról beszélt, hogy a bőrén érzi, a hatalom mennyire szorítja az embereket, miközben Orbán Viktor elfelejtette, hogy honnan jött. 

Új választást akarnak a tüntetők, jövő héten újabb demonstráció jöhet

Fotó: MTI/Mónus Márton

Lukácsi Katalin, aki a KDNP-ből lépett ki, mert álszentnek tartotta, arról beszélt, hogy liberálisok és konzervatívok megfogták egymás kezét, összetartanak, a haza pedig nem lehet ellenzékben. 

"A választási eredményt befolyásolta a sajtó bekebelezése, a kormányzati hirdetésnek álcázott uszítás. A Fidesz jelenti a kereszténységre a legnagyobb veszélyt, mert függő helyzetbe taszítja a püspököket, papokat" – sorolta az Index szerint Lukácsi Katalin, aki arra is kitért, a Fidesz megvásárolta a szegények szavazatait  – ezen pedig változtatni kell. 

Az Oktogontól a Deák térig tart a Fidesz ellen tüntető tömeg

"Mi vagyunk a többség! – Tüntetés a demokráciáért" címmel kezdődött demonstráció szombat délután Budapesten. Voltak egy "páran" az Andrássy úton Orbán-beszédekkel várják a tömeg végét a Kossuth téren Az Index élő tudósítása szerint a Kossuth téren Orbán-beszédekkel szórakoztatják a gyülekező tömeget (korábban Bödőcs Tibor Orbán-paródiája is elhangzott).

Szendrő-Németh Tamás szombathelyi ügyvéd arról beszélt, a Fidesz nem tűri a gondolat és a szólás szabadságát. Mostanra már csak egyetlen veszíteni valója van nagy tömegeknek: a becsületük. Mindeközben egyre többen csomagolnak, készülnek külföldre költözni, mások pedig becsukják a szemüket és fülüket. Szendrő-Németh hozzátette: egy mindenkiért, mindenki egyért.

Gulyás Balázs műsorvezető a tüntetésen bejelentette, új választást kell kiírni, jövő hét szombaton pedig újabb demonstrációt tartanak Budapesten. Szerinte a Nemzeti Választási Bizottság, a médiapiac leuralása miatt eleve a Fidesznek lejtett a pálya a választáson, ami csalás. 

Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi független polgármester levelet küldött, amiben azt írta, az ellenzéki pártokkal nem lehet leváltani a kormányt, össze kell fognia a lakosság változást akaró részének. A polgármester szerint az első lépésként el kell érni, hogy Magyarország csatlakozzon az európai korrupcióellenes ügyészséghez.

Homonnay Gergely a színpadon arról beszélt, fideszteleníteni kell a közmédiát, a választási törvényt át kell írni, valamint Polt Péter legfőbb ügyészt le kell váltani.

Gyetvai Viktor, a Független Diákparlament képviselője elmondta, nemet kell mondani az elnyomásra, a választási rendszer nem tisztességes. Gyetvai arról is beszélt, hogy az ellenzéki pártoknak el kell egymással kezdeniük tárgyalni, mert csak az összefogás nyerhet a Fidesszel szemben. Gyetvai a közönséggel a következőt skandáltatta:

Mi vagyunk a nép!

A felszólaló arról is beszélt, hogy Magyarország nem csak Budapestből áll, a vidék problémáit is meg kell oldani.

A felszólalások után a Himnuszt, majd az Európai Unió himnuszát, az Örömódát énekelte el a tömeg.

Az Index tudósítása szerint a közel 50 perces felszólalások után a tömeg egy része elindult haza, de az is kiderült, hogy az Oktogonon is van egy bejelentett tüntetés, amolyan "aterparty".

(Címlapi kép: MTI/Mónus Márton)

47 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
nem, nem lettünk "becsapva". A választási törvénybe épített csalási lehetőségeket a fidesz maradéktalanul felhasználta. Milliárdokért vásárolt voksokat. Egyik, másik polgármester természetesnek tartotta a ravatalozóba, az üres házba tömegével bejelentett külhoniakat.
Kényelmesen, levélben szavaztak még a holt lelkek, is míg a kint dolgozó, tanuló magyarok utazhattak, sorba állhattak, hogy szavazni tudjanak. Az adatok eltűnéséről., majd kissé megváltozott előkerüléséről és a többi anomáliáról nem is szólva.
Akit nem szédítettek meg teljesen, az sejtette, hogy ez lesz.
A kamupártok, a csak azért sem lépünk vissza pártok, már csak a hab a tortán voltak.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nemfideszes
@Pegero: „mivel elvből nem vagyok fent a mocskolódó, adatgyűjtő facebook-n”… de a több száz rágalmazási pert elbukott lakájmédiát rendszeresen olvasod….
nemfideszes
@Pegero: 17:00
Az egyik tényeken alapuló állítás a másik pedig hazugságon alapuló uszítás, rágalmazás röviden idióta sorozás.
Pálinkás Pál
@Pegero: látom nem erős oldalad a számtech...miért kéne az olkt miatt fészen lenned???
csipetke
@Pegero: 17:50 Én elvből nem vagyok fent a fészbukon,nem is írtam,hogy oda menj,Beírod a gugliba hogy olkt,és a főoldalon Az előre lezsírozva c pár perces videó.Hidd el,érdemes megnézni
csipetke
@simmering73: 14:02 Igaza van Bartusnak,egy apróság kivételével.Az az egy ember még hiányzik innen,aki az élre áll,és összefogja az embereket.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok