A Demokratikus Koalíció megtámadja az összes olyan választókerület eredményét, ahol jelöltjei indultak, de a hivatalos eredmény alapján nem nyertek. Ez 40 körzetre igaz. A DK szerint "nincs kis csalás és nagy csalás, csak csalás van", ezért a választások megismétlését követelik minden ilyen körzetben.

"Nincs kis csalás és nagy csalás, csak csalás van" – Gyurcsányék 40 választókörzet eredményét támadják meg és új választást követelnek

Gréczy Zsolt a DK szóvivőjének és Arató Gergely a DK szakpolitikusának sajtótájékoztatója. Fotó: Facebook/DK

A Demokratikus Koalíció vasárnap tartott sajtótájékoztatót a választással kapcsolatban, majd ezzel kapcsolatban közleményt is kiadtak.

A párt szóvivője, Gréczy Zsolt szerint:

nincs kis csalás és nagy csalás, csak csalás van

Azt is elmondta a nyilvánosságot látott súlyos szabálytalanságok, valamint a kampány törvénytelenségei miatt az eredmény nem demokratikus, így nem elismerhető.

A Demokratikus Koalíció megtámadja az összes olyan választókerület eredményét, ahol a jelöltjeink indultak, de a választási eredmény a demokratikus ellenzék – jelen esetben a DK számára – nem volt kedvező. Ez 40 körzetet érint. Mivel a választási folyamat egészének hitelessége megkérdőjelezhető, ezért az eredmény elfogadhatatlan. A választások megismétlését követeljük minden ilyen körzetben

– mondta a szóvivő.

Gyurcsány Ferenc pártja lezárta a bizonyítékok gyűjtését a választási csalások gyanúja miatt, most 40 körzetben követelnek új választást

- írja a sajtótájékoztató után kiadott közleményében a DK.

A közlemény szerint:

A DK az elmúlt héten folyamatosan gyűjtötte az információkat a visszaélésekről. Számos szavazókörben tapasztaltak szabálytalanságokat, például több szavazólap volt az urnákban, mint ahány szavazatot leadtak, emiatt megsemmisítették a szavazatok jelentős részét, de volt olyan szavazókör is, ahol tévesen rögzítették az eredményeket – mindkét jelenség elsősorban az ellenzéki pártokat és jelölteket sújtotta. Azon túl, hogy a határon túliak névjegyzéke nem nyilvános, ezért a kettős állampolgárok akár többször is szavazhattak, több jelentés érkezett arról is, hogy egyes lakcímekre nagy számú, egyes esetekben több mint száz választó volt bejelentve nyilvánvalóan fiktív módon. Ezek a tények összességében aláássák a választási folyamatba vetett bizalmat, és kétségessé teszi a választások eredményét minden választókerületben.

Hozzáteszik:

A Demokratikus Koalíció megtámadja az összes olyan választókerület eredményét, ahol jelöltjei indultak, de a hivatalos eredmény alapján nem nyertek. Ez 40 körzetre igaz. A DK szerint nincs kis csalás és nagy csalás, csak csalás van, ezért a választások megismétlését követeljük minden ilyen körzetben.

Forrás: Index, Blikk, ATV, 168 óra

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
peterkelemen
"Azt mondják: “Új választást!” Van erre esély? Komolyan gondolja bárki, hogy majd a Fidesz új választást ír ki önszántából? Megkérik szépen a diktátort? Viccelnek? Ez hamis illúzió. Azt mondják, hogy “fogjanak össze a pártok”. Bárki is elhiszi, hogy ezek az ellenzéki pártok valaha összefognak? Soha. Nem inkább az lenne az üzenet, hogy ezeket a pártokat kellene vagy elkergetni, vagy elfelejteni, de mindenképp megszabadulni tőlük, mert ők Orbán erős támaszai, ők legitimálják, őt tartják fenn a rendszert..."

Olvasd tovább >> propeller.hu/itthon/3347195-illuziok-az-ures-fecsegesek-tuntetese
peterkelemen
Orbán egész választási rendszere csalások tömkelegére van felépítve így már az eleve csalás, de ha ez nem lenne elég íme:

A választási bizottság tagja Tímea kitálalt – Döbbenet, de tényleg csalás volt a választás! >>> olkt.hu/rendkivuli-hir-a-valasztasi-bizottsag-tagja-timea-kitalalt-dobbenet-de-tenyleg-csalas-volt-a-valasztas/
--------------------------
A választási csalásról 13+1 pontban, egy informatikus szemével >>> kolozsvaros.com/2018/04/12/a-valasztasi-csalasrol-131-pontban-egy-informatikus-szemevel/
--------------------------
Orbánék elcsalták a választásokat is! Szervezetten szállították Ukrajnából a szavazókat. Ez csak a tömeges csalások egy kis része >>> www.youtube.com/watch?v=4AWQTyTd1rY
--------------------------
Így működik egy valódi demokrácia és jogállam: "Az osztrák alkotmánybíróság érvénytelenítette az elnökválasztás eredményét. A szabálytalan szavazatszámlálás miatt kell megismételni." 24.hu/kulfold/2016/07/01/ausztriaban-uj-elnokvalasztast-kell-kiirni/
--------------------------
Súlyos problémákat és visszaéléseket neveztek meg az EBESZ választási megfigyelői 168ora.hu/itthon/sulyos-problemakat-es-visszaeleseket-neveztek-meg-az-ebesz-valasztasi-megfigyeloi-148087
vladimir putin
@peterkelemen: na és akkor mi van? Itt nem példálózni kell, hanem megoldást találni.
(az pedig most nincs, gondolatébresztésként csak Jézus feltámadásában lehet reménykedni)
Mit számít, hogy hogyan működik egy demokrácia, ha jelenleg Magyarországon nincs ilyen?
Gondolatok kellenének, nem a példálózás.
Magyarország már nem Európa, ez a kiindulási alap.
karma1
Ha most kiirnanak egy ujabb szavazast zaros hataridon belul, akkor sem tortenne semmi, mert azt a szavazast is ennek a szemet valasztasi torvenynek az alapjan kellene lefolytatni, ami megint csak a fide$$nek kedvezne, a torvenyek eleve a fide$$nek kedvezo tartalma miatt.

A hataron tuli szavazatok akar mindket iranybol elmaradhatnanak ezuttal - mint kiderult, hogy a Hondt-fele Matrix szamitas miatt az osszeszamlalt roman, vajdasagi szavazatok egyetlen mandatumot sem hoztak, tehat teljesen felesleges volt azok megvasarlasa.
Ugyanigy nem szamitottak a nyugatrol jovo szavazatok sem, vegulis elenyeszoen kis szamuk miatt, es azert, mert technically nem tudott minden valasztasra jogosult egyen leszavazni a torvenyes hataridon belul.
Maradnanak ujra a belso aranyok, ahol a rendkivul sotet agyu primitiv szavazok gondolkodas nelkul, agyatlanul szavaznak orbanra, csak egy kilo krumplit meg egy golyostollat kell adni nekik, mint az indianoknak,.
Nem lenezem oket, mert ez nem (csak) az o hibajuk, hanem Magyarorszag evszazados feudalis multja, es a hianyos oktatasi rendszer (a multbol is, nemcsak az orban rendszernek koszonhetoen!) eredmenyezte ezt.

Az ujravalasztast kizarolag a torvenyek megvaltoztatasa UTAN lehetne csak megcsinalni, viszont a dolog pikanteriaja, hogy errol a Parlamentnek kene szavaznia, ahol jelenleg (is) orbanek vannak tobbsegben.
22-es csapdaja.

Nem marad mas, csak egy gyors, es hatasos, TELJES PARLAMENTI ELLENZEKI BOJKOTT!

Ez az utolso bekes, me'g bevetheto fegyver - utana csak a forradalom vagy egy jo lovo felberlese hozhat valtozast.
RonaGyuri
@karma1: bocs de ebben tévedtek, a DK-nak ebben igaza van; minden olyan szavazókörben, ahol a rosszul kiadott szavazó-lapok esete fennforog: nincs más lehetőség - összhangban az alkotmánnyal (sőt még ezzel az izével is) -: MEG KELL ISMÉTELNI a szavazást!
karma1
@RonaGyuri: Aranyom, tudom, hogy Te tudod ezt a reszet sokkal pontosabban, de mit ernenk vele, ha UGYANEZEN torveny alapjan es csak az emlitett korzetekben ismetelnek meg a szavazast?
Nem hiszem, hogy ez alapjaiban valtoztatna valamit is. Viszont ha az ellenzek bemegy a parlamentbe, szepen felveszi a munkat , es asszisztal a kormanyalakitashoz, ezzel legitimalja ezt a velejeig romlott diktaturat.
RonaGyuri
@Shikari: a nemzetiségi kapcsán előállt állapot TÉNY, senki által sem vitatott tény! =))
RonaGyuri
@Shikari: ehhez is hülye vagy; azokban a szavazókörökben nem volt érvényes szavazás, ergo ott újat kell kiírni! =))
Itsuka Nakimaga
@vladimir putin: Mi az hogy "már nem"? Magyarország soha nem is volt Európa! Legalábbis - a középkor óta!
RonaGyuri
@Shikari: na az izgalmas lenn, mert én nem szavazok egyetlen bagázsra sem, de te hülye vagy ehhez is! =))
RonaGyuri
@Shikari: bunkókám ne a saját silány birnírtságodból próbálj ítélkezni. Nem támogatom egyiket sem, s nem vagyok független, mert mindet utálom! Náluk jobban csak a körülöttük lelkendező csürhét, aminek te vagy egyik díszpéldánya! =))
vladimir putin
@Shikari: Jaj, te európai fos.
A Kazahok az igaz magyarok!
Meg még a Románok is!
RonaGyuri
@Shikari: "a liberális foszsájú csürhének" a legszebb példája az a retardált barom imádott félistened, aki a LIBERÁLIS Inter. alelnöke volt majd 10évig! =))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.