Gyárfás Tamást a Fenyő-gyilkosság ügyében felbujtással gyanúsítják.

A PestiSrácok.hu-nak Gyárfás Tamás ügyvédje, Bánáti János annyit mondott, hogy védence részletes vallomást tett a Fenyő-gyilkosság ügyében.

Ennél többet nem árult el a védő, de a lap úgy tudja, Gyárfás tagadja a terhére rótt bűncselekményt.

Gyárfás Tamás részletes vallomást tett, tagadott

Gyárfás Tamás médiavállalkozó, a Magyar Úszó Szövetség volt vezetője takarja arcát a gépkocsi hátsó ülésén a Nemzeti Nyomozó Iroda Aradi utcai épületénél 2018. április 17-én. Gyárfás Tamást gyanúsítotti kihallgatását követően bűnügyi őrizetbe vették Fenyő János médiavállalkozó meggyilkolásának ügyében. MTI Fotó: Mihádák Zoltán

A Magyar Úszószövetség volt elnökét kedden délután állították elő a Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai, kihallgatták, majd őrizetbe vették.

Gyárfás Tamást az 1998-as Fenyő-gyilkosság nyomán felbujtóként gyanúsított meg a nyomozóhatóság. Gyanúsítotti kihallgatását követően bűnügyi őrizetbe vették, ezt már az ORFK közölte késő este.

A Pesti Srácok szerint a Gyárfás elleni gyanú az, hogy „több mint húsz évvel ezelőtt megbízást adott a magyar olajmaffia rettegett vezérének, Portik Tamásnak, hogy likvidálja legnagyobb üzleti ellenfelét, Fenyő Jánost.”

Nem sokkal a hír kirobbanása után a Zoom.hu saját forrásra hivatkozva azt írta, hogy a gyanúsítás alapja egy 2004-es hangfelvétel Portik és Gyárfás között, Gyárfást pedig felbujtóként hallgatják ki.

Gyárfás Tamás karrierállomásait a zoom.hu írta össze:

Újságírói karrierállomásai:

Sportújságírói pályafutása 1972-ben a Népsportnál kezdődött, ahol 1988-ig dolgozott: volt munkatárs, a Külföld rovat vezetője, amerikaikosárlabda-, vízilabda- és úszás szakíró (1972-1988). Főszerkesztette a Nemzetközi Kosárlabda Szövetség, a FIBA magazinját (International Basketball), a Sport Plusz, majd a Sport Plusz Foci című hetilapot. 1989-ben a Magyar Újságírók Szövetsége (MÚOSZ) sportújságíró szakosztályának elnökségi tagja lett, három évvel később pedig a Nemzetközi Sportújságíró Szövetség (AIPS) előbb megbízott, kisvártatva kinevezett főtitkárhelyetteseként dolgozott. Az ikonikus Sportévkönyv-sorozat kitalálója és szerkesztője.

A rendszerváltás előtti évtől, 1989-től a Nap-kelte című reggeli televíziós közéleti műsor producere, a Nap-kelte önálló, olykor botrányos interjúkkal jelentkező sportrovatának vezetője. A sikeres, piacvezető reggeli műsor sugárzását 2009. szeptember 27-én, pénzhiányra hivatkozva a Magyar Televízió megszüntette.

Sportvezetői karrierállomásai:

1993 és 2016 között a Magyar Úszó Szövetség elnöke; 1996-ban lemondott, de azonnal újraválasztották, ahogyan utána öt alkalommal. 2004-től az Európai Úszószövetség elnökségének tagja, a médiakapcsolatokért felelős vezetője; 2005-től a MOB alelnöke; 2008-tól az Európai Úszószövetség alelnöke, korábban a végrehajtó bizottságának tagja; 2009-től a Nemzetközi Úszószövetség végrehajtó bizottságának tagja (újraválasztva: 2012); a 2006-os és a 2010-es budapesti úszó-, műugró-, műúszó- és nyíltvízi Európa-bajnokság szervezőbizottságának elnöke; a 2012. évi labdarúgó Európa-bajnokság horvát–magyar pályázati bizottságának magyar elnöke; 2012-től az Európai Úszószövetség gazdasági vezetője; 2013 és 2017 között a FINA alelnöke; 2015 nyarától a FINA végrehajtó bizottságának a tagja. Elévülhetetlen érdemei vannak a 2017-es vizes világbajnokság Budapestre hozatalában.

- írja a zoom.hu

Forrás: pestisracok.hu, 24.hu, zoom.hu, index.hu

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Kovács Lajos egykori rendőr ezredes azt mondta, Gyárfás Tamás, mint lehetséges felbujtó már korábban látókörükbe került. Kovács Lajos irodája falán ott volt Gyárfás fotója, ezzel üzent a médiavállalkozónak. Szlovák különleges nyomozók a minap házkutatást tartottak Rohác testvérének felvidéki házában. Egy hangfelvételt kerestek. Meg is találták, és a felvétel azonos az NNI birtokában lévő tárgyi bizonyítékkal. Kérdés miért kellett rajta ennyi ideig ülni. Tán nem azért, hogy a köznép ezen rágódjon és ne a csúti cigány és bandája mocskos ügyein?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Eladott Ország
Kovács Lajos egykori rendőr ezredes azt mondta, Gyárfás Tamás, mint lehetséges felbujtó már korábban látókörükbe került. Kovács Lajos irodája falán ott volt Gyárfás fotója, ezzel üzent a médiavállalkozónak. Szlovák különleges nyomozók a minap házkutatást tartottak Rohác testvérének felvidéki házában. Egy hangfelvételt kerestek. Meg is találták, és a felvétel azonos az NNI birtokában lévő tárgyi bizonyítékkal. Kérdés miért kellett rajta ennyi ideig ülni. Tán nem azért, hogy a köznép ezen rágódjon és ne a csúti cigány és bandája mocskos ügyein?
Fradigege
@Eladott Ország: Választások után egyből kattant a bilincs, rendíkül kényelmetlen és kínos ügy. Szerintem a titkos szolgálat réges régen képben van.
Eladott Ország
@Fradigege: Biztos. Most dobták be a köztudatba, hogy az egyéb ügyekről eltereljék a figyelmet, legyen min rágódni.
Katalina62
@Eladott Ország: szerintem, a köznépet ez annyira nem érdekli! Legfeljebb az, hogy fensőbb köröket érint-e az ügy, és ha igen, borul-e a bili! szerintem, nem fog. Arra nagyon vigyáznak!
vladimir putin
@Eladott Ország: mert a felvétel eddig Pintér Tibor csengőhangja volt, csak le volt némítva.
Amúgy a választásokkal minden rendben?
levarosbukta
@Eladott Ország: @Fradigege: Pontosan, választások után kiadták a kilövési parancsot. Gyárfás azt hitte ha a vizes vb-n keresztül elintézi hogy milliárdokat lehessen zsebre tenni akkor védve lesz. De mivel túl sokat tud, túl sok mindenkit bemárthat ezért el kell tűnnie.
Katalina62
@levarosbukta: Azon azért meglepődnék, ha Gyárfás nem biztosította volna be magát!
Eladott Ország
@vladimir putin: "Amúgy a választásokkal minden rendben?" Már hogy lenne, 49 %-ból lett a 2/3-ad ?
wagabund
egy rendőri ügyekben járatos szakértő szerint a yard biztosra ment, amikor eldöntötték, hogy beviszik..olyan terhelő bizonyítékaik vannak ellene, amit nem tud kimagyarázni...tehát nagyon úgy néz ki, hogy hosszabb ideig főznek rá a Főutcában..

ennek fényében felmerül a kérdés, hogy az eddigi érdemei kisegítik-e a sittről, illetve akad-e olyan vezető, aki kockáztatja tekintélyét a mágus kiszabadításáért?...még az is kérdéses, hogy a külföldi pozícióit mikor szüntetik meg?...(ha előzetesbe varrják)
Istvántóth
Én ritkán szólok bele ilyen ügyekbe , de mi az hogy részletes vallomást tett a gyilkosság ügyében
.Tagadott.
A tagadás .- Maga bízta meg xy -t? - Nem !
-De van ajudiókazettánk . - Nem !
kész .

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

Ingyenes hírlevél