Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester lemond tisztségéről, hogy kizárólag gazdasági érdekeltségeire koncentráljon – erről maga az üzletember tájékoztatta hétfőn közleményben az MTI-t.

Mészáros Lőrinc lemond a polgármesterségről és visszavonul a közélettől

A dokumentum szerint Mészáros Lőrinc döntéséről április 20-án írásban is tájékoztatta Felcsút község alpolgármesterét és jegyzőjét. Az időközi polgármester-választás időpontjáról a helyi választási bizottság határoz majd, miután keddi ülésén a képviselőtestület is hivatalos tájékoztatást kap Mészáros Lőrinc lemondásáról.

Az üzletember közleményében hangsúlyozta, hogy vállalatbirodalma irányítása egész embert kíván.

"Az irányításom alatt lévő tőzsdei vállalatok jelentős tranzakciók előtt állnak, gazdasági érdekeltségeim átfogó szervezeti átalakuláson mennek keresztül, amelyek tulajdonosként teljes embert igényelnek, így lehetetlenné teszik, hogy az üzleti élet mellett közfeladataimnak is eleget tegyek"

- indokolta döntését Mészáros Lőrinc. Az üzletember bízik abban, hogy a közélettől történő visszavonulását követően nyugodtabb időszak következik a község életében, hiszen az ellenzéki sajtó szerinte állandó nyomás alatt tartotta az önkormányzat működését, a képviselőtestületi üléseket, jelentősen megnehezítve ezzel a munkavégzést.

"A jövőben is minden erőmmel támogatni kívánom a szülőfalumat, illetve a következő polgármestert, akinek egy prosperáló, biztos lábakon álló település irányítását adom át. Munkájában a Felcsúton és a térségben működő alapítványaim és vállalkozásaim is segítik majd. A közélettől való visszavonulásom nem jelenti azt, hogy a Felcsúton, vagy a Vál-völgyi kistelepüléseken élők ne számíthatnának rám"

- hangsúlyozta a leköszönő polgármester.

Mészáros Lőrincet 2011-ben választották Felcsút község polgármesterévé, tevékenységét társadalmi munkában látta el, így munkájáért nem vett fel fizetést. Polgármestersége alatt a település közszolgáltatásai megújultak, a közintézményeket – személyes anyagi támogatása mellett – felújították. Felcsút adóbevételeinek többségét Mészáros Lőrinc vállalkozásai biztosítják, a község hitelfelvétel nélkül gazdálkodott az elmúlt években.

44 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Horizont
A következő polgi is orbán embere lesz! Egy irányítható báb akiben megbízik akit be lehet avatni minden aljasságba.
Lölő szerint teljes ember kell??? Mihez is? Hogy orbán ügyvédje megmondja ma mit veszel meg Lőrinc és rábök hol kell aláírnia.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
human
@Horizont: Nem tudnék jó fideszes lenni, mert egyszerűen nem értem, hogy pusztán egy pártért hogy tud az ember folyamatosan hazudni. Ehhez a vitapartnernek olyan fokú lenézése, semmibe vétele kell, hogy az már nem emberi.
De nem vagyok meglepve. Hisz pont itt írta meg egy fideszes, hogy a bal oldal azért lesz mindig gyenge, mert nem áll be a vezető mögé minden esetben, minden áron. Ők kötelességnek érzik, hogy vezetőik minden hazugságát megvédjék, mert valamiért nekik ez belefér az etikába és az erkölcsbe.
Horizont
@human: Az ő etikájuk és erkölcsük teljesen más. Olyan mértékben lojálisak orbánhoz hogy az az én olvasatomban már már abnormális, szektagyanús. Ezeknek az embereknek kell egy vezér akit imádhatnak feltétel nélkül, kritika nélkül? Nekem mindez felfoghatatlan! Meg tudod mit nem értek? Győztek 2/3-dal (most ne részletezzük hogyan miért?) és mégis úgy gyűlölködnek fröcsögnek köpködnek a fidesz hívők lenn és fenn . Ezt se értem! Meg még sok mindent mást se...
human
@Horizont: Nemrég láttam egy részletet Orbán beszédéből valami pártgyűlésről. Ott is konkrétan hívekről beszélt. Nyíltan így nevezik már a választóik egy részét.

Egyszerű. Mert nem 2/3-al győztek. 49% szavazott rájuk tudomásom szerint. Ez pedig nem elég Orbán terveinek megvalósításához. Az 51% még túl nagy tömeg ahhoz, hogy Orbán sziklaszilárd autoriter rendszert vezethessen be mint Putyin, vagy Erdogan. Ha nagyot lép előre a diktatúra fele, akkor az az 51% polgárháborút robbanthat ki.
Na ezért akarja nem csak legyőzni, de megsemmisíteni is az ellenzéket. Meg akarja törni az embereket, hogy itt már senki ne akarjon utcára menni, mert akkor elviszik a rendőrök. Senki ne akarjon bejelentést tenni korrupció miatt mert talán őt gyanúsítják meg. Senki ne akarjon ellenzéki sajtót venni, mert akkor talán kirúgják a munkahelyéről.
Nem kell neki, hogy mindenki fideszes legyen. Olyan soha nem lesz. De legalább kussoljunk, hajtsuk fejünket a járomba.
Horizont
@human: Na ez nem nagyon lesz! Számolhatna azzal is hogy néha elég egy szikra is egy bagatell dolog miatt és már lángba is borul minden. Ő is. Sajnálom, hogy ennyien bizalmat adtak neki, nem látnak, nem hallanak? Szívfájdító.
human
@Horizont: Előbb utóbb az lesz. Csak ahogy a magyar történelmet nézem itt mindig akkor indult harcba a magyar ha már éhezett, nélkülözött.
tudode
Azért az "úri muri", hogy KI LEHET SZÁLLNI ebből a buliból akkor, amikor
.
--------Tele van furcsasággal Mészáros Lőrinc első állami százmillióinak története
https://index.hu/belfold/2018/03/12/meszaros_...
.
Valakinek "gáz" van a vonójában az tuti!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

Ingyenes hírlevél