Amennyiben a biztonsági körülmények adottak lesznek, akkor Magyarország 5 millió euró (mintegy 1,5 milliárd forint) értékben kórházat fog építeni Szíriában. A beruházás hozzá fog járulni ahhoz, hogy minél többen és minél előbb haza tudjanak térni hazájukba, és ott megfelelő ellátást kapjanak – közölte Szijjártó Péter szerdán, az Európai Unió és az ENSZ által Szíria megsegítésére szervezett brüsszeli donorkonferencia szünetében.

Szijjártó: Magyarország 1,5 milliárd forint értékben kórházat épít Szíriában

Szijjártó Péter. MTI Fotó: Soós Lajos

A külgazdasági és külügyminiszter sajtótájékoztatóján kiemelte, Magyarország idén befizeti utolsó részletét is az unió Törökországot segítő menekültügyi csomagjába, így összesen 14,6 millió (mintegy 4,5 milliárd forint) euróval járul hozzá ahhoz, hogy Ankara megfelelő módon el tudja látni az országa területén élő, Szíriából érkezett több millió menekültet.

Szijjártó: Magyarország 1,5 milliárd forint értékben kórházat épít Szíriában

Csoportkép az Európai Unió és az ENSZ Szíria megsegítése céljából rendezett nemzetközi adományozó konferencia résztvevőiről Brüsszelben 2018. április 25-én. Fotó: MTI/EPA/Olivier Hoslet

Magyarország emellett azt szorgalmazza, hogy Törökország, Libanon, Irak és Jordánia, amelyek a szíriai háború közvetlen közelében találhatók, további uniós pénzügyi segítséget kapjanak arra való tekintettel, hogy ezek az országok menekültek millióit látják el.

Olyan biztonsági és megélhetési körülményeket kell teremteni a Közel-Keleten, hogy az onnan eljött emberek minél előbb vissza tudjanak térni saját otthonaikba

- húzta alá Szijjártó Péter.

Ennek nyomán indította el Magyarország a Hungary helps programot, hiszen alapvető biztonsági érdek az, hogy a közel-keleti válságok nyomán előállt kényszerhelyzetek megszűnjenek, és az onnan Európába távozott emberek haza tudjanak térni

- tette hozzá.

Szijjártó: Magyarország 1,5 milliárd forint értékben kórházat épít Szíriában

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, Aurelia Frick liechtensteini és Angelino Alfano olasz külügyminiszter találkozójukon Brüsszelben, a Szíria-konferencia margóján 2018. április 25-én. Szijjártó Péter az ENSZ által Szíria megsegítésére szervezett brüsszeli donorkonferencián vesz részt. MTI Fotó: KKM

A miniszter arra figyelmeztetett, hogy a migráció ösztönzése különösen kockázatos, hiszen az Európai Unióhoz közel eső térségben ma több mint 30 millióan élnek menekültként, rendszeres humanitárius segélyen, akik bármikor megindulhatnak Európa irányába.

Szijjártó: Magyarország 1,5 milliárd forint értékben kórházat épít Szíriában

Füst gomolyog a szíriai főváros, Damaszkusz Hadzsár al-Aszvad nevű déli elővárosában 2018. április 23-án, a szíriai kormányerők és a lázadócsoportok harcai idején. (MTI/EPA/Juszev Badaui)

Mint elmondta, Magyarország az elmúlt két évben 3,6 milliárd forintot fordított a közel-keleti üldözöttek helyben maradását és hazatérését segítő programokra. Iskolát épített, templomok és lerombolt épületek újjáépítését finanszírozza, kórházakat és keresztény közösségeket támogat a hazatérés biztosítása érdekében Szíria, Irak, Jordánia és Libanon területén.

Magyarország idén indított, 250 szíriai hallgatót fogadó ösztöndíjprogramját jövőre is folytatni kívánja

- tette hozzá Szijjártó Péter.

Forrás: MTI

Itthon - 2019. March 21., 21:23
Véget ért a Hankook-sztrájk

74 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Hellcat
Egy párhuzamos és fordított valóságban, holnap az Origón megjelenne egy cikk, hogy a fidesz a magyar adófizetők pénzéből kórházat épít a migráncsoknak, miközben a magyar egészségügy romokban hever.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
cikicakk55
@Shikari: Igen,papíron ez van,hogy mi felhatalmaztuk őket. Ám ezt mindenkinek tudnia kell és tudjuk is és neked is tudnod kell,hogy ez csak a papíron van így. Ha a szavazás törvényes lett volna,már mint nem a Fidesz által kreált törvény alapján,akkor a Könnyen megállapítható lenne,hogy az a kb 7000.000 ember,akik érdekből és komolyan hitből(mint te is) rájuk szavaztak,az nem az ország nagyobbik része,csak egy elenyésző része.Nem vitatkozom veled,mert te a papírokra hivatkozol, a hibás választási eredményekre. Lényeg,hogy az EU is tudja,hogy elcsalták a választást, a Kúria is kimondta,hogy törvénytelen volt a határon túliak utaztatása a szavazó helyiségekbe, át a határon. Tudják a magyar emberek is,de a Fidesz által megalkotott törvénnyel békésen és törvényes keretek közt(már mint a mi törvényeink közt,mivel a nép nagy része nem szereti a korrupt,részre hajló törvényeket) lehetetlenség szembe szállni. lesz itt még nagy óbégatás és egymásra mutogatás a Fideszesek közt. Figyeld meg,nem is olyan nagyon soká. Nem tudom,hogy az itt írók közül ezt hányan érik meg,de ha van még itt a földön legalább két évem,akkor én is azok közt leszek,akik végignézem,ahogy ezeket a senkiháziakat viszik rabláncon.
Eladott Ország
Azért nem ártana a hazai körülményeken is javítani, hogy a vérnyomásmérőben legyen ceruzaelem.
https://uploads.disquscdn.com/images/408c0ab6...
Shikari
@cikicakk55: Hosszú, boldog életet kívánok neked, de szerintem egyikünk sem fogja megérni, hogy bárkit is lecsukjanak a Fideszből!
papa.49
@Eladott Ország: Erre mondja a bolondbalog ,,SZÁRNYAL AZ EGÉSZSÉGÜGY,, IGEN BELE A SZAKADÉKBA !!!
Horizont
https://www.facebook.com/168843507158022/phot...

Ez egy aktív működő kórház Budapest szívében. Kútvölgyi kórház 12. kerület.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok

Sport - 2019. March 21., 17:44
Milliókba fáj Ronáldónak a gólöröm
Szórakozás - 2019. March 21., 17:13
Palvin Barbara angyal lett