Hamarosan napirendre kerülhet a politikusok bérrendezése! A Blikk információi szerint ugyanis nemsokára emelhetik a képviselők és az állami vezetők illetményét.

A bulvárlap értesülései arról szólnak, hogy a tervek szerint a képviselői alapilletményt a jelenlegi 748 ezer forintról (nettó 500 ezer) bruttó 1 millió forint (nettó 665 ezer) körüli összegre emelnék. Mivel a képviselői illetmény a helyettes államtitkári fizetéshez van kötve, várhatóan az állami vezetők sem maradnak ki a jóból, és párhuzamosan nekik is emelkedhet a bérük, vagyis a helyettes államtitkárok is 1 millió forintot kaphatnak, annyit, mint jelenleg az államtitkárok.

Emelik a képviselők és az államtitkárok fizetését

Emelnék továbbá az albérleti támogatásokat, itt az az indok, hogy teljesen elszálltak a fővárosi ingatlanárak: négy éve még bőségesen elegendő volt egy belvárosi lakás bérleti díjára és rezsijére havi 187 ezer forint, amit erre a célra igénybe vehettek a vidéki képviselők, ám most már egyre nehezebben lenne.

Csak a ciklus elején van esély a politikusi fizetések emelésére

– magyarázta forrásunk, aki szerint a gazdasági helyzet és az átlagos bérszínvonal folyamatos emelkedése miatt magyarázható lesz az intézkedés a közvélemény számára.

(Blikk)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

59 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ludmilla
remélem,a közmunkások,rokkantak,nyugdíjasok járandóságai is ilyen mértékben emelkednek,mivel ők nem ártanak az országnak,nem is lopják el
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eladott Ország
index.hu/gazdasag/2017/02/17/nott_az_allamadossag_mikozben_csokkent_gdp_aranyosan/
A politikusok által jobban szeretett bruttó adósság az, ahol simán csak a tartozásokat viszonyítjuk a GDP-hez, ez kevesebbet mond el arról, hogy mennyire vagyunk ténylegesen eladósodva.
cikicakk55
Megőrizték a nyugdíjak vásárló értékét.Nőttek a munkabérek. Kevesebb a munkanélküli. Javultak az egészségügyi dolgozók fizetései. Ez csak egy része a hazugság áradatnak. Ezeket az adatokat azok adták meg akik érintettek? Én két dologra látok rá. Az egészségügyben az ápolók és ápolónők fizetése semmit nem emelkedett még az utóbbi egy évben. Az orvosoké lehet,de nem csak Ők képviselik az egészségügyet Nővérek,ápolók,beteghordók,takarítónők,konyhai dolgozók,udvarosok nélkül a kórházak nem működhetnek.Ők is egészségügyi dolgozók. A nyugdíjak vásárlóértéke is kamu. Csak az utolsó egy évben a férjem gyógyszerei majd 100%-al mentek fel.Nem a gyógyszeripar emelt,hanem kivették a támogatásból. A saját gyógyszereimnek a legnagyobb részét szintén kivették.Ki sem váltom Őket,mert akkor kb a nyugdíj előtt 10 nappal már csak a fényt ehetjük. Ezt nem mondják,hogy a nyugdíjból ezt is kell fizetni.Ritka az a 60 éven felüli ember,akinek legalább egy valami baja ne lenne. A gáz és egyéb rezsicsökkentés is kamu,ugyan is a gáz fűtőértéke a annyira gyenge,hogy 2x annyit fogyaszt a konvektor és főzésnél a gáztűzhely,mint 2 éve. Így természetesen a gázfogyasztás is sokkal több,annyit meg nem csökkentettek a rezsin,hogy ne kéne jóval többet fizetni . Még semmit nem csináltak,de a fizetésük többet emelkedett,mint egy melósé 10 év alatt.
gazdag dezső
Én azt gondolom,hogy akkor lesz a baj,ha ezeket már végre a nép megunja,és ismétlődik egy 56!!!
desiro57
@durbincs: A féreg még él a koponyádban???

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.