A Jobbik szerint újraindulhat a nemzetbiztonsági kockázatokat hordozó "letelepedési biznisz" – mondta Mirkóczki Ádám, az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának jobbikos elnöke, aki szerdai sajtótájékoztatóján a Jobbik belső ügyeiről szóló kérdésekre válaszolva nem tartotta reális forgatókönyvnek a pártszakadást.

Jobbik szerint újraindulhat a "letelepedési biznisz"

Gyöngyösi Márton és Mirkóczki Ádám. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

A politikus beszámolt arról, hogy sajtóinformációk szerint folyamatban van a letelepedésikötvény-program "újratöltése", így más formában, könnyebb, kedvezőbb feltétekkel indulhat újra a "letelepedési biznisz".

Szerinte a kormány nem cáfolta megfelelően ezt hírt, és az sem véletlen, hogy 2017-ben csak felfüggesztették a konstrukciót, hiszen ez már azt vetítette előre, hogy a választások után újra elindítják majd.

Hangsúlyozta:

nemzetbiztonsági kockázatokat hordoz, hogy a kötvény általi letelepedés után családegyesítés formájában újabb tömegek érkezhetnek, és nyilvánvaló, hogy a titkosszolgálati erőforrások nem elégségesek egy ilyen szintű konstrukció 100 százalékos biztosításához.

Közölte: a Jobbik az Országgyűlés megalakulása után ismét benyújtotta a parlamentnek azt az alaptörvény-módosító javaslatát, amely a "letelepedésikötvény-biznisz" lehetőségét is ki akarja zárni, nem csak a Brüsszel által "belengetett" kvótákat.

Mirkóczki Ádám a Jobbik nevében arra kérte a Fidesz-KDNP-t, hogy támogassa a Jobbik javaslatát, és végre ne csak a "kommunikációs térben", a népszavazás és a nemzeti konzultáció eszközével nyilvánítson véleményt, hanem tettekkel védje meg az országot a bevándorlóktól.

Arra a kérdésre, hogy a Jobbik megszavazza-e majd a Fidesz által tervezett alaptörvény-módosítást és a Stop Soros törvénycsomagot, Mirkóczki Ádám azt mondta: ha olyan alaptörvény-módosítás lesz, amely valóban az ország védelméről szól, és semmilyen "trükköt nem tartalmaz", akkor azt biztosan támogatják.

Ugyanakkor jelezte: az alkotmánymódosítás és a Stop Soros esetében is megvárják a szövegszerű javaslatokat.

A politikust arról is kérdezték, hogy a Jobbik múlt heti elnökválasztásán alulmaradt Toroczkai László sajtónyilatkozataiban nem zárta ki a pártszakadás lehetőségét és úgy vélte, hogy a többség őt támogatja.

Mirkóczki Ádám károsnak tartotta, ha a párt belső fórumaira tartozó vélt vagy valós vitákat a sajtón keresztüli üzengetéssel akarják megoldani.

Hozzátette:

nem érzékeli azt, hogy a pártszakadás reális forgatókönyv lenne, bízik abban, hogy mindenki felelősen áll a párt jövőjéhez. Mint mondta, megérti, hogy egy "felfokozott kongresszus után" vannak csalódott hangok és vélt vagy valós sérelmek, de rossz és káros a sajtón keresztüli üzengetés.

Arra a kérdésre, hogy beszélt-e egymással Toroczkai László és Sneider Tamás, megválasztott elnök a kongresszus óta, Mirkócki Ádám azt mondta: nincs erről tudomása, mert nem tagja az elnökségnek, de ismeretei szerint ma van az első elnökségi ülés, vagyis még nem került sor semmilyen érdemi döntésre.

Szintén kérdésre válaszolva Mirkóczki Ádám túlzásnak tartotta Toroczkai László azon véleményét, hogy ha ő feláll a pártból, akkor mindenki vele tart majd, csak a frakció marad.

Forrás: MTI

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

egyvandor
A pénzes terrorista jöhet. Alázattal tiszteletben tartják keresztény kultúránkat és még libidójuk sincsen.
egyvandor
Meg van már a letelepedési kötvényes irodából eltűnt 600 millió?
human
Nem mondjátok?! Még az is lehet, hogy a következő 4 évben is csak migráncsozás lesz? Kockázatos kijelentés, de vállalom.
Nessy
Akinek van sok milliója, az jó "letelepedő", akinek nincs, az fulladjon a tengerbe! Ha meg ideér, mehet a tranzit zónába. Esetleg "szépen kopogtat", akkor titokban bebocsájtást nyer, ha nem, kiutasítják.
Hiteltelen ez az egész szöveg, hogy mi mondjuk meg, kikkel akarunk együtt élni! Egy francnyavalyát! Majd Rogánék megmondják! Persze, azért sok milliárdért jönnek a primitív plakátok, a fenyegetés, félelem és gyűlölet keltés, Sorosozás.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

Ingyenes hírlevél