- Szépen lassan, de biztosan egyre jobban kirajzolódik a vidéki Magyarország jövőképe a napi politikában. Vége a szép időszaknak, amikor volt fejlődés, volt jövőképe az embereknek. Ma már a viharfelhőkből, amely egyre közelebb kerül, nem csak a villámlás látszik, hanem nagyon mély dörgéseket is lehet hallani… Haragszik a JÓ ISTEN – mondják az idősek, és lehet ebben valami… Igaz, magam sem vagyok most békés hangulatban, kezd a pumpa felszaladni benne. Hallgatom az új agrárminisztert, és előre látom a sötét jövőt…

(Forrás: zarojel.hu, PV által)

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Clavigo
@Csizmás Kond: :) :))))) Kösz...Igyekszem minél ritkábban haza járni,,ebbe a köcsög országba..
nevemnick
@wagabund: az Ormánságban a közmunkából, és az ellátásból kiszorultak napszámba járnak, (hétvégeken a felsős általános iskolás gyerekek is!) ha a családjukat szeretnék ellátni. Amikor az egyik gyereket megkérdeztem, hogy kinek a szőlőjében dolgozik, kis habozás után azt mondta, hogy ,,...a nagyapáméban." (persze tudtam, hogy nem igaz, mert az egyik ,,nacsalnik" négyhektáros területén feszítették ki a sodronyokat.)
wagabund
@nevemnick: igen. a levett sapkával csak a megalázottságra akartam utalni...a többi stimmel.
kereső
Bocsánatot kérek,de köptem egy nagyot,akkorát hazudott az ujdonsült agrárminiszter a tsz-ekről,és a faluról az átkos időszakról.Különösen nem igazak a mondatai a 1970-rendszerváltásig terjedő időszakra.A kárpótlási törvénynek köszönhetően széthullott mg.üzemek vagyona 35.000 milliárd ft. tűnt el,amely a mg.szövetkezetek vagyona volt.A falusi emberek vagyona.(most a takarékszövetkezeti tagokat semmizik ki.).Undor.
Ja, nem lesz cseléd sem.Fiatalok nincsenek a falvakban,kivéve azt aki talán még a nyolc általánost se tudta elvégezni- a többség továbbtanul,és megy...
Lehet,hogy az ügyvéd uraknak(és műkörmös hölgyeknek) kell a traktorra ülni.El kellene kezdeni ismerkedni a mezőgazdasággal,ha már földtulajdonos lett valaki.Nem terem az magától,meg a tehénke se ad tejet csakúgy.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

Ingyenes hírlevél