Az új kormány miniszterei ma tesznek esküt az Országgyűlésben azt követően, hogy Áder János köztársasági elnöktől átveszik kinevezésüket a Sándor-palotában.

A parlament honlapján elérhető napirendi javaslat szerint a Ház ülése 10 óra 30 perckor kezdődik és várhatóan egyórás lesz.

Ma teszik le hivatali esküjüket a miniszterek

Kövér László házelnök ismerteti az államfő átiratát a miniszterek kinevezéséről. Ezt követi Orbán Viktor kormányfő felszólalása, a miniszterek bemutatása, majd az eskütételük. Az új kormány a miniszterelnökkel együtt 14 tagú lesz.

Az ülésen emellett esküt tesz majd Potocskáné Kőrösi Anita, aki az ózdi polgármestersége miatt lemondott Janiczak Dávid helyét veszi át a Jobbik-frakcióban.

A képviselőcsoportok megállapodása alapján a kormány megalakulásáig napirenden kívüli felszólalások, interpellációk, azonnali kérdések és kérdések nem hangzanak el.

(MTI)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

tudode
És mi a TURULMADÁRRA esküsznek, a KÖZJOGILAG ÉRVÉNYTELEN tákolmányra, amellyel a GAZDIJUKAT amolyan O1G módra lenyúlta a .. t á r s a d a l o m .. elődei által vérrel kivívott ALAPJOGOKAT???
.
https://www.google.hu/search?q=magyarorsz%C3%...
.
https://www.google.hu/search?q=az+alapt%C3%B6...
.
Hogy tudnak tükörbe nézni AZOK, akik O1G-re, nem a választóik akaratának, a NÉPFELSÉGNEK érdekeit kénytelenek képviselni ahhoz, hogy HOSSZÚ ÉLETŰEK lehessenek a politikai életüket illetően, mert ha NEM az ő bugyita, népnyÚzó akaratát képviselik LAPÁT, KASZA a sorsuk, nem csak az ellenzékiek, a SAJÁT FAJTÁJA IS!
.
Az egész GYÜLEKEZET ANNYI, MINT 00!
Eladott Ország
Demokrácia pedig egypártrendszerben nem létezik. Kilencedik éve egypártrendszerben élünk, kilencedik éve a választópolgárok több mint felének nincs beleszólása a saját dolgaiba. Sőt, nem csupán beleszólása nincs, de el kell viselniük, hogy a miniszterek elnökétől a legutolsó megélhetési tollforgatóig hazaárulónak, idegenszívűnek, Soros-ügynöknek, idióta baromnak, élősködőnek titulálja bárki, akinek ez az érdeke. Azt eddig is tudtuk, hogy magyar az, aki fideszes. Miniszterelnök meg az, akit dugdosni kell, védeni kell a nyilvánosságtól, aki nem mer kimenni az utcára, csak akkor, ha biztos lehet abban, hogy fideszesek jönnek szembe. Szép teljesítmény ez, Viktor! Erre ment rá három évtizednyi megélhetési politizálásod. Hogy rettegsz a saját népedtől. Nem akarom elrontani felhőtlen jókedvedet, de lesz ez még rosszabb is.
https://uploads.disquscdn.com/images/49d75f6b...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

Ingyenes hírlevél