Szurikátáról annyit még nem írtak, mint Zaráról, a Kecskeméti Vadaspark szerencsétlen módon elpusztult állatáról.

A BBC-ig is eljutott a kecskeméti szurikáta ügye, pedig a brit közszolgálati médiát Magyarországgal kapcsolatban mostanában csak Orbán Viktor érdekelte. A cikket a brit közszolgálati média magyarországi tudósítója, Nick Thorpe jegyzi.

A világsajtó is beszámolt a megölt szurikátáról

A kecskeméti állatkert Zara nevű terhes szurikátája ijedtében megharapott egy kisfiút, aki benyúlt hozzá a kerítésen keresztül.

A kisfiú ijedtében úgy földhöz vágta az állatot, hogy eltört a gerince és meghalt. A kisfiú azóta halálos fenyegetéseket kap.

Cikk- és címlapkép: Pixabay (ilusztráció)

(BBC)

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Commenter
És tessék: most már nem csak a politikában "jó" a hírünk a nagyvilágban hanem az állattartási kultúra területén is. "Egy nemzet nagysága abban is rejlik, hogyan bánik az állatokkal"...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Szeparepa2
Nagyon sajnálom a kis állatot... Azonban, akinek egy szurikáta élete, akár vemhes akár nem összemérhető egy magyar gyermekével, az nem méltó az ember minőségre... de még az állatra sem... szánalmas nyomorult PLANKTON legfeljebb... és ilyen planktonok hemzsegnek az országban, ezért van plankton kormány, plankton elit stb... hajrá orbanisztán hajrá abszurdisztán...
durbincs
liberálok szerint,a szurikáta:a gender Márki-Zay névre hallgatott,ezért a fityi-törpe kommandója?
még a szülés előtt lecsapott reá ? de nemá ?
hemami
Igazán kár, hogy még az ENSZ-ben nem foglalkoznak vele, vagy nem tör ki miatta a háború. A sok-sok emberek elleni agresszió , ami naponta történik a világban , kit érdekel ?
Köb Jani
A gyerek összehasonlítása állattal, ez az állati... ilyet emberi lény nem tesz.
terlasz
Ne hülyüljünk már meg teljesen! Lassan már az állatot nagyobb értéknek tartjuk, mint az embert. Ennyire gyűlöljük egymást? Pusztulás lesz a vége!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.