Szurikátáról annyit még nem írtak, mint Zaráról, a Kecskeméti Vadaspark szerencsétlen módon elpusztult állatáról.

A BBC-ig is eljutott a kecskeméti szurikáta ügye, pedig a brit közszolgálati médiát Magyarországgal kapcsolatban mostanában csak Orbán Viktor érdekelte. A cikket a brit közszolgálati média magyarországi tudósítója, Nick Thorpe jegyzi.

A világsajtó is beszámolt a megölt szurikátáról

A kecskeméti állatkert Zara nevű terhes szurikátája ijedtében megharapott egy kisfiút, aki benyúlt hozzá a kerítésen keresztül.

A kisfiú ijedtében úgy földhöz vágta az állatot, hogy eltört a gerince és meghalt. A kisfiú azóta halálos fenyegetéseket kap.

Cikk- és címlapkép: Pixabay (ilusztráció)

(BBC)

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Commenter
És tessék: most már nem csak a politikában "jó" a hírünk a nagyvilágban hanem az állattartási kultúra területén is. "Egy nemzet nagysága abban is rejlik, hogyan bánik az állatokkal"...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
wagabund
namost az a fasz tudósító írhatna néha gyújtóhangú cikket a japán bálnavadászokról, a kenyai, illetve környékbeli elefántvadászokról, a kanadai-alaszkai rituális fókakölyök legyilkolókról, az olasz kismadár-vadászokról, a kínai medve-epe kínzókról, és bizony a majmokat élve boncoló ázsiai éttermekről...a szibériai medvecsapdák kegyetlen módszere már igazán szóra sem érdemes...
megasztán a vietnami haltenyésztők ketreceiről nem is tud afirkász.. az a firkász, aki a keményen kizsákmányolt gyerekmunkások által varrt ruhában jár...és nem hajlandó a kislányokat(kisfiúkat) megerőszakolókról sem cikket írni...sőt a lányok csiklókivágóiról sem..

...csakis a véletlenül megölt magyar szurikátáról...

hogy szarna sünt az ilyen tudósító.
1magyar
Én is azt szoktam mondani az ismerőseimnek, hogy meg ne ijesszenek mert reflexszerűen lehet, hogy agyonütöm azzal ami a kezemben van.
Az állatkertnek kell gondoskodni arról, hogy ne fogdossák meg az állatokat.
Aranyos kis állat, de ekkora ügyet nem csinálnak abból, hogy gyermekek millióit bántják,ölik meg.
hemami
Igazán kár, hogy még az ENSZ-ben nem foglalkoznak vele, vagy nem tör ki miatta a háború. A sok-sok emberek elleni agresszió , ami naponta történik a világban , kit érdekel ?
Köb Jani
A gyerek összehasonlítása állattal, ez az állati... ilyet emberi lény nem tesz.
terlasz
Ne hülyüljünk már meg teljesen! Lassan már az állatot nagyobb értéknek tartjuk, mint az embert. Ennyire gyűlöljük egymást? Pusztulás lesz a vége!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.