Országszerte számos településen tartanak ma megemlékezést, szentmisét, koszorúzást a magyar hősök emlékünnepe alkalmából.

A magyar hősökre emlékezik ma az ország

Benkő Tibor honvédelmi miniszter Pákozdon, majd délután a Nemzeti Örökség Intézete által szervezett budapesti megemlékezésen, a Rákoskeresztúri új köztemetőben, a magyar katonahősök emlékművénél mond beszédet.

A Tolna megyei Kismányokon Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára, a térség fideszes országgyűlési képviselője mond köszöntőt.

Megemlékezést tartanak Egerben, Szombathelyen, Zalaegerszegen és Balmazújvárosban is. Szentmisével kezdődik a hősök napi megemlékezés Keszthelyen és a Vas megyei Harasztifalun. Monoron a megemlékező szentmise és istentisztelet után az I. világháborús és a II. világháborús emlékműnél is fejet hajtanak a helyiek.

Az Országgyűlés 2001-ben nyilvánította a magyar hősök emlékünnepévé minden esztendő májusának utolsó vasárnapját.

(MTI)

Cikk- és címlapkép: MTI Fotó: Balogh Zoltán

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Equus1
vajon mi köze van az egyháznak a hősiességhez? Hacsak az nem, h megáldották az Isonzóra induló csapatok fegyvereit. Igaz, a másik oldalon meg az éppen ügyeletes pápa tette ezt a gaz ellen fegyvereivel.
Equus1
vajon mi köze van az egyháznak a hősiességhez? Hacsak az nem, h megáldották az Isonzóra induló csapatok fegyvereit. Igaz, a másik oldalon meg az éppen ügyeletes pápa tette ezt a gaz ellen fegyvereivel.
álomgép
"A Tolna megyei Kismányokon Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára, a térség fideszes országgyűlési képviselője mond köszöntőt."

Ez egy kommunista mondat - vagy nemzetiszocialista (náci)?
Tök mindegy: Egyik kutya, másik eb!
álomgép
Kis buzi hősírtó hőstelenek requimje a hősökért.

Magyarországon ellehetetlenítik a hősöket - a kis buzi hősirtók.
magyarbakancs
Melyik hősökre emlékezünk?
Kik harctéren elestek,haláltáborban meghaltak,vagy polgári áldozatként halt meg,Vagy mindennapos megélhetés fel őrölte életkedvüket,belefáradtak és idő előtt betegségben,vagy önkezével vetett véget az életének?
Sámannus
Általában akik csatában estek el, azokról megemlékeznek. Akik a háborúkban mentek tönkre, még halálukban is elkerülik.
A sebesülteket és betegeket szállító katonavonatok, megálltak egy-egy város határában, és a vágányok közelében, temették el a halottakat közelben. Ezek a temetők még a háborút követően kaptak emlékművet, amit mára elhanyagoltak, és kívül esnek a megemlékezések látókörén, pedig éppen ezek a halottak tárják fel egy háború borzalmait, és a tisztikar rémséges felelőtlenségét. Azt hiszem, ha ma is mozgósítás lenne valamiért, ma is sokan esnének áldozatul, mert egy háború nem csak a fegyverekről szól, hanem az általa okozott nélkülözésről is.
Nessy
Hősök voltak azok is, akik a harcoló férfiak helyett helyt álltak itthon. A gyárakban, kórházakban, otthon. És hősök, akik a mérhetetlen rombolás után ismét felépítették és talpra állították az országot, párt állástól függetlenül.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.