Első fokon pert nyert Jávor Benedek, a Párbeszéd EP-képviselője a kormánnyal szemben, így meg kell kapnia a Paks II. oroszokkal kötött megvalósítási szerződéseit.

A Fővárosi Törvényszék nem jogerős ítélete – egyfajta precedens jelleggel – kimondja azt is, hogy a közérdekűadat-igénylésekre vonatkozó infoszabadság törvény rendelkezéseit nemzetközi szerződésekre is alkalmazni kell.

Első fokon pert nyert a kormánnyal szemben Jávor Benedek

Máthé Zoltán/MTI

A politikus Facebook-bejegyzésében emlékeztetett, hogy négy éve küzd az eredetileg titkossá minősített szerződések nyilvánosságra hozataláért. Az adatvédelmi hatóságnál még 2015-ben kezdeményezett titokfelügyeleti eljárás hatására a kormány tavaly visszavonta a szerződések minősítését, azonban hiába kérte ki ezután a szerződéseket, azok kiadását – ezúttal üzleti titokra hivatkozással – a kormány megtagadta. Ezt követően Jávor beperelte a kormányt a nyilvánosságra hozatal érdekében, a perbe pedig menet közben a Roszatom is beszállt a kormány oldalán.

(24.hu)

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
human
@Qqberci: Idegen ország, idegen bírósága. Orbán nem enged idegen elnyomóinknak (pénzt azé küggyétek!)
Főlökött
Bocsika gyerekek, de nagy a baj. Nem csak az új blokkal, hanem a régivel is, aminek most hosszabították az üzemidejét 20-25 évvel.

Mitagadás kedvelem J.B.-et, mert érdekes dolgokról ír, érdekes dolgokat feszeget, nem saját érdektől vezérelve, hanem a magyar lakosság érdekében. Akinek van affinitása, olvasgasson, olvashat érdekes dolgokat - érdekes dolgokról : javorbenedek.blog.hu/
wagabund
nyert. gratulálok. és? a harmadfokú ítélet az érdekes, de addigra már Paks is üzemel, és rá sem fognak emlékezni. ha hallotta hogy Orbán 2030-ig óhajt a pályán maradni, akkor addig ne is reménykedjen. esetleg később, az öregek otthonában.
Zeta
@CsipkeRózsa: majd az új biróságok felállásával stornózzák az egészet. Ez lesz az egyik feladatuk, vedeni a lopásokat.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.