Négy megye több településén szünetel az áramszolgáltatás az éjszakai viharok miatt.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság  szerint Kora reggel Bács-Kiskun megyében

több mint 13 600, Békésben csaknem 12 500, Csongrádban 3400, Pest megyében pedig mintegy 9500 fogyasztónál nem volt áram.

A szolgáltatók dolgoznak az üzemzavarok elhárításán.

Elképesztő: több tízezer embernél nincs áram a vihar után

Éjjel még azt közölte az OKF, hogy Pest és Bács-Kiskun megye több településén nincs áram: az üzemzavar akkor csaknem 70 ezer embert érintett.

Szerda kora reggelig

mintegy háromszáz esetben riasztották viharkárhoz a tűzoltókat, és még érkeznek újabb bejelentések.

Főként kidőlt fák, letört ágak miatt hívták őket. Békéscsabán és Kecskeméten például parkoló autóra, Ócsán családi házra, Mórahalmon, Csanyteleken és Derekegyházon pedig utakra borultak fák.

Az MTI közlése szerint a Budapest-Kelebia vasútvonalon, Dömsöd és Kunszentmiklós-Tass között szerda hajnalban egy kidőlt fa leszakította a felsővezetéket, ezért ideiglenesen szünetel a vonatközlekedés.

Dömsöd és Kunszentmiklós-Tass között vonatpótló busz közlekedik, az átszállások miatt 30-60 perccel hosszabb lehet a menetidő a közlemény szerint.

Szerdán gyakran lesz erősen felhős az ég. Felhőszakadásra és jégesőre is számítani kell országszerte.

Cikk- és címlapkép: Pixabay

(MTI)

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

mackoka46
Ezeket a minden hájjal megkent szégyenteljes hatalmasokat a füstre kéne tenni (amilyenre ébredtem hajnal 3-kor). Az áramot jelenleg áfa, jövedéki adó, közművezeték adó sújtja, amit mind ellopnak és elcsalnak persze, hogy a szél tönkreteszi a földkábelt.
papa.49
A járulékos költségek sokaknál többek mint a tényleges fogyasztás, és ezért méga rendszeres megelőző karbantartás SE JÁR, na fasza !!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.