A populizmus a világpolitika meghatározó témája lett az elmúlt években, Orbán Viktor pedig annak kiemelkedő szereplője. Hogyan lesz illiberalizmus abból, ha a tiszta népet állítják szembe a korrupt elittel? Mi a nem demokratikus liberalizmus? Cas Mudde populizmuskutatóval vettük végig ezeket a kérdéseket.

Forrás: 444.hu
Feltöltő: Commenter
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
ne már, mitől lenne kiemelkedő??? =))
Rockxy
A nyugat mindig is nagy bűnös volt.
Ha én lennék a nátó, már porig bombáztam volna Magyarországot a zorbán miatt.
És akkor lenne itt is nagy demokrácia, mint Irakban és egyéb megdolgozott területeken.
Hát nem?
advocat
Igen! Csak a szájuk jár, de cselekedni már nem mernek! Mert kell a szavazatuk! Ekkora demokraták. Ők. Szégyeljék magukat! És ekkor finom voltam.
görbetükör
Lehet, hogy a populisták úgy látják, ahogy leírta. Én már nem tudom mi vagyok (libsi, illibsi, populista, kommcsi, náci, konzervatív) mert a fogalmak keverednek, sőt szitokszókká alakultak. Elveim, véleményem van, ami nem gyömöszölhető skatulyába, pártérdekbe.
Én úgy látom, hogy jelenleg van egy korrupt elit. A nem elit sem tiszta morálisan. Azonban elvárja, hogy legyen következménye a korrupciónak, a csalásnak, a törvénytelenségnek. Ugyanis ez kizárólag az elittől függ. Ha az elit betartja a törvényeket, ha jó törvényeket hoz, akkor ha vét is ellene, van következmény. Akkor a nem elit is tisztább.
De nagyon össze vannak mosva a fogalmak, nagyon csak a saját csapat a szent, a többi hazaáruló. És ez okozza a széthúzást, ez okozza a törvénytelenségek garmadáját, ez okozza a kilátástalanságot, az esély egyenlőtlenséget.
Commenter
@advocat: ebben egyetértünk mert ezt a rezsimet csakis külső gazdasági és politikai szanckciókkal lehet(ne) megfojtani.
csak úgy....
@advocat: Te mit tennél "nyugat" helyében? Lerohannád magyarországot ? Ök döntsék meg az orbán rendszert?...ugyan már milyen jogon? Most volt a választás,ha ez kell a magyarnak,ám legyen...
wagabund
ez a holland faszi mikor tart előadást a gazdag nyugati országok ebül szerzett kincseiről?...érthetőbben, a gyarmatok véreskezű kifosztásáról? ja, hogy arról nem szabad beszélni, mert ugye amiről nem beszélünk, az nincs is...
Aki Én
@Shikari: Ne szólj bele, ehhez sem értesz!
csak úgy....
@Commenter: Amit mondasz,azok csak növelnék orbán táborát! A népen csattanna az ostor és a közTV elmesélné,hogy a nyugat,az eu a brüsszel és soros...
csak úgy....
@wagabund: ez most hirtelen miröl jutott eszedbe? az,hogy van köze a migráncs váltsághoz,nem vitatom de utólag mindíg okos a zember...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.