Handó Tünde, az Országos Bírói Hivatal (OBH) elnöke a lehető legsúlyosabb váddal illette azokat a kollégáit, akik felemelték a hangjukat a közigazgatási bíróságok létrehozása ellen: "Sajnálatosnak tartom azt (...), hogy néhány bírótársunk magáról és a kötelességeiről, a közösség iránti felelősségről megfeledkezve külföldre szalad, és elárulja a hazánkat. " Handó szerint a hazaárulást úgy hajtották végre ezek a bírák, hogy egy olyan szervezethez fordultak, amelyet "Brüsszel finanszíroz". Vagyis az Európai Unió támogatását élvező szervezetről van szó. Az OBH elnöke a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában osztotta meg ezt az észrevételét. Handó szerint a kormány szempontjából érzékeny ügyekben eljáró új bíróság független lesz, és ezt semmi sem fenyegeti. Korábban itt írtunk a kormány bíróságokat érintő terveiről részletesen. (MTI)

Forrás: 444.hu
Feltöltő: human
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

görbetükör
" Handó szerint a hazaárulást úgy hajtották végre ezek a bírák, hogy egy olyan szervezethez fordultak, amelyet "Brüsszel finanszíroz".

Egész országunkat Brüsszel finanszírozza! Pontosabban azokat, akiknél a pénz van.
Most akkor ki a hazaáruló?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
keresztapa
@Nessy: Az ország érdeke minden más érdeket felül ír. Minden rendszerben megvan határozva törvényileg az ország érdeke, alkotmány jogban.
Nessy
@keresztapa: Ahogy írtam, meghatározás kérdése mi az ország érdeke. A meghatározás meg a mindenkori hatalomtól függ!
Sok évtizedes fennállásom alatt jó pár " ország érdekkel" volt szerencsém találkozni. Nem egy esetben köszönő viszonyban nem volt a lakosság érdekével! Mondjuk a Szovjet - Magyar barátság is ide tartozott.
keresztapa
@Nessy: A meghatározás törvényben foglaltatik, alkotmány. Rendszer jog, váltakozó rendszer... váltakozó jogok, ország, nemzet, sajátosan kiharcolt, v. örökölt ... .v . szokás jogok. megszenvedett jogok... különbözőségekkel terhelten létezhetnek.
Nessy
@keresztapa: Most a többször módosított "gránitszilárdságú", csak a fidesz által elfogadott alaptörvényre gondolsz? Alkotmányunk ugyanis nincs, csak Alkotmány Bíróságunk!
keresztapa
Az elméleti jogi kotyvasz... nem köti le érdeklődésemet... alkotmány bíróság... a Nemzet fölött, ...-v . alatt... v.- a nemzetért ?
keresztapa
Az Alkotmánybíróság

Mi az Alkotmánybíróság legfőbb feladata?

Az Alkotmány az állam alaptörvénye, amely tartalmazza az állam felépítésével és működésével kapcsolatos legfontosabb szabályokat. Az Alkotmány a legmagasabb szintű norma Magyarországon, amely azt jelenti, hogy nem lehet olyan jogszabályt hozni, amely ellentétes annak tartalmával. Az Alkotmánybíróság (a továbbiakban: AB), a rendes bíróságtól teljesen függetlenül, eltérő hatáskörrel működik mint az Alaptörvény védelmének legfőbb szerve. Feladata a jogszabályok alkotmányosságának vizsgálata, az alkotmányos rend és az Alkotmányban biztosított alapjogok védelme.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.