Két év alatt csaknem 30 százalékkal drágultak a szakorvosi vizsgálatok a magánrendelőkben - tudta meg az RTL Klub Híradója.

Brutálisan drágulnak a magánorvosi vizsgálatok, ide is begyűrűzött az orvoshiány
Fotó: Pixabay

Az Union Biztosító felmérése szerint tavaly átlagosan 37 ezer forintot fizettek ki nők nőgyógyászati vizsgálatokért. Egy egyszerű első konzultáció már 20-25 ezer forintba is belekerülhet.

A magánorvosi praxisok népszerűségét az adja, hogy egyre több a modern diagnosztikai központ, és egyre többen hajlandóak inkább fizetni ahelyett, hogy hetekig, hónapokig várnának az ellátásra.

A külföldi, magasabb fizetésekkel a hazai magánpraxisok képtelenek versengeni, így egyre kevesebb a képzett orvos, akiket csak magasabb fizetéssel tudják megtartani a magánrendelők, ennek kigazdálkodása pedig törvényszerű, hogy a betegekre hárul.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Pálinkás Pál
@Yoda69: Mit sírdogálsz...birka nép,megérdemli!!!
Yoda69
@Pálinkás Pál: A fele birka. A masik fele meg sziv a birkakkal.
tulipan
@Pálinkás Pál: Tökéletesen igaz! Ez kellett nekik hát most megkapták!
"Népek kormányaikkal való diszharmóniáját harmóniába hozni mindig nehéz, még akkor is, ha a vezetők és a vezetettek - amennyire lehet - világosan látnak. Ha azonban a népek rövidlátással vannak megverve, a hatalmon lévők pedig egyenesen vakok, akkor a harmónia megteremtése némiképp bizony meghaladja az emberi erőt, s ilyenkor dönt a véletlen, a világszellem, a magasabb fény, a fátum, az Isten."

Gr. Szécheny István
Pálinkás Pál
@Yoda69: A másik fele sem tesz semmit ellene!!!
Yoda69
@Pálinkás Pál: Probalt tenni. Elt demokratikus jogaval es elment szavazni. Tobb mint a szavazok fele orban ellen szavazott, orbannak megis 2/3-a lett, csalassal es manipulacioval.
Pálinkás Pál
@Yoda69: No látod,majd lassan felfogjátok hogy egy diktatúrát nem lehet demokratikusan megdönteni!!! Amíg ezt ki nem jelenti az ellenzék addig csak tapicskoltok a kakában!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.