Az Országgyűlés ma szavaz az alaptörvény hetedik módosításáról, valamint a kormány "Stop Soros" csomag néven ismertté vált indítványáról. Nem várják meg a Velencei Bizottság állásfoglalását.

Ma dől el a "Stop Soros" csomag sorsa – megint változhat az alaptörvény

Fotó: Pixabay cco

Az Országgyűlés a kabinet javaslatára szerda délután dönt az alaptörvény hetedik módosításról, amelynek célja, hogy védje a nemzeti szuverenitást, és tiltsa idegen népesség Magyarországra telepítését. Szavaznak továbbá a jogellenes bevándorlás elleni intézkedésekkel kapcsolatos törvénymódosításokról is

- írja az Origo.

A hétfőn elfogadott napirend szerint az ülésnap reggel 9 órakor napirend előtti felszólalásokkal kezdődik, a képviselők ezután öt korábban aláírt nemzetközi szerződés kihirdetéséről tárgyalnak, majd a vízkivételekkel összefüggő törvénymódosításról tartanak általános vitát.

A parlament a napirendi pontok alakulásától függetlenül délután 15 órától tartja határozathozatalait, vagyis a szavazás akkor sem kezdődik el, ha korábban véget érnek az addigi viták, illetve szükség szerint azokat megszakítják ebben az időpontban.

A ház a kabinet javaslatára ekkor dönt az alaptörvény hetedik módosításról, amelynek célja, hogy védje a nemzeti szuverenitást, és tiltsa idegen népesség Magyarországra telepítését. Szavaznak továbbá a jogellenes bevándorlás elleni intézkedésekkel kapcsolatos törvénymódosításokról is.

Az MTI híre szerint a kormány a "Stop Soros" néven ismertté vált csomaggal azt akarja megakadályozni, hogy Magyarországból is bevándorlóország legyen.

A „Stop Soros” a rendőrségi és a menekültügyi törvény mellett a Büntető Törvénykönyv módosításait tartalmazza

- írja a 444.hu.

Ennek értelmében büntethetővé válik az, aki „menedékjogi eljárás kezdeményezését teszi lehetővé olyan személynek”, akinek a közvetlen üldöztetéstől való félelme nem megalapozott, akit határmegfigyelés szervezésén kapnak, vagy akit információs anyagok terjesztése miatt találnak bűnösnek. Bűncselekmény lesz a „jogellenes bevándorlás szervezésére irányuló hálózat építése vagy működtetése” is, és Btk.-ba kerül az is, ha valaki pénzt vagy más segítséget szolgáltat „jogellenes bevándorlás elősegítéséhez”.

A törvényjavaslatokat több nemzetközi szervezet és a hazai civil szervezet is elítélte – írja az euronews.

A Stop, Sorost keményen bírálta az ENSZ, az Európai Unió, valamint a Velencei Bizottság is. Filippo Grandi, az ENSZ menekültügyi főbiztosa kedden például felszólította Magyarországot, szüntesse meg a határon az úgynevezett tranzitzónákat, amelyekben véleménye szerint gyakorlatilag fogva tartják a háború és üldöztetés elől menekülő embereket

- írja a Népszava.

A Velencei Bizottság elnöke pedig azt kérte: várja meg a parlament az állásfoglalásukat, és ne szavazzon a törvénycsomagról – vagy legalábbis vegye figyelembe ajánlásaikat – teszi hozzá a lap.

Orbán Viktor kormányfő ugyanakkor kedden a Hír Tv kérdésére egyértelművé tette: nem várják meg a Velencei Bizottság véleményét, a kormánypárti képviselők szerdán mindenképpen megszavazzák a törvénycsomagot.

Van hozzá többség, tehát elfogadjuk

– jelentette ki.

Hozzátette: 

nem foglalkoznak azokkal pletykákkal sem, amely korábban a német sajtóban jelent meg, miszerint akár ki is zárhatják a Fideszt az Európai Néppártból, ha nem várják meg az alkotmányjogi testület véleményét.

Forrás: MTI, 444.hu, euronews.com, HírTV, Népszava, Origo

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Hellcat
Így kell ezt bazdmeg köpni mindenkire, baszni bele, megvan a többség szóval áttoljuk...aztán meg felháborodnak ha mondjuk csökkentik az ideáramló pénzt. idióta fasz banda...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
tudode
Ez az egész szemfényvesztés, hiszen az amit MÓDOSÍTANAK, valójában
.
A világháló tanúsága szerint is
.
------ az alaptörvény közjogilag érvénytelen.
.
Nagyjából 2 300 találat (0,43 másodperc)
.
www.google.hu/search?source=hp&ei=j_4pW5-cAYakwALcpr_IDg&q=az+alapt%C3%B6rv%C3%A9ny+k%C3%B6zjogilag+%C3%A9rv%C3%A9nytelen&oq=Az+alapt%C3%B6rv%C3%A9ny&gs_l=psy-ab.1.0.35i39k1j0l9.6445244.6449039.0.6453304.18.15.0.0.0.0.84.1002.14.15.0...0...1.1.64.psy-ab..3.15.1106.6..0i131k1j0i67k1.106._5QB4npOy0Y
---------------------------------------------
.
Az Alaptörvény közjogi érvénytelenségének bizonyítása
.
www.facebook.com/notes/tibor-geri/az-alapt%C3%B6rv%C3%A9ny-k%C3%B6zjogi-%C3%A9rv%C3%A9nytelens%C3%A9g%C3%A9nek-bizony%C3%ADt%C3%A1sa/942530109159507/
----------------------------------------
.
Arról is mesél a VILÁGHÁLÓ, hogy
.
----- magyarország nevű állam jogilag nem létezik
.
Nagyjából 90 200 találat (0,40 másodperc)
.
www.google.hu/search?source=hp&ei=j_4pW5-cAYakwALcpr_IDg&q=magyarorsz%C3%A1g+nev%C5%B1+%C3%A1llam+jogilag+nem+l%C3%A9tezik&oq=Magyar&gs_l=psy-ab.1.0.35i39k1l2j0i67k1l2j0i131k1j0i67k1l2j0i131k1l2j0i67k1.4119.6225.0.8965.8.7.0.0.0.0.90.472.6.7.0...0...1.1.64.psy-ab..1.7.563.6..0.91.zo9ZEIs-tZg
.
---------------------------------------
.
Az ÁTLAGÁLLAMPOLGÁROK, ha nem tudják definiálni, hogy MIRŐL VAN EGYÁLTALÁN szó, de a JOG-ÁSZ-ok miért hallgatnak mint a sültgalamb???
.
Fentiek alapján az EGÉSZ,, ami folyik az Ország Házában ÉGBE KIÁLTOTT SZÓ!
Hellcat
Így kell ezt bazdmeg köpni mindenkire, baszni bele, megvan a többség szóval áttoljuk...aztán meg felháborodnak ha mondjuk csökkentik az ideáramló pénzt. idióta fasz banda...
Madácsi Pali
NEM!!! MA AZ DŐL EL, HOGY ÁTALAKUL-E AZ ORSZÁG FASISZTA DIKTATÚRÁVÁ BÁB ELLENZÉKKEL
cikicakk55
Most teszik törvényessé,hogy csak ők engedhetik be a migránsokat,úgy ahogy eddig is tették.
Ezzel egy lendülettel vissza hozzák a letelepedési kötvényhez köthető okmányok kiadását. A pénzt természetesen nem a nép,hanem a kormány elitje kapja.A magyar nép kötelessége lesz majd vissza fizetni. Most hozzák törvénybe azt is,hogy nekünk a népnek,csak kötelességeink vannak,még a kormánynak jogai,kötelessége meg szinte semmi. Remélem nagyon megszívja ezt Orbán,mert ezért a törvényért,már így is szívják a fogukat az EU-ban. Attól tartok,hogy Orbánék ebből semmit nem fognak megérezni,mert nekik sok ezer milliárd van letétben,ráadásul nem is forintban,ami romlik,hanem Euróban,Frankban,Dollárban. Szegény Kádár forog a sírjában. Szerencsétlent diktátornak tartották,pedig akkor a népért dolgozott a kormány.
namihami
Na, mit gondoltok, mi lesz a szavazás eredménye? Csak reménykedhetünk, hogy a fideszesek nem gáncsolják el...
tudode
Ha úgy működne az EU parlament, mint a NER-é, labdába sem tudna rúgni a MI, szinten minden szinten KIS SZÁJHŐSÜNK. a PÁRTFEGYELEM JEGYÉBEN próbáljon bárki MÁSKÉPPEN gombot nyomni, IGEN, NEM-ET játszatva a PARANCS SZERINT!
.
Arról nem is szólva, hogy jelenlegi helyzetben AKÁR A STANCI NÉNI unoka húga kedvébe is járhatnának az ő KÖZVETLEN takaritóiI!
.
Az Ország Háza falai sírnának szégyenükben a MEGALÁZÁSUNK, semmibevételünk MIATT!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.