A magasabb inflációs várakozások miatt nem kell módosítani a 2019-es költségvetési törvényjavaslatot, vagyis nincs szükség megszorításra - mondta péntek reggel a Kossuth Rádióban Orbán Viktor miniszterelnök. A héten jelent meg a sajtóban a hír, hogy akár 300-350 milliárd forintos megszorításra is szükség lehet 2019-ben-. Ennek oka az lenne, hogy a költségvetést még 2,7%-os inflációval tervezték, miközben az MNB friss inflációs jelentése már 3,1%-os drágulással számol. A stabilizációs törvény értelmében pedig külön szabályokat kell életbe léptetni, ha a növekedés az infláció is meghaladja a 3%-ot, ez pedig nagyobb adósságcsökkentést indokolna, ebből adódhatna a megszorítás szükségessége. A fentiekre reagálva mondta péntek reggel a kormányfő azt, hogy szerinte a magyarországi infláció egyik legerősebb befolyásoló tényezője a nemzetközi olajár, amely ingadozik, a magyar költségvetést pedig nem lehet hozzákötni a nemzetközi olajár változásaihoz. Ilyenkor egy középértéket kell...

Forrás: portfolio.hu
Feltöltő: Yoda69
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
Na ilyenkor kell rettegni, hiszen koztudott es orban maga mondta, ne azt figyeljuk amit mond, hanem amit csinal. Es ez unortodoxul annyit jelent hogy mindig az ellenkezojet csinalja, mint amit mond.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
tudode
Fújja fel a JOG-ÁSZ tudományát!
.
Nem veszi észre, hogy VISSZANYAL a fagyi! Már mint az, hogy nyugdíj mellett nem lehet tovább dolgozni, a multik olcsó bérrel CSALOGATÁSA, visszamenőleges törvénykezés, olcsó állam, stb. stb.
.
KIÜRESEDETT AZ ORSZÁG, mivel az alattvalókat NEM EJTETTE FEJRE az anyukája!
.
Bővebben (annyi bűnt követett el at alatt valók ellen, mint égen a csillag)
.
olvass-nezz-lass.hupont.hu/13/fidesz-bunlajtsrom
.
Ezek után MÉG VILLOG "is" azzal, hogy NEM LESZ MEGSZORÍTÁS? És az óra körbejár:
.
Hontalanok, menekültek, Soros, Akadémikusok, Cafetéria, stb. stb.
.
MÁR NEM .. F É R .. a .. B Ő R É B E .. a jóléttől, (Egy kis szorongatás ráférne!)
Nessy
Lehet, hogy előveszem édesanyám háborús szakácskönyvét?
papa.49
@Eladott Ország: 16.58 ra ÚGY LEGYEN !!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.