A Nyitottak vagyunk nevű kezdeményezésben résztvevő cégek vezetők és munkatársai idén is ott lesznek a Budapest Pride-on.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
Ohó...ezt a görény kezdeményezést...,ha véletlenül valamelyik cég nem vonul a buzzancsokkal,mindjárt lehet homofóbozni,ugatni róla!!!A sok köcsögduda vonulgasson ahol senki nem látja őket!!!
GeoCravker
Személy szerint évek óta próbálom megtudni, hogy mit várnak a felvonulástól?
A válasz leginkább az "azt, hogy elfogadják a társaságot" típusú lózungparádé.
Lózung, mert
1./ a tevőleges hatalomgyakorlás tesz rá nagy ívben, és amíg a társadalmi nyomás nem olyan, hogy "ciki" homofóbnak lenni, addig tenni is fog.
2./ A társadalom egyes szereplőinek az előítéleteit mélyíteni lehet, feloldani nem egy ilyen felvonulással. Egy munkatársi közösségben, egy cégnél azért nem fognak valakit kirakni, mert homoszexuális. De eléggé pokollá lehet tenni az életét bárkinek ahhoz, hogy menjen magától. Felvenni meg nem kötelező valakit. Majd találnak más indokot, ha akarnak.

Valójában tehát az ég világon nem old meg semmit a Pride. ellenben jelentősen kontraproduktív.
A célok olyatén megjelölése, hogy "csak" még a legközelebb áll a realitásokhoz.

Egyébként kiváncsi lennék, ha Zalaakárhol, vagy akár a hűvösvölgyi nagy réten rendeznének dzsemborit, ahol nincs médiafelhajtás, kiesik a forgalomkorlátozásokból, és tényleg csak az menne ezért, akit bármiért megérint, akkor hányan lennének jelen a résztvevő seregek. Gyanítom, hogy százas nagyságrendekről beszélnénk legfeljebb.

Egyébként a leggyakoribb érv, hogy a homoszexualitásnak genetikai okai vannak. A lúdtalpnak is, a kék és barna szemnek, illetve a hajszínnek is. Rendezzenek dzsemborit a ludtalpas kancsaloknak is. Hajszín szerinti szekciókkal :-)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.