A magánkézben lévő kiadók azért mennek perre, mert szerintük az Oktatási Hivatal csak azért nem engedélyezi a tankönyveiket, mert nem állami kiadókról van szó.

A magánkiadók hátrányos megkülönböztetés miatt perlik az oktatási hivatalt

Pert indít az Oktatási Hivatal ellen öt magánkézben lévő tankönyvkiadó, miután több tankönyvük esetében elutasították hosszabbítási kérelmüket – számolt be az ATV-re hivatkozva a hvg.hu.

A Tankönyvesek Országos Szakmai Egyesülete szerint mindent szabályosan csináltak, a kormány viszont szakmai felülvizsgálat nélkül utasítja el a magánkiadók tankönyveit. Úgy vélik, az engedélyt nem a tankönyvek minősége miatt tagadták meg tőlük, hanem azért, mert nem állami kiadókról van szó.

Romankovics András, a TANOSZ alelnöke azt mondta, ez szerintük diszkrimináció, mert bár 2013 óta nem változott semmi, sem a kerettanterv, sem a NAT, sem az engedélyezési eljárás, most az állami tankönyveket mégis engedélyezik, a magánkiadók könyveit viszont nem.

(hvg.hu)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eladott Ország
@Shikari: Lóf*aszt! A csúti kancigány egy skizofrén, hülye elmebeteg!
Eladott Ország
@Shikari: uploads.disquscdn.com/images/c1b3ff1753ccffa780e1d9781a4b8228491461c974b81da5e969b6cb99b81be1.jpg?w=600&h=624 A fidesz nagyon is tudatosan célozta meg a tanulatlan, alapvetően sem túlságosan intelligens réteget, mert ők bármit elhisznek és őket lehet fanatizálni, gyakorlatilag a végtelenségig.
Eladott Ország
@Shikari: A kormánymédia többsége támogatja a bűnöző bandát!
Eladott Ország
@Shikari: Húzzál a picsába fideszes tahó!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.