Noha szerepelt az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottsága szerdai ülésének napirendjén, az ősszel hallgatják meg a szakszolgálatok múlt évi tevékenységéről szóló beszámolókat.

A bizottsági ülés meghívója szerint a testület aktuális nemzetbiztonsági ügyekkel kezdte volna munkáját, majd meghallgatták volna az Alkotmányvédelmi Hivatal, a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat, a Terrorelhárítási Információs és Bűnügyi Elemző Központ és a Nemzeti Biztonsági Felügyelet beszámolóját. Végül csak az utolsó napirendi pontot, a belügyminiszter által benyújtott, a védelmi és biztonsági célú beszerzésekről szóló törvény hatálya alóli mentesítés iránti kérelmeket tárgyalták meg.

Mirkóczki Ádám, a testület jobbikos elnöke az ülés után elismerte, hogy korábban abban maradtak: az ősszel hallgatják meg a szolgálatok beszámolóit.

Emellett Halász János (Fidesz) alelnökkel abban is megállapodtak, hogy a napirendekről előre egyeztetnek. A bizottságnak azonban közbeszerzés alóli mentesítés iránti kérelmet kellett tárgyalnia, ezért gondolta, hogy egyúttal a szolgálatok beszámolóit is meghallgatják – fűzte hozzá.

Halász János hangsúlyozta: semmi nem indokolta a szerdai ülés napirendjére venni a szolgálatok beszámolóit, ezért azokat az őszi ülésszakban hallgatják meg.

A bizottság LMP-s tagja, Szél Bernadett úgy értékelt:

a Fidesz-KDNP "meghekkelte" az ülést.

Sérelmezte, hogy aktuális nemzetbiztonsági ügyekben sem tehették fel kérdéseiket a szolgálatok képviselőnek. Példaként említette, hogy Bayer Zsolt publicista egyes civil szervezetekkel kapcsolatos cikkeiről is lettek volna kérdései. Jelezte, írásban teszi fel kérdéseit az Alkotmányvédelmi Hivatalnak.

Halász János úgy vélekedett: a bizottságnak nem az a dolga, hogy "zsurnaliszta" témákat tárgyaljon.

A kormánypárti politikus szerint ez az ügy csak arról szól, hogy valaki "lebuktatta" a migrációt támogató Soros Györgyöt és szervezeteit.

Az ellenzék ismét bebizonyította: minden alkalmat megragad arra, hogy Soros Györgyöt és szervezeteit védje; nem támogatják, hogy ebben a bizottságban a Soros-szervezeteket védjék – tette hozzá.

Forrás: MTI

Fotó: YouTube/Fidesz

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

tudode
Egyébként az ELLENZÉKKEL együtt az ország megissza a levét annak, hogy felvették a MANDÁTUMOKAT!
,
Nagyobb VÉSZ az országra EZEK komoly szervezetei, amelyek valójában KÖZJOGILAG ÉRVÉNYTELENŰL járatják az etetőjüket, pedig amikor még ESZÉNÉL VOLT az, aki nyomja a sódert, még úgy látta volna jónak, ha
.
www.origo.hu/itthon/20010608orban.html
.
.
Ezzel szemben az ÁLTALUK lóvéért BEFOGADOTT, v mit csinált migráncsokkal együtt mindenki, aki teheti MEGLÉP ebből az elátkozott országból!
..
------ Itt a nagy pofon a KSH-tól, a bevándorlás csökkentheti a természetes népességfogyást
168ora.hu/itthon/itt-a-nagy-pofon-a-ksh-tol-a-bevandorlas-csokkentheti-a-termeszetes-nepessegfogyast-153091
.
Lehet "HALÁSZ"-gat, getni, finnyáskodni, bojkottálni, olyan MINDEGY ENNEK AZ ORSZÁGNAK, de ha a tatárok, a törökök, mindenféle nációt túlélt ez az ORSZÁG, rajtuk is TÚL LESZÜNK, csak minél később, annál rémeSSebben!

.
kisrigó
Operett bizottsággá silányítja ez a mindenhez értő mindent jobban tudok szajkó a jobbik sunyi támogatásával az egész bizottságot! Szégyen, hogy ilyen pojácákra bíznak fontos ügyeket, de ilyenek kellenek a (nem) kedves vezetőnek!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.