Emberölés bűntette miatt vádat emeltek az ellen az elmebetegségben szenvedő férfi ellen, aki idén januárban megölte édesapját Tornyospálcán – közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség csütörtökön.

Martossy György megbízott főügyész közleményében azt írta: a 36 éves férfi kóros elmeállapota miatt nem büntethető, ezért az ügyészség azt indítványozta, hogy a bíróság mentse fel őt és rendelje el kényszergyógykezelését.

A vádirat szerint a bíróság már 2004-ben elrendelte a férfi kényszergyógykezelését, miután különös kegyetlenséggel megölte a barátnőjét.

A budapesti zárt intézetből aztán 2008 májusában a férfit a Fővárosi Ítélőtábla otthonába bocsátotta, és azóta a szüleivel élt közös háztartásban.

A 2002 óta elmebetegségben szenvedő férfi 2018 januárjától önkényesen csökkentette, majd abbahagyta gyógyszerei szedését, amitől a mentális állapota leromlott – ismertette a vádirat lényegét a főügyész.

Január 20-án reggel a vádlott munkásokat vitt ki a család gyümölcsösébe, majd hazaérve azt látta, hogy az édesapja – mivel nem érezte jól magát – a hálószobában az ágyon fekszik. Előzetes vita nélkül egy tizenkilenc centiméter pengehosszúságú késsel az ágyon fekvő férfire támadt és harmincháromszor megszúrta.

Harmincháromszor szúrta meg az apját egy késsel egy tornyospálcai férfi – korábban barátnőjét ölte meg kegyetlenül

Fotó: Pixabay cco

Az idős férfi sérülései olyan súlyosak voltak, hogy életét a szakszerű orvosi ellátás sem menthette volna meg. A vádlott ezután az udvaron tartózkodó édesanyjának elmondta, mit tett, majd megvárta a rendőröket.

A megbízott főügyész hozzátette, a jelenleg is előzetes kényszergyógykezelés alatt álló vádlott képtelen volt arra, hogy felismerje cselekményének a következményeit vagy a felismerésnek megfelelő magatartást tanúsítson, ezért tartani lehet attól, hogy megfelelő gyógykezelés hiányában ismét hasonló bűncselekményt követne el.

Forrás: MTI

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Borsó
Tehát miután bebizonyosodott, hogy semmit nem ér a gyógykezelés, most újra erre herdálják a pénzt, és megint kiengedik őt, hadd gyilkolhason harmadszorra is?
wagabund
@Borsó: nincs mit hozzáfűzni. Nálad a pont.
Pálinkás Pál
Nos...valaki árulja már el,ezt a patkányt miért is kell életben tartani??? De minimum megfingatnám azt a bírót aki hazaengedte a gyogyóból!!!
Shikari
A liberálisok közül az a kevés, akit eddig kezeltek sem gyógyult ki! Tartsuk inkább bezárva őket!
Edmond Dantes
Még hány családtagja van,mennyi munka vár még rá?
maci0427
Nem kell halálos ítélet ? Az ilyennek mi kell akkor ?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.